Poradna duly
Jana Čurdová
simona
Jo, normálně pořád kojím, jen někdy večer se dojí tak 60-90ml UM.
Tu kaši jsem jí zkusila dát jaště jednou a doslova ji po mě prskala ![]()
takže kaši odkládáme na později.
Jak jsi dopadla s kaší ty? A jakou jsi nakonec koupila?
Dr. mi říkala ať s příkrmama nespěchám, když kojím. Tak malé dávám občas ten banán.
Teď Ela pár dní pěkně zlobí
děs a hrůza!!!!
Dívala jsem se jí do pusiny na zoubky, při řvaní si cpe ruce do pusy a hlad nemá! Zdá se že dole lezou takové zoubky-vroubky. Uvidím za pár dní jestli jsou to fakt zuby. Podle řvaní bych řekla že jí lezou úplně všechny zaráz. ![]()
Máte někdo už zoubky?
Mám takový dotaz. Dr. mi řekl že po porodu mám cvičit pánevní dno tím, že budu při čůrání přerušovat močení. Musím konstatovat -nicmoc. Jde vám zastavit?
EvaK
Jestli Peťku trápí větříky tak jsou skvělý kapky sab simplex máš je??
Jsou sladký a já je občas kapu melé přez den na dudlík.
Hlavně je mívám v kočáru když jedem do města
tak zvládáme řvaní a někdy usnadní malé usnout v „městském ruchu“
![]()
Je tu mrtvo až mi z toho mrazí. No nic, hupsnu asi k Misorce .............
Taky mě mrzí,že už vás sem moc nechodí.Je to škoda,prožily jsme tady spoustu napínavých a příjemných chvil......
![]()
AHOJ MIAA
![]()
Jsem ráda že žiješ ![]()
Já se na Misorce vůbec nechytám.
Na takové problémy co tom holky řeší mám živé přátele. Tady je fajn že máme stejně staré děti, stejné problémy. Takové maminy znám jen tady
![]()
Koukám sem každý den, co kdyby náhodou.....
Měj se
Čauky
A co se resi na missorce? Nechce se mi tam prihlasovat - tam je to zas moc aktivni - tolik prispevku denne - nemam pak cas to cist a znervoznuje me, ze nevim, co se presne resi atd., tak z toho duvodu se radsi neprihlasuju vubec… ![]()
Jinak uz skoro nekojim, zacli jsme prikrmovat a ted uz kojim tak 2-3× denne a 3× denne Sunar. Co vy - jak jste na tom?
Ježíš, jsem tak řááda že jste tady
![]()
Na Misorce mají trable s partnerama, (mám za sebou nepříjemnej rozvod, tak to mě fakt nebere. Teď mám skvělýho chlapa a jsem šťastná
Co uvaří, večer se loučí, prostě mi přijde že u toho komplu sedí pořád… Stašně toho popíší a o ničem.
Abych jen nekritizovala, taky věci zajímavé ale to je desetina.
Kojím taky a tak dvakrát za den dám malé mixovaný jabko s banánem a trochou Hamilonu. Večer občas UM.
Jak dlouho vám mimča pijí? Ela jen 5-10 min Nevím jestli je pak najezená. ![]()
Jí asi po dvou hodinách.
xmarketa:Tak presne proto nejsem na missorce - vadi mi ty debaty o nicem. Ja teda tolik volnyho casu nemam, abych byla na PC porad, to si radsi prectu knizku… A kdyz se prihlasim treba jednou za den, tak me pak nebavi si pul hodiny cist, ze si holky praly hezky rano a ze je venku zima… ![]()
Ja davam Laurince Sunarek v poledne, pak vecer pred spanim a jeste v 11 vecer, kdyz se vzbudi. Jinak pak v noci a rano kojim a pak jeste odpoledne. Takze to vychazi ze krmim zhruba po 4 hodinach a mala vypije tak 150-180 ml. Tim ze driv nebastila a mela jsem s ni problemy s pribyvanim, tak jsme koupili dig. koj. vahu a vazim si ji pred a po kojeni. Takze Sunarku ji davam tech 180 a ze me vypije tak kolem ty 100.
Myslis, ze ji muzu treba zkusit dat stavicku z mrkve z odstavnovace? To asi zredit s vodou, ne? Nejak se bojim ji zacit prikrmovat, pritom bych rada, ale vsude jsou zas ruzny info - jednou se ma zacit ve 4. mesici, jinde zas az po 6.mesicich a nekde pisou ze zacit zeleninou, jinde ze ovocem… Jde mi z toho hlava kolem…
Simono: mrkev dobrý, ale dušenou né syrovou.
Mě doktorka říkala že mám dávat příkrmy až od 6měsíce ![]()
Výhoda toho bananu je že Ela se „neprokaká“ ven z plínek
má to zahuštěný
a vydrží o hoďku dýl mezi kojením.
Sní toho vrchovatou polívkovou lžíci. Zkus malé trochu dát. Ela třeba kaši od začátku prská, uvidíš co ti na to Laurinka řekne ![]()
Jestli ovoce nebo zeleninu- taky nevím.
Ahoj holky,
tak Peťka jí přes den co 3h a v noci vydrží dýl. Tak co 4-5h. Kojí se průměrně tak 10min. Někdy 12 min.
S těma příkrmama prý pokud se plně kojí, tak se má začít od ukončeného 6 měsíce. Pokud se krmí uměle, tak od 4 měsíce. Začít se má jednodruhovou zeleninou. Např. mrkev - sazmořejmě vařená a rozmixovaná. Později zelenino-masovou stravu. … atd. Učitě vám poradí doktorka.
Ahojky holky,tak jsem tu teď chvíli nebyla a jsem ráda,že vás tady pár stálic zůstalo.Tak my kojíme asi jako většina kolem těch 2-3 hodina někdy vydrží i dýl.Jednou večer jsem zkoušela kašičku a ta jí moc chutnala,ale zatím jí nijak nepřikrmuju,připadá mi,že prospívá dobře,tak není potřeba.Zoubek taky ještě žádný nemáme,ale dost Valinka slintá a pořád se hrabe v pusince,dásně má trochu nateklý,tak mi přijde,že to u nás nebude dlouho trvat.
Jinak máte pravdu v tom,že na Missorce to běží o něco rychleji a je fakt,že mě to taky nebaví dočítat,tak že se raději vracím sem.
Já mám manžela,kterej je taky naprosto úžesnej,pomáhá mi se vším,koupe,přebaluje,chodí na procházky,v noci vstává a odává mi malou do postýlky,prostě se na něj můžu ve všem spolehnout,tak to neřeším…
Podle mě jsme si pořídili miminko společně,tak se taky musíme společně starat.Né,že on by udělal dítě a tím to pro něj haslo,spoustě chlapů to tak příjde,ale já mám doma naštěstí vyjímku.
Taky jsem vám poslalanový fotečky,ať vidíte jak rosteme:-)))))
![]()
Eva: Dík za těch 10min.
Tak to je Ela najezená ![]()
Na Misorce ses pěkně rozjela
ale máš pravdu, kojení nemá vliv na inteligenci. Je to pro dítě spíš velká citová záležitost kterou hlazením nenahradíš.
S klukama jsem se dost učila- do tří let. A teď se mi to bohatě vrací.
Miaa: můj partner je taky skvělej. Malou koupe někdy on někdy já, nebo společně, pochová ji když potřebuji, je na mě hodnej, prostě pohoda.
Valinka je nádherná
moc se vám povedla ![]()
To už máte naušničky
A v pohodě ? Nastřelený nebo píchaný?
Tady je zase pár foteček naší Elči.
http://www.sedivec.cz/index.php?…
Ještě k té „inteligenci“
teď dočítám knížku PRVNÍ ROK PRO CELÝ ŽIVOT od Mariela Michelena.
Je o tom, jak svým chováním a reakcemi ovlivníme dítě na celý život. Celkem zajímavý ![]()
Knížka se taky strašně líbí psovi
celou mi ji rozkousal, sviňa
![]()
naštěstí se dá ještě číst.