Poradna duly
Jana Čurdová
tetakata, ten, kdo zvrací, nepotrácí.
Moooc gratulujem! ![]()
No fakt, není to fér, když už si člověk něčím takovým projde, zasloužil by si tu zlatou hodinku s tím miminkem. ![]()
Holky děkuju moc. Jste zlatíčka. A Grace máš recht s tou zlatou hodinkou… tak v červenci se snad dočkáme ![]()
tetakata píše:
Holky děkuju moc. Jste zlatíčka. A Grace máš recht s tou zlatou hodinkou… tak v červenci se snad dočkáme
Zdar buuuh,
vsetkym gratulujem ku KO.
Grace - kocar normalny, sportiak, len som musela zaistit predne kolieska,, lebo v tej rychlosti vibrovali jak sialene.
Add cisar
holky ja mam dva teraz bude treti. Kubka kvoli tomu ze som platnickarka a bali sa lekari spontanneho porodu aby mi nerupla chrbica. Viki kvoli hroziacej rupture.
Bolo to tak ze ked som bola 36+2 zacala ma vecer boliet maternica v mieste rezu. Tak som sla za mojim gyndasom, urobil kontrolu a zistil, ze sa maternica v mieste rezu zuzila o jeden milimeter. Povedal, ze ak budu bolesti v noci pokracovat, tak mam prist a rodime. No a kedze bolesti neutichali, tak o druhej rano som smykala do porodky. Lekar ma nechal celu noc na monitore, dostipali ma svine komare a rano mi povedal, ze ma radsej necha dva tyzdne na rizikovom ako keby ma mal rezat. Ale dala som mu podmienku, ze okamzite chcem ultrazvuk, tak ma vzal a zistil ze maternica sa zuzila na celkovo necele dva milimetre, takze som v momente kmitala na sal, lebo hrozila akutna ruptura. Druhykrat som otehotnela 12 mes po SC, teraz tretikrat 28 mes po CS. Takze holky moja rada, neprecenovat, ak vas zacne boliet rez, radsej rychlo na kontrolu a radsej cisar ako roztrnuta maternica. To je jedno ako porodite, hlavne aby bolo dietatko OK a aj vy OK, bo co bude to babo mat zo skapatej mamicky. Takze si budeme vsetky drzat palce a narodia sa nam krasne zdrave babatka.
![]()
mě taky tentokrát čeká císař, při prvním jsem měla rupturu 3.stupně všeho co šlo rupnout, málem jsem skončila s umělym vývodem, no děs. A protože Honzík měl 4 kg a vyletěl v momentě, když jsem byla otevřena na 2 prsty, byl to fakt masakr. Celý odpo jsem byla na operačním sále. Takže jsem ráda, že to tentokrát bude císař a nebudu (už ani nemůžu) to riskovat. ![]()
Happy ty brďo tak to jste měli velké štěstí co
Hlavně, že vše dobře dopadlo.
Ono je to případ od případu. Se mnou ležela v porodnici holčina co ji děloha rupla ve 28tt, byla 5 let po operaci myomu a dr. ji řekli, že to měla zfušované a díky tomu ji rupla, otěhotněla asi 5 měsíců po ruptuře( spíš kvůli psychice, mimčo to nepřežilo), ležela skoro celý těhu na rizikovým a v pohodě malou donosila do 38tt.
Pokud jsou dr pečliví a opravdu zkontrolují zda není jizva ztenčená, váhu miminka, tak bych se porodu nebála. Jinak bych taky neriskovala a šla rovnou na cs.
tetakata píše:
Holky děkuju moc. Jste zlatíčka. A Grace máš recht s tou zlatou hodinkou… tak v červenci se snad dočkáme
dockame! ![]()
Grace: u me je to i trochu o necem jinym. Po porodu jsem musela znovu na chemo, takze proto. Chodim uz do poradny do Podoli i do Motola a bylo mi receno, ze pro me lepsi nekojit. Je to hrozne vysileni organismu.Takze nejspis to bude na zastaveni laktace hned po porodu, a planovanej cisar ![]()
ahojda:):) tak my už si nechali udělat první fotečku našeho mimínka:D mám uplně radost.
akorád sem se ptala na ty testy na genetický vady v prvním trimestru, a mám na ně jet do ústí, a to až budu v 13 až 14 týdnu tak na ultrazvuk… stim že budu mít výsledky krve z 10.až 12. týdně,který mi musí udělat doktorka. chápu to správně? nemáte někdo s tim ústím zkušenost?:).)
Jůva, holky, vy máte zážitky.
Já teda na svýho MUDr. spoléhám, dříve byl primářem v Chomutově a teď rodí tady v Žatci. Je hrozně fajn, byl i u prvního porodu a doufám, že bude i u druhého, i když tady je to fakt malé a ti doktoři jsou všichni v pohodě. Ale určitě to ohlídá a dá se s ním mluvit. Taky jsem tam přišla po šestinedělí a řekla mu, že mi musí slíbit plánovaný CŘ, pokud by kdy mělo být nějaké druhé. No a rok se s rokem sešel a všechno je třeba jinak, ale potřebovala jsem to ujištění.
Koukám, že jsme se tu sešly skoro samé matky a budeme strašit chudinky prvorodičky. ![]()
Monjie, chápu, to jsem nevěděla, že už Ti to nedoporučili, ono kojení má něco do sebe, ale záhul to je, rozhodně to UM má svoje výhody. Já mám třeba úplně zničený vlasy a zkažený zuby.
Hlavně, ať jste v rámci možností zdraví.
Lili, nevím, kamarádka taky byla v Ústí na nějakých testech, ale taky něco takového o těch odběrech z krve říkala. Na tohle já se nechystám, nebyla jsem ani s prvním.
Happy moc moc gratuluju
to jsou super zprávičky.
lulito je jasný, že jak bude nějaká potíž tak hned CŘ. Nejsem cvok, abych přirozenej porod prosazovala za každou cenu. Jak říkáš.. nejdůležitější je, aby byla v pořádku mamča i mimčo.
lilito je krásná fotka. Je to úžasný, když se ten prcek takhle hezky předvede. Taky už se nemůžu dočkat, až se to moje mrně konečně pořádně předvede
V pondělí jdu na další kontrolu - doktor mě chce mít raději pod dozorem, tak třebas už si odnesu taky fotečku.
Grace, to máš super, že se můžeš spolehnou na svého doktora. Maličko závidím. Já mám gyndaře absolutně suprovýho, ale k mýmu velkýmu zklamání nechodí k porodům
chjo
Grace píše:
Jůva, holky, vy máte zážitky.Já teda na svýho MUDr. spoléhám, dříve byl primářem v Chomutově a teď rodí tady v Žatci. Je hrozně fajn, byl i u prvního porodu a doufám, že bude i u druhého, i když tady je to fakt malé a ti doktoři jsou všichni v pohodě. Ale určitě to ohlídá a dá se s ním mluvit. Taky jsem tam přišla po šestinedělí a řekla mu, že mi musí slíbit plánovaný CŘ, pokud by kdy mělo být nějaké druhé. No a rok se s rokem sešel a všechno je třeba jinak, ale potřebovala jsem to ujištění.
to ju je to nádhera. hlavně když jsem šla na prohlídku až po 3 týdnech a najednou tam na mě vybafne takovejhle velkán:D nemužu se dočkat až ho uvidim zas o něco většího:D
Koukám, že jsme se tu sešly skoro samé matky a budeme strašit chudinky prvorodičky.![]()
Monjie, chápu, to jsem nevěděla, že už Ti to nedoporučili, ono kojení má něco do sebe, ale záhul to je, rozhodně to UM má svoje výhody. Já mám třeba úplně zničený vlasy a zkažený zuby.
Lili, nevím, kamarádka taky byla v Ústí na nějakých testech, ale taky něco takového o těch odběrech z krve říkala. Na tohle já se nechystám, nebyla jsem ani s prvním.Hlavně, ať jste v rámci možností zdraví.
tetakata píše:
Happy moc moc gratulujuto jsou super zprávičky.
lulito je jasný, že jak bude nějaká potíž tak hned CŘ. Nejsem cvok, abych přirozenej porod prosazovala za každou cenu. Jak říkáš.. nejdůležitější je, aby byla v pořádku mamča i mimčo.
lilito je krásná fotka. Je to úžasný, když se ten prcek takhle hezky předvede. Taky už se nemůžu dočkat, až se to moje mrně konečně pořádně předvede
Grace, to máš super, že se můžeš spolehnou na svého doktora. Maličko závidím. Já mám gyndaře absolutně suprovýho, ale k mýmu velkýmu zklamání nechodí k porodůmV pondělí jdu na další kontrolu - doktor mě chce mít raději pod dozorem, tak třebas už si odnesu taky fotečku.
chjo
tetakata, to teda jo, uvědomuju si, jaká je to vzácnost, takový doktor, když třeba čtu ve snažilkách, jaký mají holky zkušenosti z CARů. ![]()
Saricat píše:
Ahojzítra jdu na screening a rozhodla jsem se, že jestli mi dobře dopadne, tak už koupím nějaké body pro mimčo (abych si udělala radost), ale záhadou jsou mi velikosti. Má vůbec cenu kupovat velikost 50? Tak velká se většinou miminka rodí a během pár dní to musí přerůst ne? A co když bude rovnou větší? Já jsem sice mrňavá, ale přítel má skoro dva metry, co když to bude obr po něm… Jakou velikostí začínáte? Dík za objasnění…
ahojda, tak já kupuji od 56 veikosti bodýčka a náký drobnosti, ale jen malé množství, spíše pak kupuju velkost na 3 měsíce…