Poradna duly
Jana Čurdová
já rodila po druhé…no nevim ale každopádně rizika vyvolávaného porodu jsou u všech stejné…podle mě je lepší to nechat na přírodě..pokud je tedy vše ok. kdyby mělo být něco špatně nebo dlouho přenášet tak samozdřejmě to musí být…
to máš jako s hmatem. znám kupu lidí co jim ho udělali a ještě ten den porodili…mě ho udělali a porodila jsem za týden…a ten týden byl krušnej..... ![]()
@SKYTULE píše:
to máš jako s hmatem. znám kupu lidí co jim ho udělali a ještě ten den porodili…mě ho udělali a porodila jsem za týden…a ten týden byl krušnej.....
Já rodila 4 dny po hmatu. A porod stejně skončil sekcí.
Mám kamarádku gynekoložku, probírala jsem to - nevidím problém.
Skytule,mě taky porod vyvolávali,nakonec jsem rodila vexem… rodila jsem 15 hodin…
vždy u vyvolávaného porodu dávají podepsat papíry…s tím že se povect nemusí a muže zkončit sekcí,to je jasné,ale taky to že může dojít třeba k tomu že porod bude až moc rychlý,mimčo vás potrhá,nemusí to přežít miminko,maminka…docela šílenosti…už nevim všechny ty rizika ale pěkně mě to vyděsilo…ale tak musí se krýt kdyby něco a prostě k tomu chtějí podpis pro souhlas…ale to se samo muže stát i u normálního porodu…člověk nikdy neví…ale já se těším že tentokrát si miminko vybere samo…:)
@kocunka píše:
Skytule,mě taky porod vyvolávali,nakonec jsem rodila vexem… rodila jsem 15 hodin…
15 hodin taky pěkné…:/ já byla ráda že se to povedlo…když už jsem měla tak dlouho takové bolesti a nakonec by mě třeba vzali na císaře no hrůza…takže jsem byla fakt ráda za to že se zadařilo..::)
Já doufám,že se malé bude chtít ven třeba i pár dní před termínem,že mě nečeká vyvolávání nebo hamilton,toho se bojím ![]()
Tak to mně praskla voda ve středu večer, bolesti žádné, ve čtvrtek mi dali vyvolávací injekci, zase nic, bolesti žádné, v pátek mi zavedli dopoledne tabletku, dopíchli vodu, od 11,30 se rozjely bolesti a ve 14,50 byl Adík na světě, celkem rychlovka. Co je sekce a hamilton vlastně vůbec nevím?
a byla jsem 38+0 když se v pá narodil, takže doufám, že to bude taky dříve
@SKYTULE píše:
vždy u vyvolávaného porodu dávají podepsat papíry…s tím že se povect nemusí a muže zkončit sekcí,to je jasné,ale taky to že může dojít třeba k tomu že porod bude až moc rychlý,mimčo vás potrhá,nemusí to přežít miminko,maminka…docela šílenosti…už nevim všechny ty rizika ale pěkně mě to vyděsilo…ale tak musí se krýt kdyby něco a prostě k tomu chtějí podpis pro souhlas…ale to se samo muže stát i u normálního porodu…člověk nikdy neví…ale já se těším že tentokrát si miminko vybere samo…:)
Stejné papíry jsem ale podepisovala i u normálního porodu, který se rozběhl sám. To není jen u indukce
vždy´t ot taky řikam že tohle se muže stát i u porodu který se rozběhne sám ne…?!! já teda poprvé u spontálního porodu nic takového nepodepisovala jen u vyvolávaného ale to je jedno…
@SKYTULE píše:
vždy´t ot taky řikam že tohle se muže stát i u porodu který se rozběhne sám ne…?!! já teda poprvé u spontálního porodu nic takového nepodepisovala jen u vyvolávaného ale to je jedno…
Rizika jsou stejné, vždycky se může něco posrat.
BOhužel, když se něco fakt stane, tak ti nikdo neřekne, jestli by se to stalo i kdyby se něco vedlo jinak.
@Maarlen píše:
Tak to mně praskla voda ve středu večer, bolesti žádné, ve čtvrtek mi dali vyvolávací injekci, zase nic, bolesti žádné, v pátek mi zavedli dopoledne tabletku, dopíchli vodu, od 11,30 se rozjely bolesti a ve 14,50 byl Adík na světě, celkem rychlovka. Co je sekce a hamilton vlastně vůbec nevím?
sekce je císařský řez a hamilton hmat…taky nemužou udělat každému..musí to být vevnitř už připravené…mě když ho dělali byla jsem otevřená na jeden prst to jsem byla už měsíc před porodem..prostě mi tam dok.sáhla a oni jakoby něco zthnou nebo tak…přesně taky nevím…začala jsem špinit a začla mi odcházet hlen.zátka…prostě to má jakoby vyvolat porod…:)
Individuální to 100% je.
Taky je rozdíl, zda se vyvolává u prvorodičky nebo vícerodičky.
Mám kolem sebe kopu holek, kterým vyvolávali porod a do 4 hodiny byly děti na světě.