Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holcicky! @Juana1 Gratuluji!!! Ja tedy doufam, ze nas maly jeste jen tak nezacne, aby trenoval zada lezenim. Bohuzel prevazne stoji a zacal trochu obchazet nabytek.
Hlavne nas ted trapi nejaka exantemova viroza - pry asi spalnicky, ackoli Dr. nechtel nic presneho rict. Vyrazka mu pripadala spis spalova, ale udelal malemu CRP a vyloucil ji. Tak snad to opravdu neni. Chudacek dobral pred 14 dny antibiotika a ted tohle. Tu vyrazku ma priiisernou, na rudem poklade telo, zadecek, trisla - pod plenkou a na kotnikach nejhorsi, nohy ruce po hrbete az do konecku prstu, usi, tvare. Bez jen dlane, plosky nohou, krk a oblicej krome tvari, hlava. Je to teda hooodne osklive, nebyt muj, tak na nej nesahnu.
Max mel kdysi 6. nemoc a to byla vyrazka legrace - skoro jsem ji prehledla. Takze jsem ted koukala… ![]()
Zaclo mu to na brichu a bedrech, coz prave neni typicke a teplota prisla az asi 3. den postupneho vysevu - teprve kdyz mu to vyrazilo vsude takhle hrozne. Ja dostala zaroven s nim boleni krku, kasel, rymu, asi to mam od nej. Dnes v noci se budil po pul hodinach, spal az od 3:30 - 6 do rana. Zrejme to chytil starsi pred 14 dny, ale jelikoz je ockovany, skoro se to u nej neprojevilo. Mel prave po tele divnou vyrazku, ale jinak nic, tak jsem to svedla na divne potnicky ci koprivku (ackoli byla drobna). Pak si stezoval asi 10 dni nekolikrat denne z niceho nic, ze je mu hrozne spatne a trasl se zimou, ale vzdy jen par minutek, to jsem zas pricitala zacpe. Byl take hodne unaveny, ani si nehral s detmi, ale co bych po nem v tech vedrech plus s jeho nejedlictvim chtela, ze jo?
Tak snad to odezni bez problemu…
My byli minuly tyden v kempu, navic s tehotnou kamaradkou, tak jsem to porad Dr. dokola opakovala, ale dnes zadny doktor nechce verit, ze by to mohla byt nemoc, proti niz jsou vsichni ockovani nebo co…
Kamaradka je teda ve 30. tydnu, snad nasi generaci divek uz proti zardenkam ockovali (kdyby to byly), tak ta by mela byt OK. Ale jinak nevim. Moc se mi ten pristup nelibi. ![]()
@Juana1 gratuluji k tapani!
Maty dnes udelala rekord, tri kroky nez sebou rizla.
Jinak maximalne jeden krok mezi dvema opernymi body. Lezeni je stale jeste jistejsi.
Jinak my porad vegetime na chalupe, sem tam mame nejakou navstevu. Meli jsme tu tyden kamaradku s dvacetimesicnim chlapeckem, tak bylo veselo. Pak taky tchyni s tchanem, to uz tak vesele nebylo, ale nastesti jen tri dny. ![]()
@Levandule121 at jste brzo zdravi, nemoci jsou desna otrava, kor v tech vedrech.
Tak máme za sebou paradní dovču s člunem na Dalešické přehradě a taky roční prohlídku…Aduška váží 11,5kg a měří 79cm… No prostě pěknej macek je z toho nedonošeného miminka ![]()
@balenka Tak to je mala opravdu kus zenske!!!
Ja ani nechci vedet, kolik bude maly na rocni vazit (jeste jsme nebyli, nejdriv jsem to prehazovala kvuli dovce a ted jsme zas nemocni). Podle me neda ani tech 9 kg.
Ach jooo… ![]()
@Fíková Dik za prani, uz to vypada lip, snad budeme brzy OK. Vy si uzivejte prazdniny!!! ![]()
V poho, nase taky vazila na rocni nejak 8750g a pak kvuli pohybu jeste 200g zhubla ![]()
@Levandule121 Klídek, moje starší holčička měla v roce 8,3kg a jen 73cm… A to byla donošená ![]()
@vevericka12 @balenka Jste zlaté, dík. On asi má asi jen okolo 8 kg myslím.
Ale to je jen můj odhad od oka. Dneska jsem tu bojovala s Maxem o usnutí, bojí se šíleně bouřek. Řekl, že chce jít spát už v 19 h a usnul až teď. Zlatí naši,
starali se od těch 7 o malého a dali ho spát, zatímco já tu diskutovala s tímhle zlobidlem. Aspoň že je už T. i mně trochu líp. ![]()
Ahoooj holčiny
moc Vás všechny zdravím
…Amálka má 13 měsíců váží necelých 9 kg a měří 74 cm
včera jsme byly na neuroligii vše v pořádku jen zádíčka by měli být už jinak formovaná…Takže stále platí pokud si nesedne neposazovat…Stojíme už se i snaží kolem nábytku, ale všechno nám jde taaak pomaličku…Nadále cvičíme prvky vojtovy metody. Máme 6 zoubků, pořád něco povídá(máma, tata, baba, deda, bum, papu, tutu)zvířátka-zvuky(pejsek, kočička, tygr, prase, kráva, kůň)umí ukázat-jak je velká, paci, paci, indiána, poprosit, udělá tytyty, hají, hačí ![]()
Mějte se krásně ![]()
@Dlaždička Dlaždi, Zlatíčko, já jsem tak ráda, že se ozýváš!!! Fakt už jsem se o Vás bála, když o Tobě nic nevíme…
Jinak u nás je to jako přes kopírák. Míry totožné, počet zubů též.
Dělá to samé, akorát si sám občas sedne. I když převážně dává přednost sezení na patičkách. Povídá tak nějak středně, to asi míň, zvířátka také pes, kočka, prase a kráva (ty miluje), koník, jak dělá vlak, občas trefí i další, takže vidím, že též stejné.
Z toho, co umí Amálka ukazovat jsem ho učila jen paci-paci, papa, hají… To víš, druhé dítě, už se s ním tak nepatlám. Zkusím toho indiána, to mělo u Maxe tenkrát úspěch. A co jinak, jak zvládáš???
Papa, měj se také krásně! ![]()
Levandulko občas si na Vás vzpomenu jak se Vám asi vede
…indián je super, baví celou rodinu
chtěla jsem tady dát fotečku z narozenin jen nevím kde se mi zatoulali
ještě umíme slepičku a kohouta, na to jsem zapoměla. Jasně druhé dítko
a co pak to třetí
…Ještě pořád kojím, ale už jen před nočním spinkáním
V noci se mi pořád Amálka budí, ale už jen max.3×…ale ještě se mi nestalo, že by prospinkala celou noc
Ale už to beru s úsměvem…dopoledne spinká hodinku a odpol. někdy i 2 hodinky a o tom sem si mohla kdysi nechat jen zdát…Můžu říct, že až od cca 7 měsíce si mateřství naplno užívám a v duchu doufám, že jak bude další miminko tak bude hezky spát od mala
…To jsme na tom vážně dost podobně
Ami si sedne jen když se ode mě tak jako by odšťouchne ![]()
Ahoj holky, u nas vahove tak na stejno, pohybove - sedi, obchazi trochu nabytek atd., ale lina je nadale, detska se nevzrusuje, tak se taky nevzrusuju
pusa ji jede obcas cely den, ale smysluplne rekne jen papa a mnam mnam ![]()
Ahoj
tak mala uz chodi bez vyvazovani rucicek do stran
chodi ale megozne rychle xD obcas se rozutika tak rychle, ze cumim jak puk
ale s mluvenim je to blby…jen mama, tata, mnam mnam, a to je vse…jinak na vse ukazuje prstikem a dela hmmm hmmm…umi paci paci, ukazat jak je velika, ukaze mi pupika, umi delat papa, a stavet kostky na sebe…ale porad nespi celou noc…ted je zase obdobi, kdy se budi i 5-6× za noc a ja jsem z toho uz na palici…unavena, vycerpana…proste na odpis xD Pristi tyden jdem na 4 davku Hexy a Prevenaru, tak jsem zvedava, jak bude…a jeste dodavam, ze dnes jsem vsimla, ze se male prozezavaji 13. a 14. zoubek
![]()
Vev. těžko říct
ale já ji to vždycky říkám jak spapá obídek..zeptám se jí jak bude Amálka veliká? ![]()
Holky máme zase horečky přesahující 38…nějak se nám to pořád vrací, vůbec nevím čím to může být
![]()
Dnes tady byli přes noc synovci (3) tak jsem si užila
Amálka se co chvilku budila a nemohla usnout, tak jsme se pořád mojkali až jsem si ji vzala k sobě do postýlky, byla jak kamínka ![]()