Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kofola3
16.11.12 21:52
@Sidinka píše:
A si tu od zacatku a mela si fotku kofoly?? ja jen pro poradek:)

ano

• Citovat
  • Upravit
1578
16.11.12 21:56

Supr dik ja si rikala ze dve stejne od rany nejste :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
16.11.12 21:58
@Sidinka píše:
Supr dik ja si rikala ze dve stejne od rany nejste :*
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Eilaan
17.11.12 02:47
@kofola3 píše:
to je seboroická dermatitida…na to holky moc chválí oilatum, tak zkus…
na to se nedá nic, než mazat a vyčesávat, časem to zmizí

@Sidinka Nebo na to tez skvele zabira Excipial U Hydrolotio (nebo silnejsi Lipolotio). Driv to hradila pojistovna, ale myslim, ze letos od cervence uz ne a musis to koupit. Stoji to bohuzel asi 200, tak nevim, treba to co pise Kofolka je levnejsi. Kazdopadne kdyz to nebudes mazat, vetsinou se to hrozne rozleze. Neni to nebezpecne, ale vypada to desne nevabne.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
17.11.12 08:10
@Sidinka píše:
@kofola3 dik,ja mu to mazu od Hippu tim olejickem.sama to pouzivam na suchy casti co se mi objevuji na obliceji. nosni dirky z venci, okolo vlasu po celem obvodu hlavy a usi okolo.
hele mamotazku ty si ta kofolka se 4ma detmama?? nebo si jina :mrgreen:

Ona je příčina v tom, že se „zblázní“ mazové žlázy a produkují moc mazu - to jsou právě ty šupinky. Ještě jsem to teď pro jistotu kontrolovala na netu:
http://www.mediderm.cz/…-dermatitida.

Takže já bych moc olejíčkem nemazala. Může sice pomoct v tom, e tu krustu namočí a ta jde pak seškrábnout, ale neléčí příčinu. Jestli se Ti ten článek nechce celý přelouskat, jako léčbu u kojenců tam uvádějí také to liolotio. Já bych na nic nečekala a koupila ho, protože čím víc se to rozleze, tím déle se to léčí. Když to namažeš hned v začátcích, vůbec se to nerozjede. Ale vy už to asi máte hodně, viď?

Mimochodem mám to hydrolotio doma ještě po starším synovi a použila jsem ho teď při tomhle hned na mladšího, takže za tu cenu to ještě využiješ (jestli budete chtít další:-) a nebo to můžeš použít i u sebe.

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
17.11.12 09:28

My teda jeste otaceni nic, jenom jedmou se otocila na bok ale to bylo asi spis omylem

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
17.11.12 09:30

A vzpominala jsem na teenu, dnes v noci2× vzhuru ale u nas kvuli hladu :zed:

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
17.11.12 09:40

Jo a krusty n'a hlave mame taky a nedelam s tim nic, jen cesu po koupeli kartacem
 I

• Citovat
  • Upravit
60
17.11.12 10:23

Nováček =)

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Mám chlapečka, který se narodil 19.7. Je to naše první vytoužené miminko a je to nejkrásnější, co mě v životě potkalo. Však to určitě znáte. =)
Už pár dní vás čtu, ale neměla jsem moc čím přispět. Až teď, když jste narazily na ty šupinky ve vlasech. Můj miláček to měl taky a tchyně mi poradila namazat mu hlavu máslem. Mě to připadalo jako pitomost, ale když to po olejíčkování nemizelo a zhoršovalo se to, tak jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám a mázla jsem mu na hlavu máslo.. Strááášně to teda smrdělo, jak to máslo postupně žluklo, ale světe div se, druhý den už to tam neměl a od té doby máme pokoj. =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
17.11.12 11:31
@vevericka12 píše:
My teda jeste otaceni nic, jenom jedmou se otocila na bok ale to bylo asi spis omylem

Vev, to určitě nebylo omylem, uvidíš, jak bude mít po čem koukat, bude se otáčet! :srdce: Já mám přebalovák v pokoji na normálním stole, nemá to žádné bočnice, tak to tam miluje. Je odtud totiž super výhled. ;) Takže se pořád přetáčí na jeden i druhý bok a mohou mu očka vypadnout… 8o :mrgreen: Nevím, jak dlouho to dělá, ale řekla bych, že určitě už tak 2 týdny. Ale náš starší to třeba neměl tendenci dělat - myslím, že to může souviset s tím, že jsem ho pořád někde nosila, pořád mu něco ukazovala, byl hodně v lehátku odkud měl rozhled a tak. Zatímco tenhle hodně spí a leží, tak když má možnost, hned se snaží koukat.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
17.11.12 11:39
  • Citovat
  • Upravit
Eilaan
17.11.12 11:42

@Veryysek Ahojík, vítej! ;) :kytka: A jak se jmenuje váš chlapeček? Jo a s tím máslem je to legrační, našemu tátovi prý zase babička mazala máslo na hlavu aby mu rostly vlasy. :mrgreen: Akorát chudáčkovi až tak ve školním věku. Takže z toho moc velkou radost neměl. :jazyk: Evidentně máslo zabírá na vše! :lol:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
17.11.12 11:55
@kofola3 píše:
i u příkrmu ak upované zeleniny durazně varují před vysokým obsahen dusičnanu, takže i otom asi nějaký problém může být :nevim:

To jsou 2 různé problémy: Kojenci ve věku do tří měsíců ještě nemají úplně vyvinuté krevní barvivo hemoglobin, mají tzv. fetální hemoglobin. Fetální hemoglobin může reagovat s dusitany za vzniku methemoglobinu, který neumí přenášet kyslík. Může tak dojít k udušení kojence. Dusičnavá alimentární methemoglobinémii - DAM - se projevuje modravým zbarvením sliznic a pokožky okrajových částí těla, snížením krevního tlaku a zvýšením tepové frekvence a rychlosti dýchání. Dusičnany mohou ve vyšších dávkách také negativně ovlivňovat trávení a vstřebávání živin, metabolismus vitaminu A, funkci štítné žlázy a poruchy činnosti mozku a srdce.

Jiná věc jsou dusičnany a dospělí: Dusičnany jsou zcela přirozenou součástí naší Země. Jejich výskyt v přírodě se však posledních letech uměle zvýšil díky přímým zásahům člověka. Dusičnany konzumujeme téměř každý den a v malém množství pro nás nejsou nebezpečné. Vyšší konzumace však může způsobit mnoho nežádoucích účinků.

Více např. zde: http://www.kojenecka-voda.cz/…y-organismus

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
17.11.12 12:27

Eilaan, ono to bylo ale uz tak pred 2 tydny a od te doby nic:( kdyz ji neco zajima takjen otoci hlavu, ale o co min se otaci o to vic keca :P

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
17.11.12 12:57
@vevericka12 píše:
Eilaan, ono to bylo ale uz tak pred 2 tydny a od te doby nic:( kdyz ji neco zajima takjen otoci hlavu, ale o co min se otaci o to vic keca :P

Vev, neboj, jak jsem psala, starší to také vůbec nedělal a je úplně v pořádku!!! Vážně si myslím, že se jí třeba hodně věnuješ, tak se nepotřebuje tolik snažit. Starší se začal přetáčet ze zad na břicho až v půl roce současně s tím, když se začal houpat na kolínkách (tj. předstupeň lezení). Obráceně sice o trochu dřív, ale ne o moc. Tak jestli je malé okolo 4 měsíců, nebála bych se. Pro klid se zeptej pediatra, ale mě to nepřijde jako problém. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex