Poradna duly
Jana Čurdová
@vevericka12 píše:
Hani tedka delam ten masovej jen na2-3dny, nechavam jen v lednici
co masovej príkrm
jak ho deláš ![]()
@vevericka12 píše:
Hani tedka delam ten masovej jen na2-3dny, nechavam jen v lednici
co masovej príkrm
jak ho deláš ![]()
Hani 1 porce ale my to mame tak nz 3×,100gmrkev,50gbrambor,25gmasa-davam kure prsa, uvarit ve100ml vody cca 25min pak rozmixovzt s 10ml oleje a 30ml jablkovyho 100%dzusu
Ahojky, tak my zatím dáváme kaši - jen čistá instantní rýžová krupička bez příchutě i cukru (od Nestlé) tuším s umělým koj. mlékem. Už se tím naštěstí nedáví, ale dnes to solidně plival. Jsem ráda, že to existuje, ty kaše s příchutí mi nikdy nebyly sympatické - až zavedem ovoce, budu to míchat s tím…
Zkoušeli jsme i mrkev - ale nemohu si pomoct - starší ji měl jako příkrm do roka v puse všehovšudy 2× - s jeho refluxem po ní blinkal naprosto příšerně! Někde jsem tenkrát četla, že může překyselovat žaludek… A toto naše 2. dítě, které naopak neblinká vůbec nikdy (neexistuje žádné převlékání, že by si ublinknul),
tak po mrkvi hodil parádní „šavli“. Tudíž my mrkev opět dávat nebudeme, možná to znova zkusím později.
Nakonec dávám tu kaši na večer, přes den jsme tak rozlítaní, že většinou nejsme doma… Tak to nehrotím. Naštěstí (tedy na rozdíl od staršího) ho z toho příško nebolí a budí se v noci standardně. Dnes spal 1. ncca od 9 - 2.
Pardon, poslalo se mi to omylem. Mělo to znamenat 1. noční spaní cca od 9 - 2. Klasika. ![]()
Dnes jsme byli na výstavě (Rudolfinum - Beyond Reality British Painting Today) - kdo je z Prahy, doporučuji! Tchýně bývá aspoň přes zimu v Praze, tak se snažíme trochu využít hlídání. Byli jsme jen s prckem, mohou tam kočárky. To jsem nevěděla, měli jsme i Manduku, ale nebyla potřeba. Malý byl celkem hodný. Pak jsem šla ještě na masáž a byli jsme se projít už s oběma dětma v centru, ale tam byly takové davy, že se nedalo místy ani projít. Tak to jsme si moc neužili. Konečně trocha rozptýlení, jsem šťastná - zasloužím si to. No ne, holky? ![]()
Eilaan:to víš, že si to zasloužíš.
|Mě čeká v sobotu vilijonka z práce tak se nemůžu dočkat. Manžel bude hlídat tak buďto odstříkám nebo budu jezdit domů
…Hokly které kojíte dáváte nějaký čajík? Chtěla jsem vyzkoušet přes noc jestli třeba nemá Amina jen žížu ![]()
Dlaždi, míchám mu to s Bebou. A co že Tě to čeká v sobotu? Co je to vilijonka? ![]()
A ano, lžičkou. Jednak z lahve prostě nepije, ale i kdyby, chci ho naučit normálně ze lžičky. Ale zrovna moc mu to tedy nejde. Spíš mu to na jazyk ze lžičky „vyleju“ a pak čekám, jak se s tím popere. A dělám to hodně řídké - buď na 30 ml mlíčka vrchovatou kávovou lžičku nebo na 50 ml tak 1 ne vrchovatou a ještě trochu. Ono to chvíli trvá, než to zhoustne, tak radši nasypat míň, chvíli míchat a teprve až to změní konzistenci, případně přidat, zředit… Ale podle mě nesní skoro nic - včera jsem udělala tu 50 mlíčka, ale skoro vše vyplival. Den předtím asi z té 30 bych řekla, že to jakš takš snědl. Musíš hlavně vychytat, aby malá nebyla ani úplně hladová, ale ani sytá a také asi ne úplně unavená. To byla zřejmě u nás příčina včerejšího neuspěchu. Každopádně zkus to, začátky jsou teď opravdu o hodně jednodušší, než později.
Co se týče pití, také to můžeš zkusit, ale podle mě by se akorát míň zasytila… Nevím. To bych spíš změřila vlhkost vzduchu. My máme v zimě když se topí minimální a hrozně mi vysychá v krku. Tak jsme pořídili zvlhčovač. Vlhkost nám měří teploměr nebo taková ta meteorologická stanice, jestli máte. Vlhkost by měla být asi 50 %. Také jsme dělali, že jsme zezačátku dávali přímo vyvařovat v pokoji konvici s vodou. Trvá, než se vlhkost dostane do zdí a tak. Pak to chvíli vydrží a nemusí jet pořád zvlhčovačka.
Eilaan:vilijovka
to je akce z práce. jednou ročně firma pořádá takovou ožíračku ![]()
Eilaan no tak jasne ze si zaslouzis
taky jsem premyslela ze bych sla
od kojeni a tahani me boli zada, pritel sice masiruje ale mozna by byl profik lepsi
clkem mi ale pomaha aspon to cviceni
jinak my mame doma monstrum, nakojila jsem a jeste vyzahla dalsich 185ml UM nechapu jak se to do ni vleze ![]()
ten tip na kasi bez prichute je dobrej kouknu taky ![]()
Ha ha holky, koukám, že ten náš úděl začíná být veselejší. Ožíračky, bezedná monstra…
My byli dnes ještě v kině, ale zítra začíná zas ten všednodenní kolotoč… ![]()
Naši malému dnes udělali jablíčko (nastrouhané na skleněném struhadle zředěné vodou) a prý to baštil. Tak mám radost. ![]()