Poradna duly
Jana Čurdová
Jinak holky, vím, že poslední dobou píšu s chybami, ale jednak to je postupující demencí
a jednak vážně nemám čas to po sobě číst. Tu story jsem psala při dělání večeře pro staršího a zároveň hraním si s ním. Ale to nejsem žádná superwumenka,
to je přece normální u nás všech! ![]()
Hani - jak je malé???
A Binnuško, jestli sem ještě někdy nakoukneš, jak se máte???
Ahoj holky no ja delam vše doma sama a sem na nervy Vánoce se blíži a mam depky, ale už se mne blíži i narozeniny a manžel mne udelal v jednom podniku takovu oslavu jakoby, a teším se,
jinak muj manžel doma nedela nic protože neni doma a ak je tak porád spí,
jedine nekdy umyje vanu
a hlída malou, a ja se mužu zbláznit a to mame 2+1
ale v lednu se budem stehovat a to mne jebne budu potrebovat asi uklízečky a kuchárku aby sem mnela čas i na sebe,
Vev: no my cchodíme ven a musela sem do obchodáku kupovat dárky i s malou nemam ji komu dat cez tyden tak asi nekdo prskal v šaline, nebo v obchodakoch a mala to chytla, však ma slabu imunitu, holka se trápy dychala pusou a brečela, už se lečíme asi týden a porád mame soplíky, ![]()
A jake ceralie do flašky? co to je? ![]()
Hani to je misto vecerni kase od nestle prida se nekolik lzicek do lahve s MM nebo UM
Jinak on taky dela malo ale sitko vybral protoze uz jsem udelala bugr ![]()
@vevericka12 píše:
Holky jak perete tyfleky od mrkve apod
Vev, tak jsem Ti odepsala z mobilu, ale nějak se to zas zaseklo. Tak udělám „krátký“ výtah ještě z compu…
To aby sis nemyslela, že Tě zanedbávám! ![]()
Bohužel Ti asi moc neporadím, s manželem jsme se shodli, že to je asi hlavně kvalitní pračkou. Běžný program co používám pere asi 3 hodiny a máme nastaveno dvojnásobné máchání pro alergiky. Už dřív mě totiž překvapovalo, že kamarádky mají flekaté věci nebo popřípadě řeší, jak fleky z oblečení dostat a já téměř vždy jen hodila věci do pračky a bylo. A jediné fleky, které se mi nevypraly byly z takového toho novorozeneckého žlutého blinkání.
Jinak tedy ještě podstatné je prát na nízké teploty, organické látky se při vyšších srážejí. Takže já běžně peru na 40, když bylo něco jó špinavé, hodila jsem to do pračky na krátký program na 30 a pak přihodila k ostatnímu ještě na 40. Ale většinou to bylo už na 30 čisté. Když něco růčo odepírám, jedině ve studené vodě a obyčejným mýdlem. Jinak v pračce peru v Persil sensitiv.
Další věc je ta, že staršímu jsem dávala téměř výhradně skleničky a prefabrikáty a ono holt je asi rozdíl mezi kaší s banánovou příchutí a kaší s namíchaným pravým banánem. Tím jsem krmila včera a je fakt, že to je jiné kafe. Ale malého jsem překryla látkovou plenou („krmiplenou“) a přesto že se s ní docela pral, kupodivu na body pod ní se nedostalo téměř nic. Vypotřebovala jsem tedy postupně pleny 2.
Pak jsem je růčo vyprala ve studené vodě(jen v čisté bez mýdla), teda dost důkladně. Teď jsem koukala, že tam nějaké světlounké flíčky zůstaly, ale uvidíme, až projdou pračkou.
Jinak krmím zásadně v barevném oblečení, bílé neriskuji. A také pravda je, že mrkev jsem nikdy moc nedávala kvůli tomu blinkání. Plus krmím s rolí papírových utěrek a těmi otírám to nejhorší. Ale asi by se to nemělo, děti to prý nemají rády a potom mohou mít trochu odpor k jídlu. Nevím…
Jinak ha ha, zas jsem se docela pobavila. Sháněla jsem svůj notebook a vzpomněla jsem si, že jsem ráno spojila hledání dárků na internetu s návštěvou toalety.
Tak tam pro něj jdu a tam na poličce si hezky leží můj a něm hned manželův…
Tomu říkám moderní rodina. (Navíc je to dobrá schovávačka před dětmi.) Hi hi…
Manžel tam zase googlil, kdo je majitelem jednoho nejmenovaného řetězce obchodů s elektrem. Na internetu mají jiné ceny než v kamenném obchodě a my samozřejmě sháněli dárek na poslední chvíli, ale chtěli jsme jej za internetovou cenu. Na netu si jde výrobek za netovou cenu objednat do kamené prodejny, ve dle které my v podstatě bydlíme… Manžel do obchodu volal, ale houby s octem, takhle oni nefungují. Tak našel na internetu jiný obchod v okolí, kde nám výrobek připraví za 90 minut na prodejnu a to dokonce ještě o 4 Kč levněji. Tak si řekl, že napíše vedení toho řetězce, jak to mají blbě zařízené. A vygooglil různými oklikami dokonce mail na majitele.
No, drží bobříka stěžování - neboli když se blbý český člověk neozve, má co si zaslouží. Takže teď vede například boj s jednou obrovskou nadnárodní bankou o změnu všeobecných podmínek, které diskriminují klienty. Přitom od té banky nejprve i odešel, takže vlastně my už na tom nic nevyděláme. Ovšem toto by bylo podle mě třeba dělat i vůči telefonním společnostem, každý tady ví, že máme snad nejdražší volání v Evropě, ale když s tím nikdo nic neudělá, zůstane to tak… A přitom jak jsme se už ujistili několikrát, síla jedince je v takovýchto případech opravdu neuvěřitelná!!!
Hahaha krmiplena
ta kupovzna vyziva male teda jede min nez udelana doma ale zato jsou gy fleky vytrvalejsi
a co mate mkoonkretne za pracku eilaan?
Ta historka s 2laptopama na wc je vtipna
ja v posl.dobe pc moc nepoustim protoze to trva vecnost nez to najede ![]()
Ahoj holky, taky se mi zatím operou všechny fleky a to malá baští už dost věcí
už máme kousek zubu venku, tak ted u nás vládnou bezesné noci ![]()
Jee pekna fotecka kleris
mala spi nastestî ok
Vydrzi vase deti dlouho past? u nastak jen 10min a pak zacne rvat, otaceni stale nic ![]()
@vevericka12 píše:
Jee pekna fotecka klerismala spi nastestî okVydrzi vase deti dlouho past? u nastak jen 10min a pak zacne rvat, otaceni stale nic
Kléris, malá je kouzelná!
A co se týče zubů, když to bude špatné, dej jí klidně čípek proti bolesti!
Vev, tak pokud Ti jdou odeprat hůř fleky z těch skleniček, tak s těmi jsem vážně problém neměla…
Jinak my máme pračku 10 let starou - to Ti asi nepomůžu. Máme AEG LAVAMAT.
Jinak já také počítač téměř nepoužívám, stejně jakmile ho zapnu, tak na něm chce okamžitě starší pouštět pohádky. Ale tak o víkendu když se stará trochu také manžel na to výjimečně pár minut najdu. Alespoň jak jsem psala… ![]()
Co se týče pasení, my to tedy netrénujeme, tak 1× denně ve všední den
a ačkoli neřve okamžitě jako řvával starší, určo to déle než 10 minut nevydrží, to se mi zdá až až! Ono je asi lepší radši častěji a klidně kratší dobu… 10 minut se mi zdá dobré! No a otáčení my také nic. Dokonce se mi zdá, že se teď i míň otáčí na ten bok a ani z břicha na záda už to znovu neudělal. Ale starší to vše udělal až v průběhu 7. měsíce - najednou se začal přetáčet i lézt… ![]()
Hani, tak to jste dobré!
A Terezka se tedy plazí? Na kolínka si nekleká?
AHOJKY HOLKY…VŽDY SE NAKOUKNU ALE NEZTÍHÁM MOC PŘIPISOVAT…TŘI DÍTKA, VÁNOCE DO TOHO TAK PEČEME A TAK…BOJÍME SE NASTÁVAJÍCÍHO KONCE SVĚTA..TEDA JÁ…
MANŽEL MÁ ZE MĚ SRANDU
JINAK bARUNKA JE ZLATÍČKO..PŘEVRACÍ SE MI NA OBĚ STRANY ALE NEJVÍC Z BŘÍŠKA NA ZÁDA…NA BŘÍŠKU JE STRAŠNĚ RÁDA A I TAK JEDINĚ SPINKÁ..HLAVIČKU UDRŽÍ FAKT DLOUHO A KDYŽ JI DÁM NA ZEM NA DEKU ZA CHVILKU JI NAJDU UPLNĚ NĚKDE JINDE…JAK SEBOU MRSKÁ TEK SE VŽDY ODŠOUPE NĚKAM…:)JINAK POŘÁD KOJÍME…AKORÁD DÁM OBČAS ČAJÍK…JINAK DÁM PŘÍKRMY AŽ TAK V 5TI MĚS. NECHCE SE MI JÍ DÁVAT KDYŽ PROSPÍVÁ JEN Z MÉHO MLÍČKA…
HA HA HA, Vev, tos mě vážně pobavila s Tvým mužem.
Upřímně řečeno, máš doma zcela jistě pravého Supermana,
toto nedělá ani můj muž!!! Tuhle když jsme byli se ségrou, (dětmi) a našimi drahými polovičkami na chalupě, sestra mi jednou povídá: Tak koukám, že tohle dělaj všichni chlapi stejně. Koukám na ni nechápavě a ona že když je v sítku ve dřezu něco nachytáno, chlap to vezme jak to je, položí na okraj umyvadla (s tím vším bor…) a případně pokračuje dále „bez“.