Poradna duly
Jana Čurdová
@kofola3 píše:
na tři roky je 7333. Na tři roky bez PPM je to píše: Více
podle mě tedy ne, do července 2015( včetně ) by to měla za 6875 a pokud by před tím neměla nárok na mateřskou dovolenou, a rodičák odbírala od narození, tak má nárok na 6111
@Maarlen píše:
podle mě tedy ne, do července 2015( včetně ) by to měla za 6875 a pokud by před tím neměla nárok na mateřskou dovolenou, a rodičák odbírala od narození, tak má nárok na píše: Více
na 7333 a i tak napsala do žádosti.
I kdyby bylo těch měsícu 31, pořád je to cca 7100 a ne šest něco.
@kofola3 píše:
začínáš měsícem, kdy začínáš čerpat peníze, pak ti běží odpočet..já třeba nastupuju v listopadu rd, ale peníze běží az v lednu za prosinec
podle mě nemáš pravdu, mně končí mateřská 2.prosince, a chci jít 1.1.2015 do práce, to zn, že dostanu rodič. příspěvek za prosinec 2012, pak za leden-prosinec2 013-2014, takže částku 220 000 dělím 25 a vychází mi to na 8800 - mám to potrvzené i OSSZ
@kofola3 píše:
na tři roky je 7333. Na tři roky bez PPM je to píše: Více
@Maarlen píše:
podle mě nemáš pravdu, mně končí mateřská 2.prosince, a chci jít 1.1.2015 do práce, to zn, že dostanu rodič. příspěvek za prosinec 2012, pak za leden-prosinec2 013-2014, takže částku 220 000 dělím 25 a vychází mi to na 8800 - mám to potrvzené i OSSZ
no ale to neber jen podle sebe.
Já psala muj příklad, kdy nastupuju rd v listopadu, ale rp přijde až za prosinec v lednu.
Ty nastupuješ začátkem měsíce, pak ano, tam ti poběží rp brzo.
Ale třeba holka, která měla termín k poslednímu červenci a nastoupila na ppm koncem června, bude md končit třeba za půlí prosince a pokud má vysokou ppmku, tak rodičák nedostane a poběží jí třeba až za leden, který přijde v unoru
@kofola3 píše:
I kdyby bylo těch měsícu 31, pořád je to cca 7100 a ne šest něco.
jo, 7100 je správně, ale pokud před tím nepracovala a byla nezaměstnaný, nebo studentka nebo OSVČ, tak nemá mateřskou dovolenou a vypočítá se jí to hned od narození_ takže. 220000/36 a to je těch 6110
@Maarlen píše:
jo, 7100 je správně, ale pokud před tím nepracovala a byla nezaměstnaný, nebo studentka nebo OSVČ, tak nemá mateřskou dovolenou a vypočítá se jí to hned od narození_ takže. 220000/36 a to je těch píše: Více
no dyt jsem psala že 6100 je bez md
Holky tak ja sem stoho zmatena
No ja sem na nemocenske byla,2mesíce pred porodem sem začala čerpat matersku 6290+-
No a materska mne končí ted 22.11
a paní mne vubec nepomohla na urade a jen rekla at si napíšu kolik chci poberat a ja rekla 7100 ale že to neni na 3roky,
A ja chci na tri roky.Tak jak to mam počítat?? Maarlen Takže jak ríkas ja mam na 3roky 7096?
Omlouvam se sem blbec v tomhle, poradíte prosím? ješte jednou a na posled? ![]()
@kofola3 píše:
no dyt jsem psala že 6100 je bez md
ok, nevšimla jsem si
@Hana89 píše:
Holky tak ja sem stoho zmatenaNo ja sem na nemocenske byla,2mesíce pred porodem sem začala čerpat matersku 6290+-
No a materska mne končí ted 22.11
a paní mne vubec nepomohla na urade a jen rekla at si napíšu kolik chci poberat a ja rekla 7100 ale že to neni na 3roky,
A ja chci na tri roky.Tak jak to mam počítat?? Maarlen Takže jak ríkas ja mam na 3roky 7096?
Omlouvam se sem blbec v tomhle, poradíte prosím? ješte jednou a na posled?
no ono nevolíš délku, jim je to jedno.
Počítej do tří let. Ale doba mateřské se nepočítá. Si to po měsících odpočítej v kalendáři
@kofola3 píše:
no ale to neber jen podle sebe.Já psala muj příklad, kdy nastupuju rd v listopadu, ale rp přijde až za prosinec v lednu.
Ale třeba holka, která měla termín k poslednímu červenci a nastoupila na ppm koncem června, bude md končit třeba za půlí prosince a pokud má vysokou ppmku, tak rodičák nedostane a poběží jí třeba až za leden, který přijde v unoru
Ty nastupuješ začátkem měsíce, pak ano, tam ti poběží rp brzo.
Já to brala podle Hanky, protože jsme rodili téměř stejně ![]()
@Maarlen píše:
Já to brala podle Hanky, protože jsme rodili téměř stejně
no jo, jenže on je pak v tom docela rozdíl
@Maarlen Tak ty ríkaš že to mam vydelit 30 nebo 31 jo?
takže ak mam zapísane 7100 tak to je dobre? no 7096 tam chybí 4kč
Jj rodily sme skoro stejne, ![]()
začínáš měsícem, kdy začínáš čerpat peníze, pak ti běží odpočet..
já třeba nastupuju v listopadu rd, ale peníze běží az v lednu za prosinec