Poradna duly
Jana Čurdová
@vevericka12 píše:
Holky kdyz davate prikrm davate deyi do zidlicky i kdye jeste neumi sedet?
ješte ne nemáme židličku ale po Vanocich budeme mít a židličku budeme používat i když nebudem sedet,
nektere židle se vyrabejí i pro nesedici deti
Ahojky s kterou rukou vaši mimi bere vše? muj asi bude levak dnes nijak mne se fiksovalo ze maly bere vše levou rukou…
@silvija píše:
Ahojky s kterou rukou vaši mimi bere vše? muj asi bude levak dnes nijak mne se fiksovalo ze maly bere vše levou rukou…
ahoj No Terezka taky bere vše levou
my sme cela rodina pravaci ale ona bere vše levou, či to je hračka, nebo banan, papir proste vše levou ![]()
@Hana89 píše:
ahoj No Terezka taky bere vše levoumy sme cela rodina pravaci ale ona bere vše levou, či to je hračka, nebo banan, papir proste vše levou
Holky, v tomhle věku se ještě lateralita (preference pravé, levé ruky, ale i nohy, vedoucího/dominantního oka atd.) určit nedá. Většinou se ustavuje až kolem 3. roku. Náš starší na zaátku také vypadal, že bere vše levou, v další fázi nepreferoval ani jednu a teď se před tím 3. rokem přiklání spíš k pravé.
Nechte je úplně volně dělat co chtěji, ať procvičují obě jak jim to vyhovuje. ![]()
@vevericka12 píše:
Ahoj Vev, no zatím ne, krmím v lehátku. Ale musím se odhodlat, zatím mám zidličku nějak spojenou se starším a ten v ní pořád jí. Ale dá se sklopit aby bylo opěradlo víc na ležato, dítko tam připoutat, tak není problém. Navíc se dá lehce otřít, na rozdíl od lehátka, že? ![]()
Eilaan - to je to chicco polly? tu jsme dnes objednali tak to bude super, lehatko nemame, do autosedacky ji davat nechci staci ze ma dycky zapatlany vsechno obleceni ![]()
nase taky bere hodne veci levou ![]()
dneska najizdime na vecerni cerealie
dam ty od nestle myslim ze to je asi to cos eilaan davala ze tam nejsou pridane cukry a je to bez glutenu
Jinqk je to hruza kdyz pisu z mobilu tak kdyz to napisuu tak mezitim spadne spojeni a muzu to psat znova ![]()
Hani ziram co mate za chorobu teda, kde to chytla?
chuderka mala, az bude moje mala poprve nemocna tak budu na infarkt
@vevericka12 píše:
Jinqk je to hruza kdyz pisu z mobilu tak kdyz to napisuu tak mezitim spadne spojeni a muzu to psat znovaHani ziram co mate za chorobu teda, kde to chytla?
chuderka mala, az bude moje mala poprve nemocna tak budu na infarkt
@Dlaždička píše:
Eilaan:tiše závidím,ale samozdřejmě moooc přeju
…my jsme tuto noc vstávali jen 10×
a ve 3 hod ráno začla kecat do 4 hod.
Na co jdete do divadla? To ti taky závidíma jak to řešíš s kojením? odstříkáš?
Konečně Ti mohu odpovědět, tedy pokud se mi nevybije počítač. Chtěla jsem dát nějaké odkazy, to z mobilu (z něhož sem píši z 99,9%) moc nejde. Byli jsme na tomto zde: http://www.divadlovceletne.cz/…rvaly-princ/ Dramaturgyne je kamaradka te kamosky, se kterou jsem šla. Až na té hře mi šeptala, že režisér (který tam i hrál)je děsná naděje nového divadla (je dvojnásobný laureát Ceny Alfréda Radoka za Talent roku).
No holky, už asi nejsem taková intelektuálka, co jsem bývala,
nějak jsem se v tom vůbec nenašla.
Každopádně jsem byla ráda, že jsem někam vyrazila, viděla jsem tuto kamarádku. Jako bonus mi ještě udělala pro našeho Malého Mikuláše. ![]()
Jinak to byl celkem vyčerpávající den, nějak jsem pořád nevěděla, jak vše zvládneme, myslela jsem, že někde v poklusu přijdu jak na to a mezi vším pobíháním se stihnu ještě vrátit domů převléct a pro věci - po divadle jsem měla spát s malým u tchýně.
Dopol. jsme byli na poslední hexe a prevenaru, pak jsem razila dozařídit rodičák, na poštu, koupit staršímu něco k tomu Mikuláši a pak už jsme se řítili do centra pro mikulášský kostým. Naštěstí prcek ve frontě na poště usnul a probudil se až ke konci 1. mezičasu mise.
Starší byl ve školce. Před půjčovnou jsem telefonovala kamarádce, jestli mi udělá Mikuláše, nebyla úplně nadšená (ačkoli s divadlem má nemalé zkušenosti, ale asi se jí to zdálo pod úroveň).
Když ale souhlasila, ještě mi dala pár požadavků, jako že chce seznam hříchů a dobrých skutků našeho děcka. To znělo jako plán.
To bylo už asi 13 hodin. Vlítla jsem do půjčovny, dítě nechala v průjezdu, páč dovnitř vedlo pár schodů. Pak mi málem vypadly panenky z těch cen a vybrala jsem převlek z 2. nejlevnější cenové hladiny.
Byl sice i tak hezký - když jsem ho tedy neporovnávala s těmi o 300 Kč dražšími, ale za cenu půjčovného bych měla celou trojici i s diškrécí. ![]()
Pak letím s berlou, převlekem, dítětem a taškou na kočár, kde jsem však měla asi poslední 2 pleny pro prcka ke tchýni, abych si to u ní uložila než přivedu staršího ze školky. Vynesla jsem dítě i s korbičkou do 2. patra starého domu v centru (takže to odpovídá výšce a počtu schodů asi tak 4. patra v paneláku).
Tchýně poznamenala, že musím mít sílu. HA HA HA. Rychle jsem nakojila a rozhodla se nechat dítě tam (přemlouvání pánů k tahání kočáru po všemožných schodech a do všemožných dopravních prostředků jsem si dnes opravdu už užila) a navíc od metra je ke školce silidní převýšení včetně další pěkné řádky schodů. Tchýně je naštěstí drsná,
tak souhlasila.
Mezitím jsem ještě s tchýní nahodila pár těch dobrých/a ne tak dobrých skutků našeho dítěte, připravila jsem ji o propisku a papír s předsevzetím, že o tom budu přemýšlet ještě cestou do školky. Při vybíhání kopce ke školce jsem to ještě konzultovala s naší mamkou (ne, to kecám, na to bych neměla dech, to jsem dělala ještě pod kopcem.)
V kopci jsem jenom volala v 15:01 do školky, že už letím.
totálně spocená jsem si vyzdvihla naše čerstvě nachcípané dítě, které když slyšelo cosi o Mikuláši se začalo vymlouvat, že k babičce rozhodně nepůjde, že si radši půjdem hrát domů. Spěchali jsme nazpět. Jo, než jsem vyběhla do školky, ještě jsem naproti v papírnictví pořídila stříbrný papír, aby Měl Mikuláš reprezentativní seznam. ![]()
Po cestě jsem po chvíli zjistila, že již naše dítě neposlouchám a přemýšlím pravděpodobně o tom, že jsem dnes jedla 1 chlebíček, který jsem si kdesi koupila asi tak v poledne a co mě vedlo k tomu odmítnout u tchýně něco na zub… Když v tom slyším, jak prcek povídá: Hele, támhle je pejsek, pejsek, to je býložravec (jsem už vážně dement, radši jsem se teď rychle ujistila, že v tomto slově se píše opravdu „Y“), podívej se, papá travičku… No co říct? Není naše dítě geniální?
Moje argumenty, že pes přece papá mnohem radši masíčko, když v životě viděl našeho ubohého psa žrát pouze nic neříkající granule a v pohádkách se dále pouze dozvěděl, že mají stejně nejraději kosti, ho naprosto nepřesvědčily.
Dobíháme zpět, mimino řve, rychle kojím, dorazil manžel a dědeček, manžela pověřuji, aby přepsal pokyny pro Mikuláše na ozdobný papír a vyrážím vyzvednou kamarádku. Musím podotknout, že naše dítě má z čertů infarkt a že ač jsme se ho snažili na Mikuláše připravit, dost jsem se bála, co to s ním udělá.
Vše ale bylo super, kamarádka se nenápadně převlékla a nastoupila na to naše zlobidlo. Dítě ji naprosto drze přerušilo při výčtu „hříchů“ dotazem: „A už mi dáš ty dárky?“ A potom ještě pěkně lhal když říkal, že přece knížky nikdy netrhal. Pak už dal konečně Mikuláš pokoj a syn se vrhl na dárky s takovou vervou, že mu bylo fuk, že se s ním jeho drahá matka loučí a odchází do divadla.
Šly jsme s kamarádkou na rychlou večeři, já blbá si dala něco s cibulí a česnekem. Navícnevím, proč jsem si nevybrala to nejlevnější jídlo, když jsem v té rychlosti a snaze si s kamarádkou říct vše co se odehrálo za posledního půl roku vůbec nevnímala, co do sebe vlastně házím.
Zas jsme letěli ke tchýni nakojit před divadlem. (Manžel se starším už jeli domů.) Dítě ale spalo, tak jsme se nakonec s tchýní dohodli, že ho nebudu budit. Sotva jsme odešly (to bylo 19:00 a divadlo začínalo v půl), volala tchýně, že se malej vzbudil a řve. Tak jsme se vrátily, nakojil jsem a upalovaly jsme do divadla. K pokladně jsme přišly ve 29. Paní byla pěkně nepříjemná, ale pak nám ty zamluvené lístky vytiskla. Babizna, neví, zač je toho loket když jeden (jedna vlastně) kojí a k tomu se chce občas i malinko zkulturnit!
Lehce po půl jsme byly před sálem a náhodou se ještě vůbec nezačínalo a stihly jsme i WC. ![]()
HA HA, tak tož k tomu, jak to řeším s tím kojením - tchýně bydlí v centru naštěstí. Ještě jsme si zašly na Staromák na horkou medovinu a pak jsem se neochotně navracela do jámy lvové. Bohužel absolutně bez ničeho, ačkoli mým největším přáním byla sprcha, čisté oblečení, KARTÁČEK NA ZUBY a VLASTNÍ postel. Malej samozřejmě celou noc nespal, on sice spí ukázkově, ale jen doma. Ale tak to neva, hlavně že jsem zvládla ten včerejšek.
Jinak Dlaždi, já bych třeba i odstříkala, ale malý nechce lahev a nešlo nám to ani se stříkačkou. Ale on většinou to 1. spaní spí až do půlnoci minimálně.
Teda eilaan
ty ses normalni superwoman
tohle by teda chlap urcite nezvladl!!! ja vzdycky rada ctu coo pises to je jak bondovka skoro ![]()
ten muj mi vcera zcela pysne hlasil ze vybral po umyvani nadobi ten bordel co tam zustava takze pokrok
![]()
budu si muset zacit psat seznamy, sice jsem nakoupila ty cerealie do flasky ale zapomnela jsem radu dalsich veci
jako napriklad pripravek na prani skvrn ![]()
holky jak perete skvrny od mrkve, sice na to pomaha jadrove mydlo ale chtelo by to neco lepsiho jeste ![]()