Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
vevericka12
5.12.12 20:19

Holky kdyz davate prikrm davate deyi do zidlicky i kdye jeste neumi sedet?

• Citovat
  • Upravit
8698
5.12.12 20:51
@vevericka12 píše:
Holky kdyz davate prikrm davate deyi do zidlicky i kdye jeste neumi sedet?

ješte ne nemáme židličku ale po Vanocich budeme mít a židličku budeme používat i když nebudem sedet, :mrgreen: nektere židle se vyrabejí i pro nesedici deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
6.12.12 08:49

Ahojky s kterou rukou vaši mimi bere vše? muj asi bude levak dnes nijak mne se fiksovalo ze maly bere vše levou rukou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
6.12.12 12:44
@silvija píše:
Ahojky s kterou rukou vaši mimi bere vše? muj asi bude levak dnes nijak mne se fiksovalo ze maly bere vše levou rukou…

ahoj No Terezka taky bere vše levou :nevim: my sme cela rodina pravaci ale ona bere vše levou, či to je hračka, nebo banan, papir proste vše levou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
6.12.12 14:25
Muj pritel levak je
@Hana89 píše:
ahoj No Terezka taky bere vše levou :nevim: my sme cela rodina pravaci ale ona bere vše levou, či to je hračka, nebo banan, papir proste vše levou :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
6.12.12 16:09

Holky, v tomhle věku se ještě lateralita (preference pravé, levé ruky, ale i nohy, vedoucího/dominantního oka atd.) určit nedá. Většinou se ustavuje až kolem 3. roku. Náš starší na zaátku také vypadal, že bere vše levou, v další fázi nepreferoval ani jednu a teď se před tím 3. rokem přiklání spíš k pravé. :-D Nechte je úplně volně dělat co chtěji, ať procvičují obě jak jim to vyhovuje. ;-)

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
6.12.12 16:15
@vevericka12 píše:
Holky kdyz davate prikrm davate deyi do zidlicky i kdye jeste neumi sedet?

Ahoj Vev, no zatím ne, krmím v lehátku. Ale musím se odhodlat, zatím mám zidličku nějak spojenou se starším a ten v ní pořád jí. Ale dá se sklopit aby bylo opěradlo víc na ležato, dítko tam připoutat, tak není problém. Navíc se dá lehce otřít, na rozdíl od lehátka, že? :P

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
6.12.12 17:06

Eilaan - to je to chicco polly? tu jsme dnes objednali tak to bude super, lehatko nemame, do autosedacky ji davat nechci staci ze ma dycky zapatlany vsechno obleceni :cert:

nase taky bere hodne veci levou :mrgreen:

dneska najizdime na vecerni cerealie :pankac: dam ty od nestle myslim ze to je asi to cos eilaan davala ze tam nejsou pridane cukry a je to bez glutenu

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
6.12.12 17:20

Jinqk je to hruza kdyz pisu z mobilu tak kdyz to napisuu tak mezitim spadne spojeni a muzu to psat znova :pocitac:

Hani ziram co mate za chorobu teda, kde to chytla? 8o chuderka mala, az bude moje mala poprve nemocna tak budu na infarkt

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
6.12.12 17:59
Jo jo, je to ta Chicco Polly. Schvalne jsem to ted zkousela, jde krasne polozit, je to prima. ;-) Akorat jsem ho zas chtela trapit v blbou dobu. Po 2 lzickach vecpanych do zavrene pusy a komplet vyplivnutych jsem uznala, ze asi nema hlad, ale spis se mu chce spat. A taky jo, hned mi tu po par vterinach vytuhl u prsu. Jenze ouha, uz se sem riti starsi, rve mami a neco tahne. Uatim nevim co… :-D Ale je na zabiti! :pocitac: Myslim, ze je to asi vysavac, protoze je to tezke a krici: „Mami, zapnes mi to?“ :mrgreen:
@vevericka12 píše:
Jinqk je to hruza kdyz pisu z mobilu tak kdyz to napisuu tak mezitim spadne spojeni a muzu to psat znova :pocitac:Hani ziram co mate za chorobu teda, kde to chytla? 8o chuderka mala, az bude moje mala poprve nemocna tak budu na infarkt
  • Citovat
  • Upravit
Eilaan
6.12.12 19:11
@Dlaždička píše:
Eilaan:tiše závidím :,(,ale samozdřejmě moooc přeju :* …my jsme tuto noc vstávali jen 10× :) a ve 3 hod ráno začla kecat do 4 hod. :)
Na co jdete do divadla? To ti taky závidím :) a jak to řešíš s kojením? odstříkáš?

Konečně Ti mohu odpovědět, tedy pokud se mi nevybije počítač. Chtěla jsem dát nějaké odkazy, to z mobilu (z něhož sem píši z 99,9%) moc nejde. Byli jsme na tomto zde: http://www.divadlovceletne.cz/…rvaly-princ/ Dramaturgyne je kamaradka te kamosky, se kterou jsem šla. Až na té hře mi šeptala, že režisér (který tam i hrál)je děsná naděje nového divadla (je dvojnásobný laureát Ceny Alfréda Radoka za Talent roku). :palec: No holky, už asi nejsem taková intelektuálka, co jsem bývala, :mrgreen: nějak jsem se v tom vůbec nenašla. :P Každopádně jsem byla ráda, že jsem někam vyrazila, viděla jsem tuto kamarádku. Jako bonus mi ještě udělala pro našeho Malého Mikuláše. :lol:

Jinak to byl celkem vyčerpávající den, nějak jsem pořád nevěděla, jak vše zvládneme, myslela jsem, že někde v poklusu přijdu jak na to a mezi vším pobíháním se stihnu ještě vrátit domů převléct a pro věci - po divadle jsem měla spát s malým u tchýně.

Dopol. jsme byli na poslední hexe a prevenaru, pak jsem razila dozařídit rodičák, na poštu, koupit staršímu něco k tomu Mikuláši a pak už jsme se řítili do centra pro mikulášský kostým. Naštěstí prcek ve frontě na poště usnul a probudil se až ke konci 1. mezičasu mise. 8) Starší byl ve školce. Před půjčovnou jsem telefonovala kamarádce, jestli mi udělá Mikuláše, nebyla úplně nadšená (ačkoli s divadlem má nemalé zkušenosti, ale asi se jí to zdálo pod úroveň). :mrgreen: :roll: Když ale souhlasila, ještě mi dala pár požadavků, jako že chce seznam hříchů a dobrých skutků našeho děcka. To znělo jako plán. :think: To bylo už asi 13 hodin. Vlítla jsem do půjčovny, dítě nechala v průjezdu, páč dovnitř vedlo pár schodů. Pak mi málem vypadly panenky z těch cen a vybrala jsem převlek z 2. nejlevnější cenové hladiny. :oops: Byl sice i tak hezký - když jsem ho tedy neporovnávala s těmi o 300 Kč dražšími, ale za cenu půjčovného bych měla celou trojici i s diškrécí. :cert:

Pak letím s berlou, převlekem, dítětem a taškou na kočár, kde jsem však měla asi poslední 2 pleny pro prcka ke tchýni, abych si to u ní uložila než přivedu staršího ze školky. Vynesla jsem dítě i s korbičkou do 2. patra starého domu v centru (takže to odpovídá výšce a počtu schodů asi tak 4. patra v paneláku). :twisted: Tchýně poznamenala, že musím mít sílu. HA HA HA. Rychle jsem nakojila a rozhodla se nechat dítě tam (přemlouvání pánů k tahání kočáru po všemožných schodech a do všemožných dopravních prostředků jsem si dnes opravdu už užila) a navíc od metra je ke školce silidní převýšení včetně další pěkné řádky schodů. Tchýně je naštěstí drsná, :pankac: tak souhlasila.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
6.12.12 19:16

Mezitím jsem ještě s tchýní nahodila pár těch dobrých/a ne tak dobrých skutků našeho dítěte, připravila jsem ji o propisku a papír s předsevzetím, že o tom budu přemýšlet ještě cestou do školky. Při vybíhání kopce ke školce jsem to ještě konzultovala s naší mamkou (ne, to kecám, na to bych neměla dech, to jsem dělala ještě pod kopcem.) :-D V kopci jsem jenom volala v 15:01 do školky, že už letím. ;-) totálně spocená jsem si vyzdvihla naše čerstvě nachcípané dítě, které když slyšelo cosi o Mikuláši se začalo vymlouvat, že k babičce rozhodně nepůjde, že si radši půjdem hrát domů. Spěchali jsme nazpět. Jo, než jsem vyběhla do školky, ještě jsem naproti v papírnictví pořídila stříbrný papír, aby Měl Mikuláš reprezentativní seznam. 8)

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
6.12.12 19:27

Po cestě jsem po chvíli zjistila, že již naše dítě neposlouchám a přemýšlím pravděpodobně o tom, že jsem dnes jedla 1 chlebíček, který jsem si kdesi koupila asi tak v poledne a co mě vedlo k tomu odmítnout u tchýně něco na zub… Když v tom slyším, jak prcek povídá: Hele, támhle je pejsek, pejsek, to je býložravec (jsem už vážně dement, radši jsem se teď rychle ujistila, že v tomto slově se píše opravdu „Y“), podívej se, papá travičku… No co říct? Není naše dítě geniální? :lol: Moje argumenty, že pes přece papá mnohem radši masíčko, když v životě viděl našeho ubohého psa žrát pouze nic neříkající granule a v pohádkách se dále pouze dozvěděl, že mají stejně nejraději kosti, ho naprosto nepřesvědčily.

Dobíháme zpět, mimino řve, rychle kojím, dorazil manžel a dědeček, manžela pověřuji, aby přepsal pokyny pro Mikuláše na ozdobný papír a vyrážím vyzvednou kamarádku. Musím podotknout, že naše dítě má z čertů infarkt a že ač jsme se ho snažili na Mikuláše připravit, dost jsem se bála, co to s ním udělá.

Vše ale bylo super, kamarádka se nenápadně převlékla a nastoupila na to naše zlobidlo. Dítě ji naprosto drze přerušilo při výčtu „hříchů“ dotazem: „A už mi dáš ty dárky?“ A potom ještě pěkně lhal když říkal, že přece knížky nikdy netrhal. Pak už dal konečně Mikuláš pokoj a syn se vrhl na dárky s takovou vervou, že mu bylo fuk, že se s ním jeho drahá matka loučí a odchází do divadla.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
6.12.12 19:50

Šly jsme s kamarádkou na rychlou večeři, já blbá si dala něco s cibulí a česnekem. Navícnevím, proč jsem si nevybrala to nejlevnější jídlo, když jsem v té rychlosti a snaze si s kamarádkou říct vše co se odehrálo za posledního půl roku vůbec nevnímala, co do sebe vlastně házím. :-) Zas jsme letěli ke tchýni nakojit před divadlem. (Manžel se starším už jeli domů.) Dítě ale spalo, tak jsme se nakonec s tchýní dohodli, že ho nebudu budit. Sotva jsme odešly (to bylo 19:00 a divadlo začínalo v půl), volala tchýně, že se malej vzbudil a řve. Tak jsme se vrátily, nakojil jsem a upalovaly jsme do divadla. K pokladně jsme přišly ve 29. Paní byla pěkně nepříjemná, ale pak nám ty zamluvené lístky vytiskla. Babizna, neví, zač je toho loket když jeden (jedna vlastně) kojí a k tomu se chce občas i malinko zkulturnit! :cert: Lehce po půl jsme byly před sálem a náhodou se ještě vůbec nezačínalo a stihly jsme i WC. :-D

HA HA, tak tož k tomu, jak to řeším s tím kojením - tchýně bydlí v centru naštěstí. Ještě jsme si zašly na Staromák na horkou medovinu a pak jsem se neochotně navracela do jámy lvové. Bohužel absolutně bez ničeho, ačkoli mým největším přáním byla sprcha, čisté oblečení, KARTÁČEK NA ZUBY a VLASTNÍ postel. Malej samozřejmě celou noc nespal, on sice spí ukázkově, ale jen doma. Ale tak to neva, hlavně že jsem zvládla ten včerejšek.

Jinak Dlaždi, já bych třeba i odstříkala, ale malý nechce lahev a nešlo nám to ani se stříkačkou. Ale on většinou to 1. spaní spí až do půlnoci minimálně.

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
6.12.12 21:01

Teda eilaan :mrgreen: ty ses normalni superwoman :mrgreen: :pankac: tohle by teda chlap urcite nezvladl!!! ja vzdycky rada ctu coo pises to je jak bondovka skoro :mrgreen:

ten muj mi vcera zcela pysne hlasil ze vybral po umyvani nadobi ten bordel co tam zustava takze pokrok :mrgreen: :pankac:

budu si muset zacit psat seznamy, sice jsem nakoupila ty cerealie do flasky ale zapomnela jsem radu dalsich veci :cert: jako napriklad pripravek na prani skvrn :zed:

holky jak perete skvrny od mrkve, sice na to pomaha jadrove mydlo ale chtelo by to neco lepsiho jeste :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex