Poradna duly
Jana Čurdová
No ja jen, ze tady taky toho moc nesezenes, par kramku a nic moc tam. Vzdycky kdyz sem jedem, vsechno pro malou si privezu…
Ahojky, malemu byly 4 mesice 22.7. 100% kojim. Moje kamaradka Dr. mi tez rikala, ze ted se radi aby deti, ktere nemaji alergie v anamneze (rodice atd.), ochutnaly vse do 6. mesice. Takze zacinam tez zkouset prikrmy. Nejprv ryzovou kasi s UM (neslo mi nic odsat), to kdyz mu prislo do pusy, zacal jakoby davit. Dalsi pokus jsem udelala s mrkvi, ale to bylo totez. Mezitim ho pronasleduji s umelym mlekem v lahvi aby se z ni naucil pit, ale absolutne nic.
Chci ho to naucit, abych mohla take odejit. Starsi byl plne kojen do vic jak 6 mesicu a bez dudliku, v zivote nemel v ustech lahev a pak se nebyl schopen naucit pit z jakekoli lahvicky. Trvalo mi tenkrat 3 mesice ho to naucit! ![]()
Take jsem mu chtela zkusit dat UM strikackou pres prst, ale on mi ten prst vubec nesaje! Chjo! Nechce ani normalni dudlik, to uz jsem vzdala. Koji se ale dobre. Dnes jsem ho opet „obtezovala“ s mrkvi a prislo mi, ze uz lepsi.
Ale opet jsme skoncili na tom, ze se mu to pricuclo na patro a zacal davit (mrkev jsem dala ze sklenicky).
A jeste k tomu, kdy dat prikrmy: Radim ted, protoze i pres ty obstrukce vidim, o co je to ted jednodussi, nez za ty 2 mesice!!! V tom 6. mesici si uz starsi setsakra uvedomoval, ze mu neco nutim a ty zacatky byly o hooodne horsi!!! Jak uz jsou sikovnejsi a uvedomelejsi, umi se uz o 100% lip branit!
A Dlazdi, u vas bych radila jedine - nechat ji vybrecet. To Ti radi mama 100% nejobtiznejsiho ditete v Evrope.
Tim myslim starsiho. Ja vim, ze rikas, ze uz sis zvykla a tak. Vim take presne, ze my jsme si u toho naseho 1. take nenechali poradit…
Vim, ze jsme to zvladali (a neumreli) jen diky tomu, ze jsem porad mela nadeji, ze se to samo zlepsi. Jenze se to nezlepsilo nikdy!!! A kdyz bude starsi, uz ji nevyrves, protoze uz bude v postylce stat a pozdeji z ni i vyleze atd. A to bude celkem brzy.
U nas se to naopak porad stupnovalo a kdyz jsem pak kapitulovala a chtela jsem ho nechat vybrecet, uz to bylo mnohem horsi. Navic ted podle me nevydrzi brecet tak dlouho, v roce uz klidne 2 hodiny do ochrapteni a neusne (mam vyzkouseno).
Proste dite se musi NAUCIT usnout samo. Neni to neco, co by melo od prirody. My to delali jako ty a ted ma z nas nas 3 lety otroky. Manzel uspava denne 2 hodiny, tudiz nemame JEDINY vecer spolu… Tex jak jsem tu na ne byla sama, byla to katastrofa. Ovsem opet se starsim. Maly vzorne spal, ale starsi mi usinal az po 23. h a to chodime do hajan ve 20 h!!! Takze u 2. uz volim uplne jine metody.
Ted nedavno malej take nemohl usnout, tak jsem proste na chvili vypla chuvu, abych ho neslysela a po 15 minutach kdyz jsem zapla byl uz klid -spal.
A proc si myslim, ze je lepsi a nutne je NAUCIT spat - protoze jak byl starsi trochu starsi,
a spal nam presne jak popisujes - pres den nic, v noci se porad budil - uz jsem na nem jednoznacne videla, ze je unaveny. Neni to, ze by nespali protoze to nepotrebuji! Jsou akorat z nejakeho duvodu (na ten neprijdes) moc predrazdeni. A jak se tu resilo kdysi - jak nespi, je trvale pretazena a to uz neusne vubec… ![]()
Mno. Vim, ze ti treba ta moje litanie tady prijde moc… Ale jen chci pomoct. Uz jsem se myslim zminovala, ze ja mezi jeho pul rokem a rokem tehdy uvazovala o sebevrazde a nezhroutila jsem se (a nenechala jsem se odvezt do blazince) jen proto, ze jsem tam predtim pracovala jako terapeutka a tudiz jsem opravdu vedela, ze tam nechci.
A to skoro i tak pro me byla predstava jit si tam lehnout neco jako raj. ![]()
Prvni pulrok to s nim jeste slo, dokonce se budil po 3 h, ne jako Tobe, ale pak tech 45 minut az 2 hodky standard a take treba i po 20 minutach. Toz k te nadeji na zlepseni…
A mozna neni od veci ta poznamka Vevericky, jestli treba neni hladova? Pribira hezky? Fakt nevim…
Eilaan:Jsi zlatá jak mi tak chceš poradit, děkuji
Ještě že vás tady mám holky
…manžel bude mít za pár dní dovolenou až do Nového roku tak plánuju, že když malá bude brečet bude chodit on, aby ze mě necítila mlíčko. Ach joo nechat vybrečet
,ale asi mi nic jiného nezbyde…První 3 měsíce to bylo peklo Amálka jen a jen řvala, měli jsme koliku.Sice sem si na ty noci zvykla, ale to víš, dala bych snad i půl prstu za to aby spala celou noc
Právě bych chtěla vyzkoušet nějakou kašičku na dobrou noc, poradím se v lékárně. Ale přibírá hezky, ale je pravda, že je nejmenší ze všech Vašich miminek ![]()
Vev:Dudlík nechce jiný než NUK, když má večer první spaní tak když ji vypadne se nic neděje, ale k ránu je to horší a horší…
Ahojky holky dnes penjaku je 50% sleva na prkrmi:) a co budete kupovat mrnjouskam na vanoce?
@silvija píše:
Ahojky holky dnes penjaku je 50% sleva na prkrmi:) a co budete kupovat mrnjouskam na vanoce?
Ahoj.Co to je za obchod? Já pěnové puzzle, kačenky do vody a dál samé gupotky
hlavně teďka nemáme moc peněz takže spíše po Vánocích, chci koupit židličku
@Dlaždička píše:
Ahoj.Co to je za obchod? Já pěnové puzzle, kačenky do vody a dál samé gupotkyhlavně teďka nemáme moc peněz takže spíše po Vánocích, chci koupit židličku
A asi t taky koukat i pres den, nase jak pres den zacne zivat, tak ji beru a uspim, i kdyz nektere dny spi treba vecer i 2h v kuse tak pak spi i v noci, ale kdybych ji neuspala takby obcas taky rvala pretazena
A jeste diky bohu za radu nechat malou tchyni i kdyz jsem napred myslela zeji vyklopi z kocaru, vzdy to nejak ukociruje
a takhle muzu jet nakoupit, jit si zacvicit nebo jit sama se psem ![]()
nestíham dočíst práve delam mrkev na obídek, ![]()
Jinak ja sem kupila puzzle, židličku, lampičku želvu co dela noční oblohu, oblečení, a hračky, i když to ješte nevníma že budou Vanoce,
Holky jedna otázka, ak sem udelala 2porce mrkve dnes jí dam jednu a tu druhu mam dat do ledničky nebo mrazničky,?? ![]()
A když by sem udelala víc a dam je do mrazaku, a pak to vyberu na obídek treba za tri dny tak to nechávate pak uplne rozmrazit a nebo do mikrovlnky, ![]()
Dekuju ![]()
Totiž nemužu dat žadny prkrm malemu protože pak je strašne težke mne mam tolko mleka že 10deti mužu kojit ![]()
@silvija tady v bazaru na miminu jsou zidlicky.mam pocitze je tu negdo prodava, jen musis hledat
Hani tedka delam ten masovej jen na2-3dny, nechavam jen v lednici
Holky co kojite a davate prikrm jednou denne davate jeste pit caj nebo neco?
@vevericka12 píše:
Hani tedka delam ten masovej jen na2-3dny, nechavam jen v lednici
co masovej príkrm
jak ho deláš ![]()