Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
520
3.11.06 13:51

Simčo tady máš odkaz na jednu z mála diskuzí který tady na téma nespaní v noci probíhají

https://www.emimino.cz/modules.php?…

doufám že nás se to týkat nebude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.11.06 15:02

No teda - precetla jsem si diskuzi a je to narez… No ale treba tu holku, co ve 2,5 letech koji dite fakt nechapu… Ja ted o mliko prichazim, takze kojim uz tak jen 2× denne, coz me sice mrzi, ale nic s tim neudelam, na druhou stranu - kojit takhle dlouho uz mi fakt prijde jako extrem… No ja porad doufam, ze tema kasema se to spravi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
3.11.06 16:02

Uvidíš, třeba máš hodnou holčičku :) Já stále plně kojim ale budu doufat že budu mít taky hodnou holčinku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
3.11.06 21:21

Dlouho jsem tu nebyla a teď jsem si přečetla pár posledních stránek a jsem šťastná, že nemáme problémy se spaním sami. Filípkovi bude za týden 1/2 roku a přes den už teď prostě vůbec nespí (trvá to asi týden) a po změně času koupeme kolem 19:00, po koupání vypije 210 ml Hami a pak ho stejmě musím uspat u prsa, většinou ve 20:15 ho nesu spícího do postýlky. V noci se budí tak 4× a vstává kolem 7.hodiny ráno… přes noc to není tak špatné, ale přes den je to děs. Vůbec nechce spát doma a v téhle zimě vydržíme venku tak max 1/2 hodiny, takže to spí tak 15 minut a to je za celý den vše. Neustále vyžaduje pozornost, chce se nosit a dělat kravinky, takže já přes den neudělám absolutně nic, natož se kouknout na net …
A ještě k tomu očkování. My jsme teď byli na 2.dávce žloutenky a k tomu nějaké tetra … nebo co a skončili jsme na 5 dní v nemocnici, ale už je vše ok, jen to vypadá, že na veškerá další očkování budeme muset jezdit do očkovacího centra v Motole …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.11.06 21:37

Ahoj holky,

omlouvám se, že vám sem lezu, ale zaujala mě vaše diskuze o spaní dětí v noci.
Já mám Matýska od zhruba 2 měsíců u sebe v posteli. Do té doby byl výhradně v postýlce a vstávala jsem k němu i 10× za noc. Co je u mě v posteli (v šest koupu, usne u prsa v mé posteli a já se přidám tak v jedenáct), tak se budí na kojení za tři, pak za čtyři a pak za pět hodin - vstáváme v šest. Vlastně mi připadá, že jemu by to teď už bylo jedno, kde spí, ale pro mě je to pohodlnější a jsem mnohem klidnější a vůbec si to svoje voňavé miminko užívám. Dřív jsem při každém zavzdychnutí byla vzhůru a vůbec jsem se nevyspala, až se z toho vyklubal zánět prsa a málem jsme přišli o mlíko.
Starší generace nad tím kroutí hlavou a láme rukama, ale my jsme tak náramě spokojení.

Milli + Matyášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
4.11.06 09:03

Mě Peťka usínal v postýlce od narození v pohodě sám. Občas jsem usnula při kojení (kojím v leže), tak to pak spal jednu periodu un ás v posteli. Zlom nastal, jak onemocněl a měl z toho, jak polykal hleny a měl je ve střevech koliky, že se nemohl vykakat. To usnul v postýlce, ale za chvíli byl vzhůru a tlačil jak o život. V té době jsem dostkrát použila teploměr, aby se chudák vykakal. Měl záchvaty pláče, jak jej bolelo bříško, chudáček. No a poslední dobou jsme si řekli s manželem, že by zas mohl usínat v postýlce. No a zjistili jsme, že je to problém. Ječák jak blázen. Takže přemýšlím jak na to.
Hodně holek na diskuzích psalo, že by dítě vyřvat nenechalo, že je pak matka krkavčí a dítě z toho má trauma a už rodičům nevěří a je deprimované na celý život. Tak to si tedy nemyslím. Ale nevím, jestli bych to zvládla dotáhnout do konce. Myslím, že to píší holky, které mají jedno mimi. Chtěla bych vidět, kdyby měly trojčata, nebo po sobě tři děti, jak by všechny u nich spaly v posteli a nosily by je než by usnuly. Jak se říká, první mimi je trochu rozmazlené a na druhé už není tolik času, tak je to více sparťanská výchova. No tak uvidíme, jak tos Peťkou ude. On mi usne i kojení, ale jak si brká, tak se vzbudí a pak v pstýlce ne a ne zabrat. Kdysi to bylo jak jsem psala v pohodě ale po těch kolikách bohužel už ne. Chce se uspávat u prsa. Tak mi taky držte pěsti, ať se to zlepší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
4.11.06 10:49

Jeste ze existuje tenhle server, kde si vsechno napisem a ja jsem pak v klidu, ze tyhle problemy nemame sami :D Dneska se zas Lauri predvedla, spala do 2, pak se budila kazdou hodinu, jak podle hodinek. Probudila se s brekem a kdyz jsem ji trosku pochovala nebo jen dala dudlik, tak usla. No ale mne uz pak to usinani trva trosku dyl, takze moc vyspana nejsem. Holky, nemuzou to uz byt zoubky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
4.11.06 17:14

Simi neboj nejsi v tom sama. Emma se dnes v noci taky předvedla, usnula ve 20 h a ve 23 byla vzhůru, chtěla kozu a pak nespala do 2.30 :! pak se mi podařilo jí uspat ani už nevim jak měla jsem už nervy a v 6 byl budíček, takže noc k pohledání :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
4.11.06 17:32

Ahoj holky
Taky jsem dneska moc nespala. Ne že by Silva se budila. Tentokrát Anička, chtěla na záchod, musela jsem jí asistovat. Jinak se Silva budí na flašku ve 4ráno, a pak až v 8.
Manžel je do noci zase v práci. Pomalu ho ani nevidíme. Vždycky přivede malou za školky, potom se nají a zase jede do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.11.06 09:46

Tak spaní u prsa taky praktikujem, ráno.
Potom co jsem četla tu diskusi co sem dala odkaz „zlaticko“ tak si nejsem jistá jestli dělám dobře :-(

Zlaticko: dneska vám držím moooc palce, ať vám to vyšetření dopadne co nejlíp a malá je brzy v pořádku :-)

AHOJ Petula :D :D :D :D
když kouknu do seznámku tek si vzpomenu, protože Petula je naše PRVNÍ mamina :) Filípek už je kus chlapíka, je fajn že jsi se ozvala a že jste v pořádku. Tak ať ti dělá cipísek jen samou radost! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
6.11.06 11:21

Tak mi naštěstí Peťka večer usíná u kojení a pak jej přenesu do postýlky a spinká. Ale alepoň jednou za noc při kojení usnu a spí s náma v posteli. Ale myslím, že to nevadí. Slyšela jsem, že tak do roku je to v pohodě.

jinak se dnes už 3× pokadil. 2× plná plína, až se trochu i prokadil (má plínky velikost 4) a pak jednou 3/4 plínky. Kadí mi každý den alepoň jednou plnou plínu, nebo 2×. Jak vám? Musím se zeptat i holek na baby-cafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
6.11.06 13:31

Ahoj holky :D

Petuli jsem moc ráda, že jsi sem po tak dlouhé době zavítala :D Dívala jsem se do galerky, z Filípka už je pěkný chlapák! Je až neuvěřitelné jak to utíká, bude mít půl roku 8O Podle toho, co píšeš, je z něj pěkný ďáblík :D Kdy vůbec odpočíváš a spíš?

Elča taky měla takové období, kdy byla čilá ve dne v noci. Přes den nespávala a v noci se budila po 1,5 až 2 hodinách. To bylo kolem třetího měsíce. Ve čtvtém jsem jí začala dávat První lžičku mrkev, to ji asi zasytilo, tak se i ten spánek upravil. Po té mrkvi se ale začala osypávat, tak jsem ji vy:,–(ila a teď jí dávám tak jednou za 2 - 3 dny trochu krůtího masa se zeleninou. Spí jak andílek …ťuk ťuk ťuk :wink: :D (usíná kolem deváté, vzbudí se cca o půl druhé a pak o půl šesté). Přes den ale taky vyžaduje pozornost, tak toho doma moc neudělám :cry: A abych vysedávala u PC už vůbec ne. Jak už jste psaly, tady se to ještě dá, ale missorku nezvládám vůbec. Vždycky jen doplním seznámek, když si všimnu, že někdo doplnil údaje, občas napíšu pár řádků a končím.

Holky už vám dětičky sedí? Vždycky když dám Elču do lehátka, tak se lokty zapře o kraje, sedne si a začne se smát na celé kolo. Je šťastná, že má rozhled. Není to moc brzy? Teď měla pět měsíců, mám strach, že si tím ničí záda. Já bych ji do toho lehátka nedávala, ale krmím ji z lahve, tak musím…

Jdu dát nějaké fotky do galerky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
7.11.06 08:41

Danielo
Elča je krásná holčička:-) Ty vlásky jí od narození pořád drží? To máte pomalu na culíčky :P Naše měla od narozaní taky hodně vlasů, teď jí začínají podrůstat nové světlé a těch dlouhých má pár, vypadá jak Pier Rišárd 8O :wink:
Když má Eliška lehátko nastavený na polosedě tak se taky po:,–(í, kvůli páteři mám taky výčitky, ale když je zase ticho :lol: , někdy ji nechám..

Už se vám mimča otáčejí? Mě dr. říká abych ji nutila se otáčet. Podle tabulek má ještě čas. Po podložce lozí tak, že udělá most (zvedne bříško) a padne na stranu, tak mi tu jezdí po zemi ale neotočí se.

EvaK
eliška kaká jednou za den ale pořádně 8O :D Plínky máme Tesco midi. Jednu má po koupání asi do devíti ráno, tu zrovna ráno pokaká, a druhou-třetí přez den. Je to celkem málo ale prdýlku má čisťunkou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
7.11.06 09:07

DanielaB: Tu prvni lzicku mrkve jsem taky koupila, ale jeste nezkusila. Kdy jsi ji to davala ty?Rano, v poledne, vecer? A kolik tak?
Dnesni noc byla opet /uz asi 8. za sebou/ silena, spala do pul 4 a pak usla asi az po sesty a tak na hodku. Holky, ja jsem uplne vyzdimana!!!!Porad doufam, ze se ji to upravi jako driv. Ona vubec neplace, ale proste si v tu noc hraje, povida atd. Premyslim, ze ji prestehujeme z loznice do jejiho pokoje a tam at si povida… Na druhou stranu - jsem klidnejsi kdyz ji mam u sebe… Ach jo, babo rad… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
7.11.06 09:59

čau holky,

taky jsem včera koukala na příkrmy kolik to stojí a tak. Překvapilo mě že třeba jen čištá mrkev stojí jen 12,– Kč ale třeba už brambory se zeleninou a masem 35,–Kč 8O a je to pidisklenička.

Včera jsem byly na tom plicním a jen jí to prohmatali a dr. řekla že to má trošinku menší a měkčí ale že je to červený to znamená že je tam zánět a vůbec se jí to nelíbí takže za týden v úterý tam jdem zas. Asi jí to budou vymačkávat, píchnou do toho jehlou a rukou se ten hnis vymáčkne :cry: :roll: Taky kvůli tomu nesmíme očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí