Poradna duly
Jana Čurdová
Já zatím beru jen kyselinu listovou (začala jsem jí brát 1.10.). Včera mi dr doporučila Elevit Pronatal. Ale čekám až manžel donese výplatu (už na ní týden čeká
), tak potom půjdu do lékárny a uvidím.
Ivčo, moc děkuju, já jsem z toho, co mi do průkajdy napsali nebyla moc rozumná, ale hlavní pro mě je to, že doktorka řekla, že je to všechno v pořádku a po prohlédnutí shledala, že je se mnou spokojená
Na ten test, co jdu příští týden jdu ale ve třináctém týdnu a je to do centra lékařské genetiky, tak třeba je to ještě součást toho skríningu, když plodíkovi projasňovali tu šíji. No to je jedno, dobrý je každý test ![]()
Ellanis,
tak za prvé mi ho doporučila má milovaná doktorka a té si já vážím, ale beru, že to pro nikoho jiného nemá váhu. Za druhé http://www.porodnice.cz/node/40180
Celkově jsem o něm četla, že má nejlepší složení. Ale nemíním mu tu dělat reklamu, je to jen můj soukromý názor. ![]()
Marfuška
tak já pro změnu beru Calibrum babyplan,bylo mi to doporučeno od známých.V prvním těhu jsem brala GS Mamavit.To Calibrum,prý pomáhá lepšímu zahnízdění a taky pomáhá tomu,aby nedocházelo k potratovosti,ale myslím si že jsou všechny dobré a je jedno co člověk bere.
Tak kukám že u každého gynekologa je to jiné. Já byla teď v pondělí jen na krev, na AIDS a různé testy…A až 6.1 mám přijít na kontrolu a mám přinést moč.Nějak v tom ti doktoří nemají sytém ![]()
Jo a vítám novou těhulku ![]()
Já vám to, holky, povím upřímně, co jsem otěhotněla, absolutně nejsem schopná jíst nějak výrazně zdravě, naopak, furt bych mlsala. Každý den dám jogurt, to ano, snažím se i o nějaké to ovoce, absolutně jsem přestala pít černý, zelený i bílý čaj a colu, nad hermelínem jen se slinou v puse přecházím a nad játry zapláču, ale že bych jedla třeba víc zeleniny, tak to, bohužel, ne. Když jsem ještě ani nevěděla, že jsem těhotná, tak jsem si s holkama v práci objednávala jídlo z Jezte zdravě, ale pak mi najednou z něj bylo na zvracení a od té doby konec, ani si nemůžu přečíst jídelníček a to mi ho má nadřízená posílá každý týden mailem ![]()
Tak si říkám, že aspoň těma vitamínama tomu mimču pošlu něco lepšího.
Wewiku,
naprostý souhlas, co doktor, to názor, já už teď budu chodit na poradnu jednou za měsíc.
Marfuška
no já sem právě ve víc diskusích četla, že to holky chválily a žeprej to doporučujou genetici…tak mně zajímalo, čím je to jiné než ostatní…budu o tom uvažovat…už bych měla začít něco lupat…a je mi sypatické i to balení, pač když to člověk kupuje, tak té frontě za ním není hned jasné, že jsou to vitamíny pro těhu, kdežto u spousty jiných vitamínů z krabiček hledí těhule … ono totiž většinou člověk potká nejvíc známých, když se mu to zrovna nejmíň hodí ![]()
JJ taky souhlasím co dr to jiný názor. Já teď chodím po 14 dnech, ale včera mi dala papír (jeden jsem jí musela podepsat) a tam je rozepsané kdy jsou kontroly a co se v jakém týdnu provádí. Tak mám aspoň doma přehled a vím co a jak. Jen tam má napsaný i ten test na cukrovku a už teď se mi z něj dělá špatně.
Wevik to je fakt, že to má každý doktor jinak…já sem třeba v první poradně na krvi s močí byla v 8tt, týden po tom, co mně diagnostikovali
těhu
Ivčo
to je super mít takový rozvrh ![]()
A ten test na cukrovku je povinný???…dost jsem o tom slyšela, ale při prvním těhu sem na něm nebyla a ani mě tam neposílali a třeba ve městě, kde jsem rodila tam holky chodily jak na běžícím páse…
Ellanis, přesně tak a ještě větší sranda pak je, když máš stejnou gynekoložku s mámou. Já se s mou doktorkou musela rozloučit, protože už bydlíme v jiném městě, ale první utz mi dělala ona a ona je strašně příjemná a zajímá se o své pacientky. No a mamka u ní teď v týdnu byla a doktorka mě hned nechala pozdravovat a ptala se, jak jsem na tom v těhotenství, tak mamka z toho měla šok, že o ničem neví a hned mi to volala, tak jsem se to snažila zahrát do autu, ale asi už něco tuší, už jen to, že jsem z ničeho nic přesedlala v 26 letech na ovocný čaj a tak, ale ona je fakt super a už se vůbec neptá a asi čeká, až jí to povím sama. Má to být vánoční dáreček. ![]()
Ivčo, já o tom testu na cukr nic nevím ![]()
Jen, když jsem byla na krvi, tak sestřičky přednostně braly těhule na glykemickou chřipku, ale to je už asi pokračování.
Marfuško to je někdy k pláči. Moje tchýně a manžel pracovali v porodnici (manžel jen brigádně jako sanitář a tcháně tam byla x let vrchní). A první těhotenství mi zjistili z krve v 8tt tam. Manžel mi to domluvil protože jsem měla nějaké problémy. Tak to bylo překvapení a tchýně se to nesměla v nemocnici dovědět, tak tam chodil a každému říkal, že to nesmí vyzradit… A po necelém týdnu jsem tam šla na utz jestli je už mimi vidět a bylo i se
tak jsme ho nechali vyfotit a všichni si z toho dělali srandu, že to tchýně ještě neví. Tak manžel měl takový strach, že jsme po utz jeli k ní a hned jí to řekl. No a já domu jela skoro s pláčem protože to trochu zkritizovala… Ale dovědět se to v nemocnici, tak s manželem už nepromluví.
Já si myslím, že ten test na cukrovku povinný není. Já v prnvím těhotenství hodně na začátku přibírala, tak mě tam dr poslala pro jistotu, ale tady to dr má napsané. Tak asi posílají každého, ale podle mě záleží na doktorovi.