Poradna duly
Jana Čurdová
holky asi blbá otázka ale když praskne voda tak je do porodu u prvorodičky ještě hooodně daleko, že? Stejně jako když začnou kontrakce?
@euricek píše:
holky asi blbá otázka ale když praskne voda tak je do porodu u prvorodičky ještě hooodně daleko, že? Stejně jako když začnou kontrakce?
těžko říct. To je podle mě u každé individuelní. Může to trvat i den, může to trvat pár hodin.
@SKYTULE píše:
sekce je císařský řez a hamilton hmat…taky nemužou udělat každému..musí to být vevnitř už připravené…mě když ho dělali byla jsem otevřená na jeden prst to jsem byla už měsíc před porodem..prostě mi tam dok.sáhla a oni jakoby něco zthnou nebo tak…přesně taky nevím…začala jsem špinit a začla mi odcházet hlen.zátka…prostě to má jakoby vyvolat porod…:)
Hamiltnuv hmat je oddlěnení blan od děložního hrdla.
Bohužel se dělá často právě nepřipraveným rodičkám na porod.
mě dok.řikala že pokud to právě vevnitř neni připravené..udělat ano nejde…
@euricek píše:
mám kam.prvorodičky co měli odrozíno za 2,za 4 hod.....já první porod 16hod.druhý 36…je to fakt u každého jiné..ale po odtoku plod. vody se má do dvou hod.dojet do nemoc. mě nikdy voda sama nepraskla mě ji vždy museli píchnout…
po prasknutí vody jsem si měla lehnout na levý bok tak na půl hodiny a doporučuje se do 2hodin dorazit do porodnice, aby se do těla nedostala infekce. Tam udělají test na vložce, zda se opravdu jedná o plodovou vodu, monitor…- to bylo kolem 23 hodiny, druhý den mi zavedli nějakou výživu nebo co já vím a rodila jsem až v pátek - takže to být hned nemusí, já neměla žádné příznaky, ale pak když se to rozjelo, tak to šlo hned
mě vždy když pak vodu praskli tak jsem za hodinu rodila…:) ale praskli mi jí až když jsem byla otevřená třeba na 3,4 prsty a pak už to jelo..::)
tak pokud se má dorazit do 2hod tak to už se ani moc nebojím, že to nestihneme ![]()
akorád že ta voda ti vůbec prasknout nemusí…já měla porody v plnym proudy a voda sama nepraskla…museli mi jí vypustit oni…:)
No když jsem čekala 1.dítě tak mi praskla voda ve 21:30 doma a v porodnici jsme byli ve 21:45 a ve 22:33 se narodila malá:-)Tak jsem zvědavá na můj druhý porod který mám v červenci:-)
Mě PA říkala,že je nejlepší po prasknutí vody hnedka odjed do porodnice…raději na nic nečekat
tak právě peru první várku mimi oblečků a skoro se mi to nevešlo do pračky ![]()
@euricek píše:
tak právě peru první várku mimi oblečků a skoro se mi to nevešlo do pračky
Už?
jj už. Raději dřív když to mam kam uložit než abych to pak žehlila v létě ve vedrech