Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
143
8.10.06 22:24

Miaa - určo dávej Nutrilon po koj. Třeba budeš překvapená kolik si malá vypije od tebe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
10.10.06 18:23

Nazdarek holky,

koukam, ze par vas tu jeste zustalo…ja si obcas proctu nejakou tu diskuzi, ale nejak moc neprispivam, kdyz se to tu tak docela rozpadlo.

Mame se skvele, rosteme jak se patri a pri te prilezitosti prosim Danielu B , az se tu nekdy zase ukaze o aktualizaci v seznamku. Byli jsme na 3 mesicni kontrole a taky na prvnim ockovani, prcek vazi 6,430 g a meri 62 cm . Po ockovani mel maly trosku zvysenou teplotu a byl uplakany. V noci potom stenal, asi ho ty nozicky bolely. Dalsi den dopoledne to jeste nebylo ono, ale k veceru se uz zase usmival. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.10.06 09:56

Ahojky,tak se s váma chci podělit o dalších pár nocích.Jak jsem psala,že jsem spokojená,tak od včerejška mám pocit,že už mám mlíka docela dost,aasi to byla opravdu nějaká laktační krize,tak už jsem včera večer ani nepřikrmovala a malá sice nespala dlouho mezi kojením,ale nebylo to zase tak hrozný.Tak uvidíme,jak to půjde dál,ale já věřím tomu,že to bude čím dál lepší......

Taky jsem se chtěla zeptat,čím dětičky přikrýváte?Já jsem malou doteď balila do rychlozavinovačky,ale teď už je dlouhá ,nevejde se tam a hlavně se z ní pořád vykopává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
11.10.06 13:38

Miaa
Dávám Peťku do spacího pytle, je to super věc. Hlavně pro děti co cestují v postýlce a odkopávají se, což Peťka je.

jinak super s tím mlíčkem, jen tak dál. Drží pěstičky, ať už je to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.10.06 15:05

Ahojky,to je dobrej nápad s tím pytlem,sice jsem ho v obchodě už viděla,ale nějak mě to nenapadlo,díky moc za tip......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
11.10.06 16:58

Zdravím.

Tak hlásím, že po několika dnech pokusů se včera Peťka sám překulil na bříško. Od té doby je to sranda. Furt se překuluje na bříško a pak za chvíli zpět na záda. Pak už je ale unavený, tak mu to zpět na záda nejde, tak se malinko povztekává. Tak mu pomůžu a v zápětí je zas na bříšku… a pořád dokola. Pak už je tak unavený, že už mu to jde na bříško jen špatně, a to tak, že nechává ručku pod sebou nemůže jí nabříšku vytáhnout. Tak se vzteká. Tak mu zas pomůžu.
Fakt je s ním veselo. Jsem to nečekala, tak brzy. Snad to není špatně. Všude se píše, že kolem 6 měsíce. Peťka bude mít v sobotu 4 měsíce. Ale sousedčin chlapeček už taky překuluje na bříško a popolízá. Peťka popolízá jen malinko zatím.
Jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
12.10.06 10:19

Spaci pytel mam taky, ale nejak nam nesedi - je dost velkej - coz je samozrejme jedno, ale mam pocit, ze je dost tesnej u krcku… Jak moc to mate u krku volny?Laurinku to skoro obepina, tak ji tam uz radsi nedavam - takze jsme ten pytel moc nevyuzily… Coz je skoda, protoze ted se mi zacla v noci odkopavat a putovat, predevcirem se dokonce v postylce otocila o 180 stupnu a jedinou hlavu mela pod perinou… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
12.10.06 12:24

79Simona
U krčku to má Peťka volné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
12.10.06 12:32

Peťka byl dnes na kontrole, protože minule pokašlával, tak jej doktorka neočkovala. Bohužel dnes taky, takže zas žádné očkování. Jsme pozvaní na 1.11. a dostali jsme Smectu, prý by to na ty hleny mělo pomoct. On totiž jak kaká večer, tak v tom má hleny. V ranním ani odpoledním kakání ne. Tak prý ty hleny jsou to, že to spolyká. On totiž kašle jen asi 4× denně a malinko a na sucho, tak asi mu to teče zadem. Já má to samé co on, ale kašlu častěji. CHytli sjme to oba jak jsme byli na kožním, tak kašlali snad všichni.

Jinak prosím o aktualizaci v seznámku, máme dne 7,36kg. V sobotu nám budou 4 měsíce, tak je to blíž, jak minulý týden těch 7,22kg. Děkuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
13.10.06 09:47

Jsem samej dotaz, ale chci se zeptat - jak celej den deti zabavujete? Laurinka vyzaduje porad pozornost, takze si chvili „cteme“ v leporelu, chvili si povidame, chvili mazlime, chvili si hraje pod hrazdickou /ale to tak max 15 minut/. Nicmene se ji tim padem venuju opravdu celej den, jsem rada, ze alespon po polednim kojeni tak hodinku spinka, protoze jinak bych si ani nepripravila obed nebo nemela cas se obliknout atd. Na nejakej uklid mam opravdu cas jen kdyz jde s manzelem sama ven v kocarku, ale to zas jdu radsi s nima, takze proste fakt doma nestiham. Manzel pomaha, ale treba k zehleni ho nepustim. Jak to delate vy? Je nejaka zabava, kdy se mimi zabavi aspon na pul hodinky samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
13.10.06 11:05

79Simona
Tak to mi něco silně připomíná. :lol:
A ještě k tomu mám dva psi NO, kteří potřebují pořádně proběhnout a procvičit. Teda jsou venku, ale stejně se nemůžou celý den placatit na zahradě. Dělám sportovní kynologi, ale poslední dobou nějak vůbec nestíhám. V neděli vyrážím po dlouhé době na cvičák, tak doufám, že bude mít Peťka dobrou noc bez extrémního bolení bříška, abych byla vyspaná.
Manžel je 3 dny v týdnu pryč až do pozdě, takže nemám chvilku. Jen když na cvhilku Peťka usne. A když je manžel doma, tak dělá na baráku. Už mi to fakt leze na mozek, jak jsem furt doma a furt to samé dokola a pak se dostanu se psama jen když je vezmu ke kočárku. :(
A když Peťka spí, tak mám dilema, jestli si hrát se psama (aby se chudáčci neplacatili, když předtím byli zvyklí makat a hrát si a pod.), nebo jít žehlit … No najíst se musím. Už jsem včera brečela manželovi, že by se mohl jít s náma projít nebo si vzít Peťku sám, že vím, že je moc práce a že potřebujeme do zimy to stihnout na baráčku, ale že už jsem KO. Protože Peťka má furt bolení bříška. Začne mu to večer a pokračuje přes noc … Takže ten jekot mě fakt už vysiluje, když je furt .. On mi sice pomůže, ale když zas vstává do práce v 5h a jede až do Ostravy, tak po něm nemůžu chtít, aby byl vzhůru furt. I když one je fakt hodný, že když vidí, že jsem už KO, tak jde a vezme Peťku …
No tak jsem si postěžovala, doufám, že to nevadí.

A s Peťkou je ještě sranda, že když jej nechám chvíli samotného, tak si sice vyhraje, ale furt se přetáčí na břísko apo nějaké době mu to nejde zpět, jak je unavený, tak jej musím hlídat. Mám jej na dece na zemi. Když je v postýlce (v hrací - máme dvě, jednu na hraní v obýváku a jednu na spaní v ložnici), tak je schopný se otočit na bříško a mít nohy nebo ruce mezi šprušlema apod. Asi mu tam dám ten chránič kolem postýlky, ale to zas neuvidí ven, jen když buden a bříšku. No nevím. Máte tam ten chránič kolem postýlky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
13.10.06 11:23

Prave o nem premyslim ze stejnych duvodu - Laurinka taky porad vyndava nozicky ven. Jenze ona se rada diva ven z postylky, v poledne tak usina, kdyz kouka ven na okno a barevny zaclony… Tak fakt nevim, asi ho poridim a budu ji ho tam davat jen na noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
14.10.06 22:41

Ahoj holky
Já mám taky spací pytel pro Silvu. Protože se mi v postýlce pořád někam stěhuje. Dneska jsem malou na noc nakrmila a ona mi pak polovinu vyblila. Pěkně se při tom řechtala. Takže budu muset do postele. To bude zase maraton v noci. Bude mít hlad. Chjo.
Miaa
Vidíš, že to chtělo jenom překlenout krizi. Nepřestávej kojit. ¨

Holky nechcete jít na stránky Missorky. Jsme tam všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
15.10.06 14:33

Holky, tak musím říct, že Peťka už zas v noci spí kolem těch 6 hodin. Pak se kojíp o 3-4 hodinách. Ve dne po 3h. Ale jak ho trápí bříško, tak se budí, tak v tom případě si jej pak vezmu do postele, jak se začne vrtět, tak mu chytnu nožky a dám trošičku nahoru a to za chvíli pomůže a spíme dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
16.10.06 07:49

Včera Elča usnula na vycházce v 17.30 a spala nonstop. Takže máme od šesti den :D
Teď koukám na psa, spí na gauči a ze spaní „štěká“ spíš kňučoštěká :P

Miaa- gratuluji ke zvládnutí krizovky s jídlem :D :D
Ela včera dostala na sváču ovocnou výživu. HIPP banán+meruňka.
Snědla asi čtyři lžičky. Je z toho úplně paf! Dobrá věc jak utišit
protivné miminko :? budu krmit častěji :P

Na mimi jsem si ušila takový pytel, má ho od narození. Tak v tom je pořád. Chodíme často na zahradu, v náručí, ideální věc! dám sem fotečku.
Teď šiju pytel na zimu.. po půlhodinách… :wink:

Elča má na noc v postýlce velký péřový polštář. Peří natřepaný do stran takže spí v takovém lavorku a nedostane se ke šprušlím. Zakrytá je dečkou. Taky se odkopává..

EvaK malá se ještě neumí překulit a jak tak čtu tvé "zážitky "tak jsem možná ráda. Teď je na zemi na podložce, motá se dokolečka a sundavá si ponožky.
Máme taky dva psy. Foxla- ten nejradši hnije doma a Ruskýho teriéra (asi 45kg, pro představu) ten je na zahradě. Hlavu si s nima nedělám, teď je 1 mimi :P nemusíš mít výčitky, oni se zabaví, zvlášť když jsou dva :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí