Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
515
8.11.12 20:10
@Hana89 píše:
Holky tak ja sem stoho zmatena :,( No ja sem na nemocenske byla,2mesíce pred porodem sem začala čerpat matersku 6290+- :think: No a materska mne končí ted 22.11 :roll: a paní mne vubec nepomohla na urade a jen rekla at si napíšu kolik chci poberat a ja rekla 7100 ale že to neni na 3roky, :zed: A ja chci na tri roky.Tak jak to mam počítat?? Maarlen Takže jak ríkas ja mam na 3roky 7096? 8o Omlouvam se sem blbec v tomhle, poradíte prosím? ješte jednou a na posled? :hug:

tak to vypočítáš tak, jak jsem psala, mateřská ti končí 3.prosince, takže 220000,–Kč budeš dělit prosincem 2012+leden2013-prosinec2014+leden-červen2015 tj děleno 30 tj= 7333 - předtím jsem tam zahrnula i červenec, ale to asi nejde - to je o tři dny - a celýú měsíc nezaplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
8.11.12 20:11
@Hana89 píše:
@Maarlen Tak ty ríkaš že to mam vydelit 30 nebo 31 jo? :think: takže ak mam zapísane 7100 tak to je dobre? no 7096 tam chybí 4kč :) Jj rodily sme skoro stejne, :hug:

jo, právě, že rodili, ty 12.července, já 11. července

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
8.11.12 20:21
@Maarlen píše:
tak to vypočítáš tak, jak jsem psala, mateřská ti končí 3.prosince, takže 220000,–Kč budeš dělit prosincem 2012+leden2013-prosinec2014+leden-červen2015 tj děleno 30 tj= 7333 - předtím jsem tam zahrnula i červenec, ale to asi nejde - to je o tři dny - a celýú měsíc nezaplatí

zaplatí, rodičák se nepočítá na dny jako PPmka.
I když se dítko narodí třeba 1.července, tak rodičák (pokud tam máš ty peníze k čerpání)ti zaplatí za celý měsíc a přijdou prašule v sprnu

• Citovat
  • Upravit
8698
8.11.12 20:51

MAARLEN budeš mne mít za totálneho idiota ale asi sem :oops: :oops: mne materska končí ted 22.11 ne v 3.prosince :roll: :roll: No i blondyna je mudrejší než ja, :roll: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
8.11.12 20:53

No ted mne vychází 7330kč :zed: :zed: na 3roky :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
8.11.12 21:06

Já ani nevím kdy na rodičák nastupuju, ale už bych si to měla spočítat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
8.11.12 21:13

Teda holky 8o jsem rada ze to uz mam vyreseny protoze z toho bych byla totalni jelen :mrgreen:

a bavte se nekdo taky o necem jinym :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2184
8.11.12 21:13

Ja MD nemam tak rovnou na RD…protože rok sem marodila a neimela narok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
8.11.12 22:35

Tééda, taky z toho mám hlavu v pejru, ale na začátku února 2015 nastoupím do práce, tak mi to vychází na 26 měsíců, tedy 8400 Kč. Napíšu to tam a snad pak neumřeme hlady a nevyhodí nás z bytu, až přijde čas. Půjdu to vyřizovat příští týden, mám z toho strašný strach, že to všechno zmotám.
Zítra mi přijede po týdnu domů muž, nemáte některá vyzkoušený recept na nějaký báječný moučník, řezy, koláč, buchtu, prostě sladkou laskominu? Mám doma totiž sladkožrouta a já jsem spíš na maso, tak mě nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
9.11.12 07:18

Jadlo:moje nejoblíbenější mňamka je tiramisu :P, za 10 minut to máš udělané. Zrovna včera jsem dělala, čekám dneska holky z práce, příjdou se kuknou na Amálku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
9.11.12 08:35
Mužu poprosit recept???diky :kytka:
@Dlaždička píše:
Jadlo:moje nejoblíbenější mňamka je tiramisu :P, za 10 minut to máš udělané. Zrovna včera jsem dělala, čekám dneska holky z práce, příjdou se kuknou na Amálku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
9.11.12 09:08

Připojuji se k prosbě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
9.11.12 10:42

Ja taky prosím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
9.11.12 10:45

Mám na to kulatou formu:2× balení piškotů…2× pomazánkové másla,2× smetanu ke šlehání 31%,půl hrnku cukru, tohle všechno vyšleháme do hmoty(tak akorád aby se to dobře mazalo),uvaříme si nescu zalijeme do třičtvrtě vodou a zbytek dolijeme rum, piškoty močíme do kafe a klademe do formy(kloboučkama nahoru) :),pak potřeme krémem, pak další řadu piškotů a zase krem a ještě jednu a krém nahoru posypu kakaem a nebo zdobením co se dá koupit…mňamka.
snad je to srozumitelné, mám fuuuru práce tak spěchám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
9.11.12 12:32

@Dlaždička Děkuji za přání ať máme očkování bez reakce - vyplnilo se. :kytka: Jinak holka vím, jaké to musíš mít, náš 1. nespal 3 měsíce vůbec, teprve když odešly prdíky, tak začal od 3 měsíců aspoň trošinku spát. Holka, já jsem šťastná, že už to mám za se ou a tenhle náš 2. je pro nás odměnou. :srdce: Mít to opačně… Zase se Ti to ale s malou vše vrátí, jak nám nikdy nespal, věnovala jsem se mu na 500% - a dodnes jsou všichni u vytržení, jak mluví, kolik toho ví!!! ;-) Nám usínal zezačátku mezi 23 - 1 hodinou v noci a pak tedy s pauza i na konení spal do 6-7h. Ale zhruba v půl roce začal vstávat v 5, tak jsem mu ukazovala ráno v posteli 1. knížky abychom měli alespoň aktivitu, u které aspoň ještě chvilku vydržíme v posteli. Ukazovala jsem mu zvířárka na obrázcích, k tomu nosila figurky zvířátek z lega a tak různě aby si to spojil… A tak v roce uměl říct jediné slovo „táta“, ale uměl zvuky všech základních zvířátek. :-))) Co mohu doporučit je dávat ji pořádně zabalenou spát do kočáru ven. Na to ti nahrává počasí. To bylo jediné, co pomáhalo. Nacpat do kombinézy, fusaku, tím byl v kočáru úplně zachumlaný/zavinutý/znehybněný a konečně mi po 3/4 roce tragédie začal spát!!! 20 minut drkání po trávě na zahradě to - na rozdíl od předchozího hodinového uspávání pro následných 30 min. spánku - spravilo. A takhle venku mi spal 2,5 - 3 hodiny. Dokonce jsem ho tak dávala usnout i na noc, i když mi mamka nadávala, že je třeba vlhko, že nastydne (ale to vážně nikdy, neboj). Pak jsem ho přenesla domů. No to byly věci, co jsem dělala, aby milostpán aspoň chvilku spal! Bohužel jak se na jaře oteplilo, byla jsem zas tam kde předtím. :( Fungovalo to právě jen když byl pořádně zachumlanej. Teď je to naprosto úžasný kluk, ale nespí pořád. :-D

Jinak druhé dítě jsem byla rozhodnutá ve 3 měsících nechat vyřvat aby se naučilo usínat. Ono už to potom moc nrjde když se člověk odhodlává tak dlouho, až mu začne třeba v postýlce stát (u nás myslím v 10/11 měsících). Ze stoje je prostě do lehu už dlouhá cesta. Když si vzpomenu, jak jsme ho pořád houpali v náručí… K tomu by mě už nikdo nedonutil. Prostě tohoto prcka v pravidelných intervalech asi po necelé hodině bdění položím do postýlky, trochu jsem dřív zhoupla v kolébce (což stejně nepomáhalo), hlavně jsem mu cpala dudlík (i když se dodnes nechytl), aspoň když mu ho tam chvíli držím tak ho to trochu uklidní, popř. když je přetažený, zkusím mu dát cucnout a pak pokládám a odcházím. Když nic nebo jen pobrekává, je to dobré, stačí vydržet. Co ale podle mě nejvíc pomáhá, spí mi v polštáři. Jak zkusím polštář odebrat, je to špatné. Jakmile se trochu pohne, jakoby ztratí stabilitu, lekne se, rozhodí ruce a je vzhůru a naštvaný k tomu. Pokud se bojíte syndromu náhlého úmrtí kojenců, dá se dát monitor. ;-)

Tak nic. Užij si návštěvu kolegyň, nepřecpěte se moc tiramisu a ať se Ti podaří malou přemluvit, že spaní je prima věc! :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex