Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1963
29.11.12 15:36

Jo těm broučku chutná ze začátku všechno…ale holky počkejte až jim bude tak 4,5 budou nimrat uplně všechno… :) holky co ještě kojíte kdy vy budete zavádět příkrmy!!!dřív se řikalo že plně kojené děti stačí příkrm až v 6měs. dnes v poradně mi dok. řekla že i plně kojeným se má začít zavádět už v těch 4 kvůli alergiím že se dokázalo že ty děti co měli příkrm až po 6tém měs. k nim měli větší sklon..já nevím ale mě se ještě nechce dávat..nedávám ani čaj tak ten možná pomalu začnu…obě děti jsem kojila jen chvilinku takže příkrmy a vše měli taky od těch 4 ale teď si užívám že fakt kojíme a já mám hroznou radost že se mi to tak daří…na začátku nás pořád dok. plašila jak málo přibíráme..no přibírali jsme pomaleji ale ne nějak extra…ale začla jsem kojit z obou prsou malá si na to zvykla a super..dnes jsme byli po čtyřech týdenech v poradně a přibrali jsme přez kilo…takže máme 5400g a 63cm…jinak se převracíme na všechny strany, smějeme se nahlas, žvatláme a malá je fakt hodňoučké spojoné mimčo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
29.11.12 15:39
@Dlaždička píše:
Holky je nějaká kaše na dobrou noc od ukončeného 5.měsíce? Chtěla bych ji vyzkoušet, jestli by třeba lépe nespala :nevim:

já myslím že určitě…já všenm dětem kupovala kaše od hami…a super…a určitě jsou já totiž plně kojíma dnes jsme byli na 4měs. a dok mi řikala o příkrmech a hlavně o kaších a dětem jsem je dávala od 4měs. jen teĎ JEŠTĚ TAK MĚSÍC DVA POČKÁM..PŘIJDE TO U NÁS ZBYTEČNÉ MALÁ SE MI BUDÍ JEDNOU MAX. DVAKRÁT ZA NOC…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
29.11.12 18:49

Dlazdicko kamoska davala myslim neco od hippu, dneska jsem si na tebe vzpomnela protoze jsem cetla, ze se deti po 4. mesici uz zavinovatt nemaji aby se mohly lip hybat :nevim: zkouselas treba i ten spaci pytel?

Skytule - ja jedu tedka 3. tyden jak si to psala, napred byla mrkev, pak s bramborem a tedka jedeme maso, ma 4,5 mesice, zacali jsme den po 4. mesici :), k tomu kojim a podle potreby dokrmuju nutrilonem

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
29.11.12 18:52

Jinak otaceni porad nic :think:

• Citovat
  • Upravit
adušenka
29.11.12 18:56

Ahojte takze ji mam davat mrkvu ktera ji nechutna pak brambor s mrkvi a pak maso nebo maso muze uz ted a jak se vlastne dela diky

• Citovat
  • Upravit
kofola3
29.11.12 19:35
@adušenka píše:
Ahojte takze ji mam davat mrkvu ktera ji nechutna pak brambor s mrkvi a pak maso nebo maso muze uz ted a jak se vlastne dela diky

maso až tak po třech týdench zeleniny. v době, kdy ti sní plnou dávku oběda

• Citovat
  • Upravit
1963
29.11.12 20:24

Normálka ho uvaříš a rozmixuseš s bramborem, zeleninou a tak… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
29.11.12 20:42
@vevericka12 píše:
Dlazdicko kamoska davala myslim neco od hippu, dneska jsem si na tebe vzpomnela protoze jsem cetla, ze se deti po 4. mesici uz zavinovatt nemaji aby se mohly lip hybat :nevim: zkouselas treba i ten spaci pytel?

to víš, že jsem zkoušela i pytel, ale nepomohlo to :(kamarárka zavinovala do 8.měsíců. tak nevím. taky jsem toho už hodně četla, ale už nečtu jednou to je tak pak zase jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
29.11.12 21:10

Dlazdicko :lol: to mas pravdu :lol: zvlast na miminu ziskavam pravidelne pocit ze mam totalne dite :mrgreen: divim se ze nas nase matky v dobe bez internetu vubec zvladly vychovat :mrgreen:

jeste me napadlo zkusit jinej dudlik? treba by ji jinej tak nevypadaval :nevim: jo a dnes v noci nase taky rvala o dudlik takze si to od vas vcera okopirovala :pocitac: :lol:

• Citovat
  • Upravit
121
29.11.12 21:32

Zitra jsou nam presne 4 mesice, byli jsme objednany na zitra k doktorce na prohlidku a domluvit se na prikrmech, jen jsme museli odjet a objednali nas az za 10dni, protoze toho maji ted hodne. Chtela jsem mezitim zkusit dat mrkvicku ale nevim jestli nemam pockat na domluvu s mudr. Jsme mesic a pul na UM. Co myslite? Myslim, ze tim nic nezkazim. A jeste jsem se chtela zeptat jak ji delate? uvarit do meka, rozmixovat, pridat trosku vody aby to nebylo tak husty a par kapek oleje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
29.11.12 21:40

Ja myslim ze detem na UM se davaji prikrmy brzy takze by to nemelo vadit :nevim: m´ano voda + olej, dyz jsem s tim zacala tak se mi osvedcilo aby to nebylo moc husty a po lzicce to jakoby sklouzlo

jednou jse dala mrkev z obchodu a teda nevim ale chutna to uplne jinak 8o hlavne je to sladsi, i kdyz je to kontrolovany a vsechno tak podle me neni mozny aby tam neco nepridavali :cert: talze kupovany fakt jen na cesty

• Citovat
  • Upravit
121
29.11.12 21:52
@vevericka12 píše:
Ja myslim ze detem na UM se davaji prikrmy brzy takze by to nemelo vadit :nevim: m´ano voda + olej, dyz jsem s tim zacala tak se mi osvedcilo aby to nebylo moc husty a po lzicce to jakoby sklouzlojednou jse dala mrkev z obchodu a teda nevim ale chutna to uplne jinak 8o hlavne je to sladsi, i kdyz je to kontrolovany a vsechno tak podle me neni mozny aby tam neco nepridavali :cert: talze kupovany fakt jen na cesty

urcite si budu spis delat sama zeleninu, koupim opravdu vyjimecne. Jinak brambor muzu pridat po trech dnech nebo az bude papat ty mrkvicky vic, ne jen 2-3 lzicky? jestli si to teda vubec hned vezme a nebude mi to plivat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
29.11.12 22:09

Mne to radili po tydnu :nevim: ale docetla jsem se tady na miminu ze to taky kdosi doporucoval po 3 dnech :nevim:
taky tady psali metodu ze napred zacit sklenickou nez hned vse varit :nevim:
no predstavovala jsem si to jednodussi :mrgreen:
1. nejlepe je dite zabalit do neceho tmavyho nebo neceho na cem nejdou videt fleky - mrkev se dost blbe dostava z obleceni :mrgreen:
2. lzicka plastova, mala plocha
3. prvni krmeni u nas dopadlo tak ze jak to mela v puse tak doslova protahla oblicej :mrgreen: a pak snedla tak sotva celkem jednu lzicku po troskach - fakt dat jen na spicku poprve, no a jak zacla brecet tak jsem s tim skoncila aby si to nezprotivila

• Citovat
  • Upravit
121
29.11.12 22:32

Dekuju, jsem zvedava jak sem mi na to bude mala tvarit :-) zitra to zkusim, asi to uvarim ani si nejsem jista jestli tady sezenu zeleninu ve sklenicce, jeste od 4.mesice. Pak jestli jsou kupovany sladci aby ji pak vubec chutnala uvarena :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
29.11.12 22:40

Na sklenicce bylo napsany 4-6 mesic

jeste je dobry to poprve dat kdyz nebude dite uplne hladove

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie