Poradna duly
Jana Čurdová
miaa
já si myslím, že máš typickou laktační krizi, která je v tomto měsíci snad nejhorší za celé kojení. Příkmy bych nedávala. Na ty je brzo, hlavně kvůli alergiím. Hlavně to chce klid a často přikládat. Ničím se nestresuj. Že máš dostatek mléka, poznáš na váze miminka. Pro klid duše ji zvaž a uvidíš, že přibývá. Třeba chce být jen s tebou. Prs miminkám voní a cítí z něj pocit bezpečí.
Simono
Já mám taky 4-5kg nahoře. Jde to dolů pomalu, ale jistě. Na cvičení jsem líná. Taky jsem za celý den hrozně utahaná. Zkus stahovat několikrát za den břicho, mně to pomáhá. Taky si ho masíruj. Za pár týdnů uvidíš výsledky.
Miaa já měla taky takovou krizi. Hlavně přez den. Krmila jsem
snad pořád. ![]()
Jednou večer, úplně vycuclá, jsem malé udělala 90ml Hamilonu (teď ho vylepšili a jm. Hami) ta ho vypila a spala 4hod. Mě se v poho udělalo mlíko, nakojila a malá spala zase 4hod. Teď už jsme zase v poho.
Večer stejně někdy dělám Hamilon, pro klid. Někdy Ela upije, někdy vypije tak 60ml, někdy ho všechen vyleju psovi. A mám kontrolu že je malá najezená.
Prsa taky nemám nalitý, asi se mlíko tvoří při koj.
TAk jsem včera koupila Nutrilon 1 forte ,ale vyskytl se další problém,že malá nikdy nepila moc z flašky,sice jsme jí dávali čajík,ale,že by ho vyloženě pila z flašky to ne,spíš tak cucala a když včera měla vypít víc množství,tak to byl konec.Jak se učej pít děti z flašky?Prostě mi nezbyde než to zkoušet a zkoušet co?
Miaa
Když kojíš, tak flašku dítko nechce. Nedávej jí flašku, protože ti může přestat sát úplně. Z flašky se mléko dostává snáz. Zkus stříkačku. Mně taky nechtěla Silva vzít flašku do pusy. Chce to obr trpělivaost, než si ji vezme.
Nutrilon forte je zbytečný. Ten zasytí na dlouhou dobu. Je spíš pro maminky s miminky na UM. Já dávám přes den normální nutrilon a na noc forte. Stejně se budí 2krát za noc.
Tobě se totiž může stát, že se ti po forte malá nevzbudí a ty budeš mít nalitá prsa a pak se ti přestane tvořit mléko. Zkus vydržet s MM. Zatím jí nedávej UM, s dokrmem můžeš přijít o mléko.
Tak jsem dnes byla v poradně. Peťka bude mít 14.10. 4 měsíce. Dnes měl 67cm a 7,22kg. minule měl v 3 měsících 65cm a 6,55kg, takže je vidět, že se mu daří a mlíčko mu stačí.
Malá byla 10 dní po porodu v nemocnici, vozila jsem jí mlíko a byla krmená z láhve.
Má silikonový placatý dudlík s nejmenší dírkou a ventilkem proti podtlaku. Je fakt že mě upozorňovali že má silný sací reflex! ![]()
Asi se můžou děti odstavit
Ela je od narození naučená na obojí.
Od 4měsíců se vyrábějí všelijaké výživy. Ty se podávají lžičkou, tak kus třeba to.
Kdyz uz jsme u tech prikrmu, tak mam taky dotaz. Dokrmuju ted 14 dni v poledne a na noc Sunar 1, protoze mala pribrala jen 1,5 kg od porodu. No a ted kdyz ji uz budou pomalu 4 mesice -myslite, ze porad dokrmovat tim Sunarem a k tomu kojit nebo uz rovnou koupit treba na noc nejakou tu kasicku, treba co jsou od Hippu, co jsou uz od 4. mesice? Co myslite ze bude lepsi?
Teda ja kdyz ctu ty vase vahy, tak ziram, moje dve znamy maji rocni holcicky, ktery rozhodne nevypadaji podviziveny a ty maji obe v roce 8, 5 kg. A vy mate jen o kg min uz ve 3. mesicich…
Koukam, ze jsou extremy na obou stranach…
![]()
Simi jak píšeš, s tou váhou je to dost individuální. Já když vidím Elču v reálu, tak mi nepřijde moc tlustá
Má jenom vypasený tvářičky, ale třeba pupík má jak modelka, hubeňoučký, žádný tuk. Ale proto, že váží tolik, měla jsem strach jí kaše dávat. Přijde mi, že je v nich hodně cukru (sacharidů), tak aby ještě víc nepřibírala a aby si nezvykla na sladké. Už tak mi moc zeleninu nechce. Ty máš ale drobka, tak bych do těch kaší šla.
Včera jsem ale někde četla, že by se děti na noc neměly překrmovat. Může je potom bolet bříško. Nechceš tu kaši dávat spíše v poledne?
Miaa vítej po dlouhé době
S tím mlíkem má Luca asi pravdu. Jestli máš pocit, že ho máš málo, zkusila bych ještě po kojení doodstříkat, aby se zvýšila tvorba.
Jinak jak psala Marky, my jsme taky měli takovou krizi. Mlíka bylo málo a Elča se pořád budila. Od té doby, co jí dávám zeleninu, spí v noci jak dudek
V chytré knížce jsem četla, že kolem 4. měsíce začíná být dětský žaludek připravený přijímat tuhou stravu a proto se míma (hlavně ty větší) v noci budí. Mají hlad. Příkrmy by se měly dávat od ukončeného 4. měsíce, ale třeba moje sestra je dávala od 3.M a Julia je v pořádku. O Hanah ani nemluvím
Ta je prý krmená polévkama od jednoho měsíce…
Ahoj holky, tak jsem potěšená, že jste toho tady napsaly tak málo, že to stihnu přečíst. Kryštof je teď poslední dobou hroznej a já skoro na nic nemám čas. Pořád by se choval, tak ho nosím v šátku, ale nevím proč, nesnáší počítač. Takže sem můžu, jenom když spí.
Vůbec nevím, jak ho přimět, aby si hrál sám na dece. Jak ho položím, tak vřeští. Nemáte na to nějakej fígl?
Jinak taky se začal budit víckrát v noci. Tak jsem ráda, že je to normální.
A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nevíte o pěkných kombinézkách na zimu.
Collin - zimní kombinézy mají na mimibazaru - dají se koupit i nový i jen málo nošený tak kolem 200-300,– Kč a pro kluky tam maj naprosto úžasný. Zrovna dnes jsem tam koukala a je tam několik stejných dole tmavě modrá a nahoře bílá - mít kluka tak už jí mám doma ![]()
Jinak úplně nový mají pěkný v HM a v CA, nebo taky v Nextu a Mothercare ale tam za ní dáš 1700,–
![]()
Miaa - co malá Valérie, už si to rozmyslela zlobit s jídlem? ![]()
Držím palce ať krizovku s kojením zvládnete
.
Kombinézy v CA mají krásný
![]()
Collin - je to dva dny co Ela udrží hračku v rukách a hraje si s ní, teda spíš ji jí. Jak jí spadne tak řve.
Nejdýl vydrží v lehátku ale musí na mě vidět.
Taky vydrží tak půl hoďky bez plínek na podložce v postýlce ![]()
Příkrmy: Simi, na tvým místě bych asi šla do kašiček…
Čím budu dokrmovat Elišku od čtyř měs. taky nevím. ![]()
EvaK máme stejně staré děti
Peťka už je kus chlapíka
![]()
xmarketa
To víš je to chlap. ![]()
Holčičky musí být menší a tím pádem roztomilé. ![]()
I když řenu ti, kámošce se nedávno narodila holčička 53cm a 4,5kg. A to ji fakt vytlačila. Bylo to sice druhé dítko, takže už jednou rodila, ale stejně. ![]()
Je dobrá.
Ahojky holky,tak mi malá usla,tak se s váma můžu podělit o dnešní noc.Tak pití z lahve jsme včera večer zvládli už docela dobře,malá vypila asi 80 ml toho Nutrilonu a pak jsem jí dokrmila mlíčkem a dneska mi vypila 100ml Nutrilonu a zbytek z prsa.No a v noci mi spala asi do 03,00 a pak jsme vstávili asi kolem 5 a pak asi v 6,30 no a spinkali jsme až do 8,30,což se nám už hodně hodně dlouho nestalo,tak že jsem nad míru spokojená a konečně jsem se zase po dlouhý době vyspala,holky,zatím je to fakt super.Prsa jsem měla přes noc celkem pěkně plný,tak ji malá přes noc hezky vyprázdnila a jinak přes den pěkně kojíme.Tak jsem zvědavá co dneska.Pokud s tím má někdo stejněj problém jako já,tak si myslím,že by to měl zkusit.To nevyspání člověka hodně unaví.
Mia
Nehci ti do toho kecat. Jen jsem slyšela, že se to má dělat opačně. Nejdřív nakojit a pokud má mimčo ještě hlad, tak pak dokrmit sunarem. aby se stimulovalo tvorba mléka. Jako aby mimi z prsu vypilo co jde.
Já zatím jen kojím, tak jen vím, co jsem četla s slyšela.