Poradna duly
Jana Čurdová
Už od čtyř měsíců začneš s příkrmama? To mě zajímá, já mám ke kojení přidávat Nutrilon, malá málo přibírala, ale nepřikrmuju a už se to srovnalo a Jojo přibrala hezky, asi to bylo jen chvilkové. Ale pořád si říkám, že bych jí už taky něco navíc dávala, tak se poradim taky s dr, co řekne.
Sidinko, napiš prosím, jak to probíhá. Mám vyplněnou žádost o rodičovský příspěvek, s tou musím na OSSZ a tam mi dají nějaké potvrzení o denním vyměřovacím základě nebo co a s tím pak další úřad a to je všechno? A k tomu je potřeba kopie OP otce a rodný list dítěte? Snad budou na tom úřade vlídní, mám z běhání po úřadech vždycky žaludeční nevolnosti, jak jsem na to nemožná. ![]()
Ahojky holky my zitra budem mit 4mesice tak včera malemu dali sme ochutna mrkev tak von zvracel vše a dival na nas jak na debilov, co to davame za h..
totiž včera sme jeli za doktorkou tak maly važi 7800g a ma 68cm ![]()
Jo, tvarila se ze to je normalni ze se da zacit tak zacnu
stejne mi prijde ze je na prikrm uz nejak „zrala“, ma casteji hlad, na noc prikrmuju taky nutrilonem a nekdy i pres den, ma vahu porad jeste v prumeru ale spis dolni hranice
taky si rikam ze driv se zacinalo se vsim moznym uz daleko driv a taky jsme to prezili
detska rekla zacit s mrkvi v poledne
kamaradka mi dnes rikala to same co tady psala eilaan - ze zacala s prikrmama po 6. mesicich a byl to boj jak blazen a trvalo to hodne tydnu nez vubec jeji holcicka snedla dve lzicky ![]()
dalsi vec je ze ja moc ke kojeni nemam vztah
takze mi ani nebude moc vadit pokud tak do 7.mesice nebo i driv skoncim ![]()
a nedali jste mu toho moc? prej se ma davat v podtstate jen smocena lzicka na zacatek ![]()
@vevericka12 píše:
@silvijaa nedali jste mu toho moc? prej se ma davat v podtstate jen smocena lzicka na zacatek
Tak to bych budto zkusila jinou zeleninu nebo proste pockala treba tyden ![]()
@vevericka12 píše:
Tak to bych budto zkusila jinou zeleninu nebo proste pockala treba tyden
Holky vedle je diskuze jestli na zimu sportak? co budete delat vy? mne uz se mala do korby taky pomalu nevleze ![]()
@vevericka12 píše:
Holky vedle je diskuze jestli na zimu sportak? co budete delat vy? mne uz se mala do korby taky pomalu nevleze
@silvija píše:
Ahojky holky my zitra budem mit 4mesice tak včera malemu dali sme ochutna mrkev tak von zvracel vše a dival na nas jak na debilov, co to davame za h..totiž včera sme jeli za doktorkou tak maly važi 7800g a ma 68cm
Náš starší po mrkvi také příšerně blinkal, vůbec jsem mu jí nemohla dávat. Pak jsem četla, že může překyselovat žaludek a na našeho prcka s refluxem to tedy platilo na 100%.
Já teda zatím jen kojím a málokdy přidám Nutrilon. Ale už bych to taky ráda zkusila, ze lžičky malá jíst umí, dávám jí tak ten nutrilonový příkrm, tak snad to půjde. Kamarádka včera začla šestiměsíčnímu prckovi dávat mrkev a prý jí jako zjednaný.
Moje Josefka moc nepřibírá, od porodu přibrala 2100g a vyrostla o 7 cm, přijde mi, že teď je v porovnání s dalšími miminy spíš prťous (narodila se 3600g a 54 cm). A tím se mi řeší i kočár, zatím jsme pořád v korbičce bez problému i s fusakem. A dokud to půjde, bude v korbičce.
Ahoj holky!
Eilaan, Binnuška šmíruje, ale nepíše… nějak nevím, s čím se zapojit do diskuze, chi chi. Naše dvojče má 7360 gramů po včerejším vážení, uf. Zuby nikde, vlásků přiměřeně, krásně nám roste, už jdem pomalu na velikost 74, 68 začíná být malá. Krásně se kření, nahlas se řehtá, bere hračky, miluje vlasy, korále, popruhy od čehokoliv, složenou deku vydrží zkoumat i dvacet minut. Co se týče sporťáku, my taky korbu za chvíli odstavíme, s fusakem se tam nevejde ani omylem. A to jsem si myslela, že Perega mají velké korbičky. No, a chodíme teda na to cvičení s malým, aby nebyl křivý, to jsem už psala. Moc se mi to líbí a malému taky, cvičíme 4× denně 5 minut. A já sama taky chodím do fitka 3× týdně, mám to za domem, tak cvičí celá rodina.
Holky, jdu si vás ještě dočíst. Jen jsem jukla a vidím, že je po mně sháňka. ![]()
Jojo má od rvního utz kyčlí nosit abdukční dečku, ale používáme látkové pleny a ty taky roztahují nožičky. Na třetím utz řekl pan doktor, že má nožičky v pořádku. Když jí držím za ručičky, přitahuje se z lehu do sedu a chce sedět, odmítá si zase zpátky lehnout. Ale hračky jí moc nezajímají, do rukou je bere jen málo. CHytá se mě za triko, za vlasy, za brejle, to ano. A všechno se snaží žužlat, ale na zuby to zatím nevypadá a nožičky jí zatím taky nezajímají.
Je to úleva sem zase zajít, nemám v okolí žádné maminky s miminky - vrstevníky, tak je to príma tu být s vámi!
@Binnuska Týýý jo, to jste teda pěkní!!!
My byli dnes v poradně a má jen 5990g. Je pravda, že je to míň, ale zase si říkám, že bude třeba přibírat průběžně… Starší měl ve 3 měsících přes 6, ale v roce jen 9. Jinak očkování snad zase úplně v pohodě, zatím teda spí. ![]()