Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kofola3
17.11.12 13:32
@Eilaan píše:
To jsou 2 různé problémy: Kojenci ve věku do tří měsíců ještě nemají úplně vyvinuté krevní barvivo hemoglobin, mají tzv. fetální hemoglobin. Fetální hemoglobin může reagovat s dusitany za vzniku methemoglobinu, který neumí přenášet kyslík. Může tak dojít k udušení kojence. Dusičnavá alimentární methemoglobinémii - DAM - se projevuje modravým zbarvením sliznic a pokožky okrajových částí těla, snížením krevního tlaku a zvýšením tepové frekvence a rychlosti dýchání. Dusičnany mohou ve vyšších dávkách také negativně ovlivňovat trávení a vstřebávání živin, metabolismus vitaminu A, funkci štítné žlázy a poruchy činnosti mozku a srdce.

Jiná věc jsou dusičnany a dospělí: Dusičnany jsou zcela přirozenou součástí naší Země. Jejich výskyt v přírodě se však posledních letech uměle zvýšil díky přímým zásahům člověka. Dusičnany konzumujeme téměř každý den a v malém množství pro nás nejsou nebezpečné. Vyšší konzumace však může způsobit mnoho nežádoucích účinků.

Více např. zde: http://www.kojenecka-voda.cz/…y-organismus

já bych neřekla, že uderem třetího měsíce je obsah dusičnanu ok.
takže bud je hlídám pořád nebo vubec.
Nemužeš srovnávat dospelého člověka a půl roční dítě - jako že do třech měsícu je to špatně a uderem 3m a 1 dne už je vše ok a jedem vesel dál

• Citovat
  • Upravit
8698
17.11.12 16:52

Ahoj holky tak my dnes mnely vítaní občánku a Terezka to prospala :lol: a ješte jí kolíbaly v postýlce tak spala jak zabytá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
17.11.12 19:49
@kofola3 píše:
já bych neřekla, že uderem třetího měsíce je obsah dusičnanu ok.
takže bud je hlídám pořád nebo vubec.
Nemužeš srovnávat dospelého člověka a půl roční dítě - jako že do třech měsícu je to špatně a uderem 3m a 1 dne už je vše ok a jedem vesel dál

To s Tebou samozřejmě souhlasím, psala jsem to ale ohledně diskuze o balené versus kohoutkové vodě. Když jsem kdysi hledala, jak dlouho je třeba používat balenou kojeneckou vodu, psala tam jedna maminka že její manžel je pediatr a měl právě případ, dítěte, které se téměř právě kvůli kohoutkové vodě udusilo… A navíc spousta lidí a i neví, že kojenecká voda se používá kvůli nízkému obsahu dusičnanů a myslí si, že jen kvůli kontaminaci, tak místo toho jen převařuje kohoutkovou. To nemyslím tady na nás, Pro nás je to už s těmi 3 měsíci stejně pasé… :-) Každopádně i kdybych měla bůh ví jak úžasnou vodu, do 3 měsíců bych používala jen balenou, potom už klíďo kohoutkovou. Pokud člověk plně kojí, nemusí to řešit.

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
17.11.12 20:51

Taky jsem cetla ze z vodovodu muze byt problem i olovo ookud oloveny trubky

Eilaan, zacalas s tema prikrmama jak jsi planovala? ja zatim kombinuju vse-kojeni, UM i mrkeb-dela pokrok dnes snedla o neco vic nez vcera:)

• Citovat
  • Upravit
2184
17.11.12 22:25

Inzerat :4mesični kluk hleda holku do 1roku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
18.11.12 01:42
@vevericka12 píše:
Eilaan, zacalas s tema prikrmama jak jsi planovala? ja zatim kombinuju vse-kojeni, UM i mrkeb-dela pokrok dnes snedla o neco vic nez vcera:)

Vev, tak to je super, držím palce!!! :palec:
My máme 22. 11. „narozeniny“, tak hned dáme kašičku! ;-) Zatím jsem nedala nic, jak jsi tu dávala odkazy + co jsem četla já, dospěla jsem k tomu, že před 4. měsícem rozhodně nepřikrmovat. Už mám koupenou rýžovou krupičku, chci začít s kaší s odstříkaným mateřským mlékem. I tenhle náš prcek naprosto odmítá dudlík (ačkoli tedy teď ho nemůže dudlat hlavně že si ho do vteřiny vytrhne ručičkama, ale i když mu je vší silou obě držím, stejně ho do 3 vteřin vyplivne). :-( Tak mám pocit, že to bude s jídlem i tentokrát velký problém. Takže se zeleninou začínat nebudu. První prcek byl alespoň dost zvyklý na lžičku, neb jsem mu dávala pořád kapky na prdíky, ale tenhle ani to ne. Potom možná zkusím do té kaše namačkat trochu mrkve a tentokrát rozhodně nebudu kupovat skleničky, ale budu vařit. No jsem na nás zvědavá.. :think:

• Citovat
  • Upravit
533
18.11.12 07:04

Vítej Veryysku :kytka:
Taky máme na hlaviččce takovou nažloutlou krustičku, jinak holky vůbec jste nezareagovali:ptala jsem se kde vaše mi minka spí, jestli mají svůj pokojíček nebo spí s vámi v ložnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
18.11.12 08:00

Eilaan taky si myslim ze je lepsi varit doma a sklenicky max na cesty

Dlazdicko juj ani jsem si nevsimla, spi s nama v loznici v jeji posteli, ma sice pokoj ale ten je dal a mame psa tak bych mela strach, ve dverich mame navic barieru z ikey, spi ve spacim pytli

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
18.11.12 08:57

@Dlaždička Také jsem si nevšimla? Tak prcek spí ve svém pokojíčku sám, mám tam chůvičku. Já se jinak budím při každém jeho pohnutí a hlavně mi také přijde, že se budí on, jak se já převaluji. Tohle řešení je pro mě ideální. Mám tam normální velkou postel - mél tam spát původně starší - tak tam občas mezi dvěma kojeními můžu zůstat, ale dělám to jen zřídka. Starší spí s tátou v ložnici. Toho jsme měli u sebe vždy a už jsme se ho nezbavili… :cert:

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
18.11.12 08:59

@Dlaždička Já spím v obýváku jsem zapomněla dodat. :-)

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
18.11.12 13:38

Holky tak dnes snedla dve porce mrkve :pankac: mamje zamrazene v te forme na led do napoju v mrazaku, jak to vypadalo na zacatku beznadejne tak se to fakt zlepsilo :)

• Citovat
  • Upravit
8698
18.11.12 16:44

:mavam: :mavam: Holky ja kupuju ve sklince a chci udelat neake polívecky myslíte že už mužu aspon udelat a zamrazit? mala ma 19týdnu, a mrkvičku veveričko jak jí delaš doma? mate neake recepty a rady jak si doma udelat zásoby budu vam moc vdečná :srdce: :srdce: Dlaždičko :mavam: no mala spí snama v ložnici a ma svojí postýlku ale jí nema rada, proste jak se pretáči, krúti, tak se porád sekne a je rev :cert: takže nekdy sním spím v obyvaku na rozkladačke a nebo snama ale to je taky boj kope manžela do hlavy pak se pretočí a kope mne :( No a porád nespíme zbudíme se o pul noci a mluvíme a do rána to je boj :cert: a papame kašičky i na dobrou noc a nepomáha to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1578
18.11.12 18:07

Hojky holky tak nas prcek ma postylku v loznici, spi tam uplne klidne, no a my spime v obyvku u tv:) a nicime si zada na gauci kterej je starsi nez my dva dohr.ale mame velikou postel tak se i obcas presuneme.
holky jak to mate se sexovanim, mate cas a energii??my ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
18.11.12 18:47

Ahoj holky, tak mi spíme v ložnici a Štěpula s námi ve své postýlce, na noc usíná po koupání a kaši tak, že ho jen uložím a pustím kolotoč nebo uspávací melodii. V noci k nám ale často chodí prvorozený pětiletý Adámek, takže o zábavu postaráno :-), Štěpánek ale spí až do rána, tak si nemůžem stěžovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
19.11.12 08:36

Ahojky naš maly každy večer chce do postylke svoje, von potrebuje klid…proste jemu u nas postele se nelibi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí