červenec 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7561
17.12.09 17:35

Já zatím beru jen kyselinu listovou (začala jsem jí brát 1.10.). Včera mi dr doporučila Elevit Pronatal. Ale čekám až manžel donese výplatu (už na ní týden čeká :-( ), tak potom půjdu do lékárny a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
17.12.09 17:36

Ivčo, moc děkuju, já jsem z toho, co mi do průkajdy napsali nebyla moc rozumná, ale hlavní pro mě je to, že doktorka řekla, že je to všechno v pořádku a po prohlédnutí shledala, že je se mnou spokojená :-D Na ten test, co jdu příští týden jdu ale ve třináctém týdnu a je to do centra lékařské genetiky, tak třeba je to ještě součást toho skríningu, když plodíkovi projasňovali tu šíji. No to je jedno, dobrý je každý test :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
17.12.09 17:43

Ellanis,
tak za prvé mi ho doporučila má milovaná doktorka a té si já vážím, ale beru, že to pro nikoho jiného nemá váhu. Za druhé http://www.porodnice.cz/node/40180
Celkově jsem o něm četla, že má nejlepší složení. Ale nemíním mu tu dělat reklamu, je to jen můj soukromý názor. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
17.12.09 17:46

Marfuška
tak já pro změnu beru Calibrum babyplan,bylo mi to doporučeno od známých.V prvním těhu jsem brala GS Mamavit.To Calibrum,prý pomáhá lepšímu zahnízdění a taky pomáhá tomu,aby nedocházelo k potratovosti,ale myslím si že jsou všechny dobré a je jedno co člověk bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4066
17.12.09 17:46

Tak kukám že u každého gynekologa je to jiné. Já byla teď v pondělí jen na krev, na AIDS a různé testy…A až 6.1 mám přijít na kontrolu a mám přinést moč.Nějak v tom ti doktoří nemají sytém :roll:

Jo a vítám novou těhulku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
17.12.09 17:51

Já vám to, holky, povím upřímně, co jsem otěhotněla, absolutně nejsem schopná jíst nějak výrazně zdravě, naopak, furt bych mlsala. Každý den dám jogurt, to ano, snažím se i o nějaké to ovoce, absolutně jsem přestala pít černý, zelený i bílý čaj a colu, nad hermelínem jen se slinou v puse přecházím a nad játry zapláču, ale že bych jedla třeba víc zeleniny, tak to, bohužel, ne. Když jsem ještě ani nevěděla, že jsem těhotná, tak jsem si s holkama v práci objednávala jídlo z Jezte zdravě, ale pak mi najednou z něj bylo na zvracení a od té doby konec, ani si nemůžu přečíst jídelníček a to mi ho má nadřízená posílá každý týden mailem :lol:
Tak si říkám, že aspoň těma vitamínama tomu mimču pošlu něco lepšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
17.12.09 17:57

Wewiku,
naprostý souhlas, co doktor, to názor, já už teď budu chodit na poradnu jednou za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12565
17.12.09 17:58

Marfuška
no já sem právě ve víc diskusích četla, že to holky chválily a žeprej to doporučujou genetici…tak mně zajímalo, čím je to jiné než ostatní…budu o tom uvažovat…už bych měla začít něco lupat…a je mi sypatické i to balení, pač když to člověk kupuje, tak té frontě za ním není hned jasné, že jsou to vitamíny pro těhu, kdežto u spousty jiných vitamínů z krabiček hledí těhule … ono totiž většinou člověk potká nejvíc známých, když se mu to zrovna nejmíň hodí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7561
17.12.09 18:00

JJ taky souhlasím co dr to jiný názor. Já teď chodím po 14 dnech, ale včera mi dala papír (jeden jsem jí musela podepsat) a tam je rozepsané kdy jsou kontroly a co se v jakém týdnu provádí. Tak mám aspoň doma přehled a vím co a jak. Jen tam má napsaný i ten test na cukrovku a už teď se mi z něj dělá špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12565
17.12.09 18:01

Wevik to je fakt, že to má každý doktor jinak…já sem třeba v první poradně na krvi s močí byla v 8tt, týden po tom, co mně diagnostikovali :lol: těhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12565
17.12.09 18:04

Ivčo
to je super mít takový rozvrh :-D
A ten test na cukrovku je povinný???…dost jsem o tom slyšela, ale při prvním těhu sem na něm nebyla a ani mě tam neposílali a třeba ve městě, kde jsem rodila tam holky chodily jak na běžícím páse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
17.12.09 18:04

Ellanis, přesně tak a ještě větší sranda pak je, když máš stejnou gynekoložku s mámou. Já se s mou doktorkou musela rozloučit, protože už bydlíme v jiném městě, ale první utz mi dělala ona a ona je strašně příjemná a zajímá se o své pacientky. No a mamka u ní teď v týdnu byla a doktorka mě hned nechala pozdravovat a ptala se, jak jsem na tom v těhotenství, tak mamka z toho měla šok, že o ničem neví a hned mi to volala, tak jsem se to snažila zahrát do autu, ale asi už něco tuší, už jen to, že jsem z ničeho nic přesedlala v 26 letech na ovocný čaj a tak, ale ona je fakt super a už se vůbec neptá a asi čeká, až jí to povím sama. Má to být vánoční dáreček. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
17.12.09 18:07

Ivčo, já o tom testu na cukr nic nevím 8-o
Jen, když jsem byla na krvi, tak sestřičky přednostně braly těhule na glykemickou chřipku, ale to je už asi pokračování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
17.12.09 18:07

Ahoj Marfuško vítej mezi námi :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7561
17.12.09 18:10

Marfuško to je někdy k pláči. Moje tchýně a manžel pracovali v porodnici (manžel jen brigádně jako sanitář a tcháně tam byla x let vrchní). A první těhotenství mi zjistili z krve v 8tt tam. Manžel mi to domluvil protože jsem měla nějaké problémy. Tak to bylo překvapení a tchýně se to nesměla v nemocnici dovědět, tak tam chodil a každému říkal, že to nesmí vyzradit… A po necelém týdnu jsem tam šla na utz jestli je už mimi vidět a bylo i se :srdce: tak jsme ho nechali vyfotit a všichni si z toho dělali srandu, že to tchýně ještě neví. Tak manžel měl takový strach, že jsme po utz jeli k ní a hned jí to řekl. No a já domu jela skoro s pláčem protože to trochu zkritizovala… Ale dovědět se to v nemocnici, tak s manželem už nepromluví.
Já si myslím, že ten test na cukrovku povinný není. Já v prnvím těhotenství hodně na začátku přibírala, tak mě tam dr poslala pro jistotu, ale tady to dr má napsané. Tak asi posílají každého, ale podle mě záleží na doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí