Poradna duly
Jana Čurdová
@Dlaždička píše:
Ahoj holky včera jsem se stala po čtvrté tetou narodila se Anička vážila 3550g a měřila 50cm…dneska jsem se na ni byla podívat,bych ji spapala jak je krásná
Také moc gratuluji!!!
Tak snad se nám Ti naši potomci také ve zdraví brzy narodí! ![]()
@Dlaždička Jů! Gratuluju!
To je krásný, kolik se letos rodí miminek.
já si sanitku volala manžel teda porod se ale rozběhl tak rychle že jsem si je volala z duvodu toho že jse, jako druhorodička věděla že je něco špatně a že to autem do porodnice nestihnemem ani omylem začali miá rovnou moc silné kontrakce které mě netili okamžitě tlačit samozřejmě po sprše takže já už pomalu cítila hlavičku no každopádně na dispečinku asi manžela nepochopili tak poslali jen rychlou s né moc zkušenou sestrou ta když na místě zjostila že se nejedná jen o převoz zbantovala ještě jednu rz s doktorem takže ke mě do 10 minut dojeli rovnou dvě problém je v tom holky že vy v sanitce nerozhodujete kam vás odvezou ale rozhodují o tom v sanotce kam do nemocnice vědšinou právě vozí tak kde rodičky moc nechtějí jelikož ty žádané porodnice vás odmítnou.Takže tak to je pokud sanitkou tak ta vás odveze tam kde to uznají za vhodné věřte nebo né mě se to taky stalo i když už jsem měla odrozeno a potřebovala jsem z mimunkem uložit na šestinedělí tak mě mnou vybrané porodnice nevzali a vzala mě ta co je převážně prázdná protože tam moc maminky rodit nechtějí.Jo mimochodem v těhu prukazce je taky napsáno že si máš volat sanitku pokud chceš odvézt do porodnice ale je fakt že mě ani se zlomenou nohou v zimě nechtěli odvézt prostě je to o štěstí jestli dojedou nebo ne.
Nemol to už jsem někde četla, že jsi to měla hodně napínavé.
Ano v prukazce to je (teda bylo - já to ted v této nemám). Ale na porodním kurzu nás na to porodní as. upozornovala, že dělají problémy a jezdit nechtějí nebo nepřeváží, když zjistí stav.
@Dlaždička píše:
Ahojte holky…co je u vás nového?
začínám panikařit,že ještě nemám nic připravený ![]()
@vevericka12 píše:
v klidu, ja taky jeste porad ne
Když jsem čekala Danečka,měla už jsem touhle dobou snad všechno,teď nemám skoro nic (pár kousků oblečení) a nějak si pořád neuvědomuju,že se porod nebezpečně blíží… ještě ani nemám razítko od obvoďáka-prostě mám pořád pocit,že mám času dost… ![]()
@kocunka píše:
Když jsem čekala Danečka,měla už jsem touhle dobou snad všechno,teď nemám skoro nic (pár kousků oblečení) a nějak si pořád neuvědomuju,že se porod nebezpečně blíží… ještě ani nemám razítko od obvoďáka-prostě mám pořád pocit,že mám času dost…
V prvním těhu jsem taky měla všechno. V druhém nic a taky to tak dopadlo a ted mám skoro všechno, tak doufám, že porodím v termínu.
NIcméně pokud by to šlo, chtěla bych se asi domluvit s dr na vyvolání (pokud bude tělo připravené) v určitý termín, at si naplánujeme v klidu kam dát děti, kdo nás odveze a hlavně aby byl manžel doma a ne někde o půlnoci někoho nahánět pro děti a na odvoz.
@La kofola píše:
V prvním těhu jsem taky měla všechno. V druhém nic a taky to tak dopadlo a ted mám skoro všechno, tak doufám, že porodím v termínu.NIcméně pokud by to šlo, chtěla bych se asi domluvit s dr na vyvolání (pokud bude tělo připravené) v určitý termín, at si naplánujeme v klidu kam dát děti, kdo nás odveze a hlavně aby byl manžel doma a ne někde o půlnoci někoho nahánět pro děti a na odvoz.
to není špatnej nápad,ale já chci rodit v porodnici,kde vyvolávaj porod až při dlouhým přenášení… tak že bych si vybrala jinou?
já jsem fakt hrozná… ![]()
@kocunka píše:
to není špatnej nápad,ale já chci rodit v porodnici,kde vyvolávaj porod až při dlouhým přenášení… tak že bych si vybrala jinou?já jsem fakt hrozná…
Tak moje gyndařka pracuje jako doktroka v porodce, takže problém by být neměl.
Já na to fakt nemám nerva, řešit něco ve tři ráno, kdyby mi odtekla voda, chlap někde na noční s mým štěstím - v tuto dobu s ejnikomu na mobil nedovolám…radši v klídku.
holky měla jste někdy některá vyvolávaný porod…?!já totiž při malé jo…a ty papíry co vám dávají podepsat a rizika co se v nich píše..fakt nic hezkýho…a navíc vyvolávané poropdy bývají delší a ne vždy se povedou…mě malou vyvolávali protože se jim zdála že je malinká…ležela jsem v nemoc.tři týdny…za tu dobu vyvolávali porod asi 6ti holkám co přenášeli…u žádné se to nepovedlo a nakonec museli brát císařem…u mě se to povedlo ale měla jsem bolesti 36hod. určitě je to individuální ale já doufám že tentokrát si barunka vybere sama kdy chce přijít na svět…
Gratuluju