Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8698
2.11.12 15:54

Ahoj Lenulíno, ja proste delam vše podle sebe, sve intuice, :roll: mala ma 16týdnu a mrkev sem jí dala asi cca pred 14dnama, a kašičku? papame Nutrilon kaše ruzne chute a supr spínkame, kakame, a nedela nam to špatne, proste dr.sem rekla že davam Nutrilon kaši a ona že dobre, že mame za 10dnu 4mesíce, a že je na mne kdy začnem, Tak ja nevím nektere mamky mne odsoudily v jine diskuzi že kazím sve díte ale ja delam vše po svem a mam na hák** co si myslí jine mamky, Omlouvam se že to píšu nazlobene :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
2.11.12 16:08
Malej má 4 měsíce 18.11 jako zvažovala jsem taky nějakou kaši aspoň na noc ale dávám sunar a prostě z těch kašiček atd mám zatím trochu strach :/ ale počítám že od 4 určitě taky něco vyzkoušíme a co malá na tu mrkvičku :) to měla teda 14 týdnů… no asi taky kouknu co kde je za kaše ikdyž je na nich že se dávají většinou až dost pozdě že?
@Hana89 píše:
Ahoj Lenulíno, ja proste delam vše podle sebe, sve intuice, :roll: mala ma 16týdnu a mrkev sem jí dala asi cca pred 14dnama, a kašičku? papame Nutrilon kaše ruzne chute a supr spínkame, kakame, a nedela nam to špatne, proste dr.sem rekla že davam Nutrilon kaši a ona že dobre, že mame za 10dnu 4mesíce, a že je na mne kdy začnem, Tak ja nevím nektere mamky mne odsoudily v jine diskuzi že kazím sve díte ale ja delam vše po svem a mam na hák** co si myslí jine mamky, Omlouvam se že to píšu nazlobene :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
2.11.12 16:17
@Hana89 píše: :mavam: :mavam: :mavam: My davame na noc kašičku, a ja jí davam presnídavku na :mavam: každej den trošku, pred obedem, a už papala i mačkanou mrkev od Hame :P :P :P

s příkrmy, kaší i přesnídávkami se má ale u nekojených dětí přece začínat až v ukončeném 4 měsíci, my vydržíme tedy ještě týden, není kam chvátat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
2.11.12 16:18
@Maarlen píše:
s příkrmy, kaší i přesnídávkami se má ale u nekojených dětí přece začínat až v ukončeném 4 měsíci, my vydržíme tedy ještě týden, není kam chvátat

jasně, už jsem četla, tu reakci, my vyčkáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1578
2.11.12 16:52

Ahoj malej uz mel 4 mesice uz sem mu zkusila dat nemlecnou ryzovou, brambor i mrkev.ale nejedeme pravidelne.rada bych mu dala i ostatni zeleninu co se mu muzou ale u nas nic neni, je tu mrtvo nemam to kde koupit.
sunar mu nejel tak mame zpatky nutros.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
2.11.12 18:42

My jedem od narození na nutrilonu, zkusili jsme pak sunar i babylove z DM, ale to mu taky nejelo, tak dáme HAMI, to mu chutná a u prvního syna jsme byli taky na nutrilonu a pak přešli na HAMI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
2.11.12 18:49

Ja svyho milačka ješte plne kojim a noci mne nestava, p dr povedala že mužu vyskoušet kašički nebo zeleninu ale myslim že ješte brzou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
2.11.12 20:24

No brzo nebrzo ja ríkam delam podle sebe, my papame kašičku od Nutrilonu, a spokojenost, Lenulíno no na mrkvičku no prekvapená a baštila, :P :P A ješte kaše Nutrilon doporučuje i dr. a mimčo nemusí mít 4mesíce :! je to sýtejší na noc, a nebolí po tom bríško, :andel: :andel: Je to každeho vec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
2.11.12 21:29
@Hana89 píše:
Ahoj Lenulíno, ja proste delam vše podle sebe, sve intuice, :roll: mala ma 16týdnu a mrkev sem jí dala asi cca pred 14dnama, a kašičku? papame Nutrilon kaše ruzne chute a supr spínkame, kakame, a nedela nam to špatne, proste dr.sem rekla že davam Nutrilon kaši a ona že dobre, že mame za 10dnu 4mesíce, a že je na mne kdy začnem, Tak ja nevím nektere mamky mne odsoudily v jine diskuzi že kazím sve díte ale ja delam vše po svem a mam na hák** co si myslí jine mamky, Omlouvam se že to píšu nazlobene :lol:

Hani, Vev, holky, myslím, že intuice je nejlepší. Naše starší dítě nejí nikdy a nic, ale kamarádky, co jejich děti začaly pomlaskávat, když viděly rodiče, jak něco jí, jim také začaly dávat a dítka se krásně na příkrmy chytla. Já (blbec) chtěla kojit co nejdéle, když jsem viděla to rodeo s příkrmy u synovce, vůbec mě do nich nic nelákalo. Ale jak už jsem tu psala, čím je dítě starší, tím to (podle mě) jde hůř. Samozřejmě po zdravotní stránce nevím, u kojených doporuč. začít až od ukončeného 6. měsíce, u nekojených od 4. Já byla předtím kojo fanatik(zrovna se mnou měly děti 3 kamarádky, co jsou doktorky a všechny 3 kojily o stošest, že je prokázané, jak je to zdravé…), ale teď už vážně stejnou chybu neudělám. Jak nebyl syn zvyklý (neměl nikdy dudlík ani lahev), nechtěl vůbec pít z lahvičky, z čehokoli a do 10-11 měsíců ho nikdo nemohl pohlídat, protože sice částečně nějaké příkrmy měl, ale neuměl pít!!! To byl očistec ho to učit skoro 3 měsíce! O zavedení příkrmů nemluvě…

Jo a o našem dalším mega problému - spaní - jsem tady teď našla odkaz na skvělý článek!!! :idea: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?… Byl to přesně náš problém, malý se v 6 měsících zbláznil a místo po 3 hodinách se chtěl kojit každých 45 min - hodinu a půl. Dodnes nespí (teď mi to ten článek vysvětlil) a navíc my byli s manželem do jeho roka úplné trosky.
  • Citovat
  • Upravit
Eilaan
2.11.12 21:33
@silvija píše:
Ja svyho milačka ješte plne kojim a noci mne nestava, p dr povedala že mužu vyskoušet kašički nebo zeleninu ale myslim že ješte brzou

Zdá se mi to, nebo jsme tu už samy, kdo jen kojí??? (Ne že bych měla něco proti, jen mě to zajímá. Při prvním dítěti jsem neznala nikoho, kdo by ke kojení dával ještě UM nebo dával příkrmy takhle brzy, ale také jsem nebyla na diskuzních fórech.) Tady mi to připadá spíš naopak. :-D

• Citovat
  • Upravit
2184
2.11.12 21:47
Asi jo prave že zustali jen my no…ale mam mleko tak nijak ani mne moc se nechce davat nico navic protože maly noci nepapa
@Eilaan píše:
Zdá se mi to, nebo jsme tu už samy, kdo jen kojí??? (Ne že bych měla něco proti, jen mě to zajímá. Při prvním dítěti jsem neznala nikoho, kdo by ke kojení dával ještě UM nebo dával příkrmy takhle brzy, ale také jsem nebyla na diskuzních fórech.) Tady mi to připadá spíš naopak. :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
2.11.12 22:11

Eil :mavam: No jo ja nekojím, tak sem začala, mala jak vidí že jím, jogurty presnídavky, a kaši tak otvara pusu a mluví na mne a ja jí vždy lžičku dam at ovhutná :lol: Či je to dobre či ne mne nezajíma je to moje díte :mrgreen: :think: Mala ma 16týdnu a jak sem psala chutnala odemne presnídavky, jogurty probioticke, bramborovou kaši( No to byly jen pomačkane brambory zatím ani sul, maslo nic když sem jí davala chutnat,) nedam jí do pusy nic soleneho, mastneho, koreneho, to určite ne, :) Ale mrkvičku mačkanu no to byla mnamka, kašičky mnam, jen dnes vanilkovu mne plivala na mne :lol: :lol: presnídavky mnam jen jahodova je fuj :lol: :lol: a ted sem skusila tí deske kukurične krupky víte ktere myslím? :think: no jak nam slinta a vše dava do pusy tak sem ji to dala do ruky a žužlala, a cca hodinu odní byl klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
2.11.12 22:27

@Hana89 Hani, je to legrace, jak to pises, uplne si ji umim predstavit! :srdce: Ja bych si take prala dite, co ji! Tuhle jsem davala na Facebook fotky naseho ditete, jak olizl penu z piva a psala jsem, ze mu nechutnala. A kamaradka mi napsala komentar, ze bych spis mela napsat, co mu chutna. Ted nas zval na obed manzela bratr a hned se ptal, co maji udelat, aby to nase dite jedlo. Odpoved byla ze nic, ze ani to jedine jidlo co ji (kureci rizek) stejne na navsteve jist pravdepodobne nebude, tak at udelaji co chteji. :pocitac: Ve skolce take nezacal jist - vzdycky obdivuji ty deti, jak jsou cele pokecane od obeda, jen nase dite alabastrove ciste. Takze platime jidlo tam a stejne mu delam dalsi doma. A ucitelka uz rekla, at mu posilam aspon neco co by snedl, ze tam prece nemuze byt do 15 hod. hlady… :zed: No nic.

Jako vrchol vseho manzel se ted stal manzel fanatickym odpurcem jidla (tloustnuti je zhoubne) a aplikuje to i na maleho. Zatim tedy hlavne teoreticky (nastesti) - nevadi mu, ze neji. No a ja ted po druhem diteti nemuzu vubec zhubnout, tak se na me OBA divaji… :? (Pritom po prvnim jsem do pul roku zhubla krasne na svoji puvodni vahu.) Vazne deti jsou dost bezprostredni - dneska mi rikal: Mami, mas velke bricho a velka prsa… :mrgreen: (Teda v realu jsem se moc nesmala…)

• Citovat
  • Upravit
199
3.11.12 07:38
@Eilaan píše:
Zdá se mi to, nebo jsme tu už samy, kdo jen kojí??? (Ne že bych měla něco proti, jen mě to zajímá. Při prvním dítěti jsem neznala nikoho, kdo by ke kojení dával ještě UM nebo dával příkrmy takhle brzy, ale také jsem nebyla na diskuzních fórech.) Tady mi to připadá spíš naopak. :-D

Nn, nejste tu samy :kytka: my budem mit 10. 4 mesice a zatim teda taky jen kojime…sice jsou ted noci silene, mala se budi max za 2hodiny a porad chce pit…tak kojime co chvili…jen bych se chtela trosku vyspat uz :zed: ale, uklidnuju se tim, ze je to sprut a ze brzo odejde a snad se vratime k max 2 kojenim za noc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
3.11.12 14:06

A je nejaka doba kdy zacit se kterou zeleninou treba?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex