Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eilaan
6.11.12 13:35

Sidi, ale on se manzel/pritel musi aspon trochu zapojit do pece o maleho, jinak se to vazne neda, pokud dite neni uplny andel… :hug: Ja kdyz mel nejake reci o tom, ze chodi do prace memu vysvetlila, ze ale delam hospodyni, kucharku - na plny uvazek a chuva je dalsi prace. A jestli tedy trva na tom, ze je to rovnocenne, tak ze se budu starat 8 hodin a pak koncim. Zbytek uz napul. Vcelku to pochopil. Je tedy fakt, ze jsem ho na to pripravovala celych vic nez 10 let, co jsme byli spolu. Ze nejsem sluzka a vse je fifty-fifty. A to ma maminku, ktera doma delala uplne vse. :-) Kazdopadne ted doma vari kdyz ma cas, jak prijde, prebira peci o starsiho vcetne delani vecera pro ne oba. Kdyz mu reknu (a nekdy i sam) pere, susi pradlo. Kdyz mu reknu, nakoupi i uklizi kdyz je treba. Vcelku ted nevim, co by doma nedelal. Ja se zas staram o auto, technicka, prezouvani, opravy, protoze na to mam preci jen vic casu. A nejake argumenty o penezich jsem zarazila uz kdysi davno. To pro me neni argument.

Holky, co delaji Vasi muzi doma???

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
6.11.12 14:39

Eilaan - taky jsem koukala dycky nez jsme meli malou jak to ostatni zvladaji v letadle :) co muj dela radsi nebudu moc rozebirat protoze bych se akorat nastvala na to jak se chvastal co bude s malou delat toho teda moc nezbylo sice priznal ze mu „nic nerika“ jak je jeste mala a „nic nedela“ ale stejne no :?
ted jsem musela vyrizovat nejake veci a jak se vratim tak uz pres dvere slysim rev jak blazen, dite samo v posteli zabaleny do spaciho pytle a prikryty dekou s hrackou polozenou na hrudniku rve jak na lesy, tece ji z nosu pomalu proudem od toho rvani a on sedi za pocitacem v jine mistnosti :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed:
jediny pozitivum - uvaril aspon a malou nakrmil, ale lahev lezela samozrejme neumyta a v kuchyni jak po vybuchu :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
528
6.11.12 16:23
@Eilaan píše:
Sidi, ale on se manzel/pritel musi aspon trochu zapojit do pece o maleho, jinak se to vazne neda, pokud dite neni uplny andel… :hug: Ja kdyz mel nejake reci o tom, ze chodi do prace memu vysvetlila, ze ale delam hospodyni, kucharku - na plny uvazek a chuva je dalsi prace. A jestli tedy trva na tom, ze je to rovnocenne, tak ze se budu starat 8 hodin a pak koncim. Zbytek uz napul. Vcelku to pochopil. Je tedy fakt, ze jsem ho na to pripravovala celych vic nez 10 let, co jsme byli spolu. Ze nejsem sluzka a vse je fifty-fifty. A to ma maminku, ktera doma delala uplne vse. :-) Kazdopadne ted doma vari kdyz ma cas, jak prijde, prebira peci o starsiho vcetne delani vecera pro ne oba. Kdyz mu reknu (a nekdy i sam) pere, susi pradlo. Kdyz mu reknu, nakoupi i uklizi kdyz je treba. Vcelku ted nevim, co by doma nedelal. Ja se zas staram o auto, technicka, prezouvani, opravy, protoze na to mam preci jen vic casu. A nejake argumenty o penezich jsem zarazila uz kdysi davno. To pro me neni argument.Holky, co delaji Vasi muzi doma???

ahoj, přes týden uklizím já, o víkendu chlap vymyje koupelu se záchodem, vytře, vysaje celý byt, někdy i žehlí a umývá nádobí :) máme to tak od začátku a vyhovuje to tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
6.11.12 18:42

Holky dik, myslim, ze to je docela zajimava „anketa“. ;-) Co se tyce toho, jestli mi manzel pomaha s malym, moc velky fanda do toho take neni, ale stara se na 100% o starsiho kdyz je doma, to ho naopak bavi desne. :lol: Ale cokoli co mu reknu ze je ohledne mimca potreba udela - umi vsechno - jsem na nej pysna! Pred 14 dny jsem sla vecer na koncert, myslela jsem, ze dam mrnouska spat, ale pochpitelne to nevyslo, tak si to uzil. Maly mu pry 2 hodiny rval, mel ho na ruce, u toho dirigoval starsiho… Uzila jsem si to. ;-) :palec: Ja tedy osobne neznam nikoho, komu by v dnesni dobe muzsky nepomahal aspon s ditetem, kdyz uz treba ne extra s domacnosti.

• Citovat
  • Upravit
2184
6.11.12 19:52
Jako muj tež nechtel it ale už to fakt bolelo hruza byl jak chodici mrtvola trpel bolesti hrozne…takže šel a udelali pořadek
@Sidinka píše:
@silvija jo tak to potom, ale kdyby ho boleli normalne a ne pooperaci tak by to bylo jiny.
mladej by to potreboval taky pomalu mu zuby vypadavaji a nebo je ma tak dferavy ze nema ani cim kousat.
jenze on k zubarce nepujde.
@Hana89 no vcera se na me nastval kdyz sem po nem chtela aby malyho nakrmil.
sama sem sla minule do obchodu asi na pul hodiny. aspon neco
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1578
6.11.12 21:46

@silvija no muj byl uz dvakrat na pohotovosti si nechat trhat zuby, dostal injekci a sup byl venku. zaplatil 90kc a byl spokojenej.
a k tomu pomahani.nez se narodil malej tak i vi uklizel dost si na to potrpel. a ted..ma internet a hru bez ktere nemuze byt. dobre at si hraje odpocine si po praci ale on je tam celej zbytek dne.
ale zase musim uznat ze nas vozi vsude kam treba.
je to tezky.asi si nevyberemee ze?:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
6.11.12 22:01
No jo jen jsem prisnejsi jako muj musi venovatse rodine musi proste jinak ja mu povedala že to je jeho povinost jako nehodlamse pretse byt sama s malym non stop ja potrebuju tež odpočinek nijakej…poprve rodina pak pratele a jesli ne tak ja mužu klidne odit od neho ale von bi zivote neuvidel…
@Sidinka píše:
@silvija no muj byl uz dvakrat na pohotovosti si nechat trhat zuby, dostal injekci a sup byl venku. zaplatil 90kc a byl spokojenej.
a k tomu pomahani.nez se narodil malej tak i vi uklizel dost si na to potrpel. a ted..ma internet a hru bez ktere nemuze byt. dobre at si hraje odpocine si po praci ale on je tam celej zbytek dne.
ale zase musim uznat ze nas vozi vsude kam treba.
je to tezky.asi si nevyberemee ze?:))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
6.11.12 22:38

Ahoj holky, kojeni v letadle jsem zvladla bez problemu jsme akrobatky, zvladame kdekoliv, na plaži, v kabince v obchodech v kavarnach, v autě, kojim i pri chuzi…kojim pres den kazde dve ci ctyri hodiny v 10 jde spát a vstává v 8. Příkrmy zatim nedávam.
Eilan: v jake jste zemi s mimi?
Jinak můj přítel je nejlepší :-) uspává, hraje si s malou, nosí ráno jen na kojení, pak jí zase uspí.. do toho uklízí a pracuje a do toho je na mě hrozně hodnej. Nezasloužím si ho :-)
Kdy se mají začít dávat čaje nebo voda? nevíte? a kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
6.11.12 23:28

Ahoj všechny! Jsem tu od porodu poprvé, vůbec jsem se pořádně nedostala k netu, nanejvýš s malou na ruce a psát jednou se mi moc nevedlo. Koukám, že se všechny máte docela fajn, spoustu novinek pro mne a podnětů. Nemám v okol žádnémiminko - vrstevníka, tak se potřebuju poradit, co všechno už vaši prckové umí, četla jsem, že někomu už raší zoubky a někdo byl na naušnicích. Kdyžtak napište pár detailů, moc mi pomůže, když budu vědět, co ostatní miminka. Hrají si s hračkami? Berou věci do ručiček? Josefína hrozně slintá, ve vaničce kope do vody jako zběsilá, zdá se mi, že jí moc nerostou vlásky, narodila se téměř bez nich. Je to tak príma být zase tady na emiminu! :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
6.11.12 23:32

A když je řeč o pomáhání s pidižvíkem, tak u nás doma se starám skoro pořád já, partner je přes týden pryč, pracuje mimo město, ale o víkendu si to užívá s malou, jak to jen jde, koupání, vození kočárku, chování. Ale převlékání, přebalování a tak, to mu moc nejde. Myslela jsem, že puknu, když jsem ho pověřila, aby malé svlékl dupačky, rozepnul na ramínkách knoflíky, a pak za špičky ťapiček tahal a tahal a ono se nic nedělo. :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
7.11.12 08:47

@Kléris Máte malou krasavici! :srdce: Já doufám, že zoubky ještě klidně chvilku posečkají. I když náš starší je bral celkem v klidu. A tohle škvrně je snad ještě statečnější.

Dnes jdeme na opožděnou 3 měsíční kontrolu, dostane 2. hexu a prevenar. Minule neměl vůbec žádnou reakci, tak to snad bude v poho i dnes.

Teena: My jsme normálně v ČR. Jenom občas někam cestujeme. Manžel v minulé práci strávil hodně času v zahraničí, v USA byl přes půl roku, tak jsem za ním dost létala (i jsme tam počali mladšího). :oops: Ale o té Americe jsem psala kvůli tomu, že to je dlouhý let a že i to děti běžně vydržely. Naštěstí už má práci zde v ČR, v půl roce staršiho ji naštěstí změnil, to vážně nešlo. Teď se zas po novém roce chystáme na dlouhý let, beru tedy jen mladšího, ale bude mu půl roku, což je, myslím, zrovna blbý věk na cestování. Starší to mezi 6 a 12 měsíci špatně snášel. :-( Tak si říkám, jestli ta dovolená za to vůbec stojí. :-( Jinak rozmazlování od muže si určitě zadloužíš, zaslouží si ho každá máma! Chlap nikdy nemůže ženě dost vrátit vše, co pro dítě obětuje. :-) Toť můj názor.

Jadla: Musím ještě napsat řádek pro tebe než poběžíme k Dr. Jsem moooc ráda, žes dala o sobě vědět! Zrovna asi před 2 dny jsem na Tebe vzpomínala, žes úplně zmizela! To je náhoda. Vím, že jsi chodila ještě na jiné diskuze, ale přišlo mi, že jsi pak najednou zmizela i nějak dřív, než jsi měla termín??? Pamatuji si Tě asi kvůli fotce svkloboukem, nicku, ale i kvůli mně blízkým názorům a také díky mé předchozí zkušenosti o péči o dítko s manželem pracujícím věčně někde pryč…

A vůbec, kde máme Binnušku? Co je nového a kolik váží naše dvojče? ;-) Jste v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
533
7.11.12 08:54

Ahoj Jadlo :hug:,naše malá Amálka(říkáme ji čučanda),spí jen málo a když už tak jen po půlhodince a dost :)…když nespinká tak si třeba půl hodinky povídá, pak ji dám pod hrazdičku, tak si hraje(někdy pod ní usne, ale ne na dlouho),ručičky si strká do pusinky, hraje si s nima, hračky chytá a žužlá, nožičky ji zatím nezajímají, krásně pase koníky, povídá:egeee, eje, aaaje, teďka přidala arra a dneska ráno jí tatínek řekl ahoj a jako by mu odpověděla ahooj :lol:,pořád se na nás usmívá a když dělám gupotky tak se řehtá nahlas :lol:,slintá jako bernardýn :P to je naše dcerka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
7.11.12 08:56

Eilaan:Ať zvládnete hezky očkování :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1578
7.11.12 12:22

Dnes jedemena socku podat papiry o rodicak.
pekne s predstihem, pani mi rika ze at to donesu az mi bude koncit materska. ftipna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
7.11.12 16:21

Jadla ahoj, dobre ze ses ozvala :hug:

eilaan - hm no tos me tedy moc nepotesila s tim blbym vekem, my zas budeme muset letet v 6 mesicich :| koukam toho mas dost za sebou s litanim a vubec, ja cestovani strasne nemam rada, baleni kufru vzdy nechavam na posledni chvili :roll:

jinak mala ma 6200g, 63 cm, ptala jsem se na nazor detske dr. a ta rikala ze muzu pry s prikrmama zacit, mam zacit pry s mrkvi v poledne kdyz bude mit ukoncene 4 mesice coz bude za chvili, tak asi zacnem at si na to zvykne ale budu kojit dal, jsem zvedava jak daleko pak co doplivne :mrgreen: treba budu po prvnim krmeni tapetovat kuchyn igelitakem :pankac: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex