Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
143
22.10.06 19:19

simona
Jo, normálně pořád kojím, jen někdy večer se dojí tak 60-90ml UM.
Tu kaši jsem jí zkusila dát jaště jednou a doslova ji po mě prskala :cry:
takže kaši odkládáme na později.
Jak jsi dopadla s kaší ty? A jakou jsi nakonec koupila?

Dr. mi říkala ať s příkrmama nespěchám, když kojím. Tak malé dávám občas ten banán.

Teď Ela pár dní pěkně zlobí :evil: :twisted: děs a hrůza!!!!
Dívala jsem se jí do pusiny na zoubky, při řvaní si cpe ruce do pusy a hlad nemá! Zdá se že dole lezou takové zoubky-vroubky. Uvidím za pár dní jestli jsou to fakt zuby. Podle řvaní bych řekla že jí lezou úplně všechny zaráz. 8O

Máte někdo už zoubky?

Mám takový dotaz. Dr. mi řekl že po porodu mám cvičit pánevní dno tím, že budu při čůrání přerušovat močení. Musím konstatovat -nicmoc. Jde vám zastavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
22.10.06 22:36

EvaK
Jestli Peťku trápí větříky tak jsou skvělý kapky sab simplex máš je??

Jsou sladký a já je občas kapu melé přez den na dudlík.
Hlavně je mívám v kočáru když jedem do města :wink: tak zvládáme řvaní a někdy usnadní malé usnout v „městském ruchu“ 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
25.10.06 21:16

Je tu mrtvo až mi z toho mrazí. No nic, hupsnu asi k Misorce .............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.10.06 20:42

Taky mě mrzí,že už vás sem moc nechodí.Je to škoda,prožily jsme tady spoustu napínavých a příjemných chvil...... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
27.10.06 09:57

AHOJ MIAA :D :D :D :D :D

Jsem ráda že žiješ :-)

Já se na Misorce vůbec nechytám. :( Na takové problémy co tom holky řeší mám živé přátele. Tady je fajn že máme stejně staré děti, stejné problémy. Takové maminy znám jen tady :P :P

Koukám sem každý den, co kdyby náhodou.....
Měj se :P Čauky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
27.10.06 10:14

A co se resi na missorce? Nechce se mi tam prihlasovat - tam je to zas moc aktivni - tolik prispevku denne - nemam pak cas to cist a znervoznuje me, ze nevim, co se presne resi atd., tak z toho duvodu se radsi neprihlasuju vubec… :lol:
Jinak uz skoro nekojim, zacli jsme prikrmovat a ted uz kojim tak 2-3× denne a 3× denne Sunar. Co vy - jak jste na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
27.10.06 11:03

AHojky,

já jsem taky tady. :)
Já zatím jen kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
27.10.06 12:01

Ježíš, jsem tak řááda že jste tady :D :D :D

Na Misorce mají trable s partnerama, (mám za sebou nepříjemnej rozvod, tak to mě fakt nebere. Teď mám skvělýho chlapa a jsem šťastná :-) Co uvaří, večer se loučí, prostě mi přijde že u toho komplu sedí pořád… Stašně toho popíší a o ničem.
Abych jen nekritizovala, taky věci zajímavé ale to je desetina.

Kojím taky a tak dvakrát za den dám malé mixovaný jabko s banánem a trochou Hamilonu. Večer občas UM.

Jak dlouho vám mimča pijí? Ela jen 5-10 min Nevím jestli je pak najezená. :?
Jí asi po dvou hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
27.10.06 13:27

xmarketa:Tak presne proto nejsem na missorce - vadi mi ty debaty o nicem. Ja teda tolik volnyho casu nemam, abych byla na PC porad, to si radsi prectu knizku… A kdyz se prihlasim treba jednou za den, tak me pak nebavi si pul hodiny cist, ze si holky praly hezky rano a ze je venku zima… :lol:
Ja davam Laurince Sunarek v poledne, pak vecer pred spanim a jeste v 11 vecer, kdyz se vzbudi. Jinak pak v noci a rano kojim a pak jeste odpoledne. Takze to vychazi ze krmim zhruba po 4 hodinach a mala vypije tak 150-180 ml. Tim ze driv nebastila a mela jsem s ni problemy s pribyvanim, tak jsme koupili dig. koj. vahu a vazim si ji pred a po kojeni. Takze Sunarku ji davam tech 180 a ze me vypije tak kolem ty 100.
Myslis, ze ji muzu treba zkusit dat stavicku z mrkve z odstavnovace? To asi zredit s vodou, ne? Nejak se bojim ji zacit prikrmovat, pritom bych rada, ale vsude jsou zas ruzny info - jednou se ma zacit ve 4. mesici, jinde zas az po 6.mesicich a nekde pisou ze zacit zeleninou, jinde ze ovocem… Jde mi z toho hlava kolem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
27.10.06 14:23

Simono: mrkev dobrý, ale dušenou né syrovou.
Mě doktorka říkala že mám dávat příkrmy až od 6měsíce :?

Výhoda toho bananu je že Ela se „neprokaká“ ven z plínek :D má to zahuštěný :wink: a vydrží o hoďku dýl mezi kojením.
Sní toho vrchovatou polívkovou lžíci. Zkus malé trochu dát. Ela třeba kaši od začátku prská, uvidíš co ti na to Laurinka řekne :-)

Jestli ovoce nebo zeleninu- taky nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
27.10.06 20:25

Ahoj holky,

tak Peťka jí přes den co 3h a v noci vydrží dýl. Tak co 4-5h. Kojí se průměrně tak 10min. Někdy 12 min.

S těma příkrmama prý pokud se plně kojí, tak se má začít od ukončeného 6 měsíce. Pokud se krmí uměle, tak od 4 měsíce. Začít se má jednodruhovou zeleninou. Např. mrkev - sazmořejmě vařená a rozmixovaná. Později zelenino-masovou stravu. … atd. Učitě vám poradí doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
29.10.06 11:23

Ahojky holky,tak jsem tu teď chvíli nebyla a jsem ráda,že vás tady pár stálic zůstalo.Tak my kojíme asi jako většina kolem těch 2-3 hodina někdy vydrží i dýl.Jednou večer jsem zkoušela kašičku a ta jí moc chutnala,ale zatím jí nijak nepřikrmuju,připadá mi,že prospívá dobře,tak není potřeba.Zoubek taky ještě žádný nemáme,ale dost Valinka slintá a pořád se hrabe v pusince,dásně má trochu nateklý,tak mi přijde,že to u nás nebude dlouho trvat.
Jinak máte pravdu v tom,že na Missorce to běží o něco rychleji a je fakt,že mě to taky nebaví dočítat,tak že se raději vracím sem.
Já mám manžela,kterej je taky naprosto úžesnej,pomáhá mi se vším,koupe,přebaluje,chodí na procházky,v noci vstává a odává mi malou do postýlky,prostě se na něj můžu ve všem spolehnout,tak to neřeším…
Podle mě jsme si pořídili miminko společně,tak se taky musíme společně starat.Né,že on by udělal dítě a tím to pro něj haslo,spoustě chlapů to tak příjde,ale já mám doma naštěstí vyjímku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
29.10.06 11:45

Taky jsem vám poslalanový fotečky,ať vidíte jak rosteme:-))))) :lol: :P :lol: :P :lol: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
29.10.06 22:08

Eva: Dík za těch 10min. :wink: :D Tak to je Ela najezená :-)

Na Misorce ses pěkně rozjela 8O :P ale máš pravdu, kojení nemá vliv na inteligenci. Je to pro dítě spíš velká citová záležitost kterou hlazením nenahradíš.
S klukama jsem se dost učila- do tří let. A teď se mi to bohatě vrací.

Miaa: můj partner je taky skvělej. Malou koupe někdy on někdy já, nebo společně, pochová ji když potřebuji, je na mě hodnej, prostě pohoda.
Valinka je nádherná :P moc se vám povedla :wink:
To už máte naušničky :-) A v pohodě ? Nastřelený nebo píchaný?

Tady je zase pár foteček naší Elči.
http://www.sedivec.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
30.10.06 07:52

Ještě k té „inteligenci“
teď dočítám knížku PRVNÍ ROK PRO CELÝ ŽIVOT od Mariela Michelena.
Je o tom, jak svým chováním a reakcemi ovlivníme dítě na celý život. Celkem zajímavý :-)

Knížka se taky strašně líbí psovi :) celou mi ji rozkousal, sviňa :evil: :evil: :evil:
naštěstí se dá ještě číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital