Poradna duly
Jana Čurdová
xMarky - super!!!
Možná je ale dobře, že Elči ty vlásky padají, bude je pak mít hustější. Aspoň u mé sestry a mně to tak bylo. Ta byla od narození bez vlasů a v roce jí narostlo šíleně husté „háro“. Já to měla jako Elí. Vlasy od narození a zůstaly mi řídké ![]()
Ten pytel asi taky pořídím. Elča se začala odkopávat, dneska ráno měla ruce jak led! Nechápu, že se najednou ve spaní začala tak vrtět…
Simi - Laura tě teda zkouší
Dneska už se třeba vyspíš…
Místo vás se dneska budila Elča. Asi to bylo tím očkováním. Do jedné spala jako obvykle, ale pak se budila po půl hodinách
Vlastně se nebudila, jen ze spaní zabrečela. Ale samo, že jsem vždycky vylítla a kontrolovala. Ve čtyři se vzbudila na jídlo a pak spala zase normálně. Takže dneska jsem grogy já
![]()
Faninko i když jsem poučena lékařkou, o instrukce jsem si taky zažádala. Tabulka mi bude asi vyhovovat nejvíc, bude přehledná. Článek od Míši jsem si taky přečetla. Už jsem s ní příkrmy řešila, její Tomášek je dobrý jedlík
To naše Elí pořád zkoumá, k čemu by asi tak ta lžička mohla být ![]()
xMarky ještě jsem se chtěla zeptat, jak máš Elišku nutit se přetáčet? Jsou na to nějaké cviky nebo stačí jen natočit zadek? Naše Elí pořád leží jak knedla, to už jóóó musí být, aby se přetočila…
Faninko, diky za odkazy, clanky jsou super! Zhruba za hodku ma Laura cas na bastu, tak ji zkusim dat tu mrkvicku Prvni lzicka, tak jsem zvedava ![]()
Jsem ráda, že odkazy byly prospěšné
Dejte sem echo, jak vám děťátka baští. My se teď budíme od sedmi do desíti večer zhruba šestkrát až desetkrát a pak po třech hodinách, je to velmi náročné. Už jsem myslela, že je to hladík, že nám nestačí mlíčko, ale není to tak, jde prostě o to, že malý má můj prs místo dudlíčku a chce se tulit
Buď utnout nebo vydržet, to radí zkušené.
Jo chutnalo!!!!! Myslela jsem, ze sni tak lzicku a bude se sklebit, ale spapala pulku ty sklenicky Hami a myslim, ze je to fakt chutnalo. Mile me prekvapila. No a jeste jsme se u toho nasmaly, byla od ty mrkve vsude, protoze si rucickama sahala na pusu a pak samozrejme vsude mozne. No uz se tesim, az ji dam zas neco jinyho. Radsi ale ty prikrmy budu zatim kupovat, buhvi co bych ji navarila… ![]()
Tak to je super, že jí chutnalo. Elča od toho byla poprvé taky zapatlaná, teď jí držím ruce, tak je to lepší.
První lžičky taky zatím kupuju, vařit budu, až toho sní víc.
Už jsem sem dávala to video jak Elča papá? Tohle byl první příkrm…
http://www.dailymotion.com/…g4ny_mrkvika
Danielko, to je super video
Máš nějaké spešl lehátko? Nebo jak holky vlastně krmíte? Budete pořizovat jídelní židličky? Simi, blahopřejeme k úspěšnému krmení.
Faninko lehátko máme tohle
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Jen jinou barevnou kombinaci. Je super, polohovatelné a potah se dá sundat a vyprat. Dá se dát úplně do sedu, tak se židličkou ještě počkáme
Otáčet mám Elišku jen tak, že jí pootočím zadeček, nic spešl. Když je hambatá tak je jak úhoř
ale stále se neotočí.
Danielo pěkný video, jen to do malé nijak extra nepadá
Nás čeká taky velký boj. Dneska koupím nějakou tu mrkvičku a dám vědět jak šmakovala. Banán malé moc chutnal, otvírala na lžičku pusinu, bryndák skoro čistý. Jenže banán je sladký. Obávám se že mrkev bude mít stejý úspěch jak u Elenky ![]()
Eliška má taky prso jako dudlík. Jak už je najezená a jen dumlá tak jí šupnu dudlík a zase přitisknu k prsu a malá si v klidu usne.
otáčení
Kámoška chodí s holčičkou na Vojtovku a říkala, že jí říkali, aby když malá leží na zádíčkách jí jednou rukou podržela jednu nožičku napjatou a druhou rukou vzala druhou nožičku a položila ji přes tu první tak, aby kolínkem byla na zemi. Samozřejmě ne jak šnek, ale malinko elánu. Tím donutí malou, aby se otočila. Nejdříve tam mimčům zůstane ručička, ale postupně si jí umí vyndat sami.
Snad jsem to popsala trochu srozumitelně.
Tímto cvičením, se jí opravdu malá za chvilku začala přetáčet.
Tak mrkvicku uz bastime dobre, tu sklenicku Prvni lzicka mame na 3×, to jde, ne? Na zitra uz ji chci koupit neco jinyho, asi spenat - at jsou ty nevypratelny fleky na bryndakach barevny
![]()
Kdyz ted prikrmuju - ikdyz lehce - mam zacit davat caj, nebo porad tekutiny staci ze Sunaru a myho mlika? Rikam si - radsi tekutin vic nez min, ne?
Ahoj holky,
nemám moc času sem chodit a na diskuzi na missorce už vůbec ne, protože tam to letí strašně rychle a ani nemám čas si to přečíst. Jak jste se bavily o těch příkrmech, tak já ještě počkám do konce listopadu, až budeme mít 6 měsíců, ale když něco jím, co je sladké, dávám to Viktorce vždycky ochutnat. Když jím jogurt, dívá se na mě úplně hypnotickým pohledem a pokud ukořistí lžičku, tak už jsem o ni přišla… Když jím jogurt, sní postupně i celou lžičku… Vím, že by neměla, ale nic jí z toho není. Taky jí dávám ochutnávat různé ovoce. Třeba jí dám kousek jablka na hraní a ona si ho ožižlává, fakt sranda. Tak jsem zvědavá, jak jí to půjde, až to bude muset i jíst ![]()
jééé, ahojky… ![]()
tak tady jste a já si říkala, že sem vás dlouho nečetla. Zůstaly jste věrný emiminu? Já sem šla s davem, myslela jsem, že půjdem všechny.
Tak jak se máte? Co příkrmy? Už dáváte? My s Fífou jedem už ve velkým. Sbaští mi k obědu 180g zeleniny a ke sváči 180 g jablka. Je hrozný jedlík.
Včera jsme byli na 3. očkování a sestřička mi Fífu zvážila, tak má v 5. měsících 7,48 kg. Prý je na něm vidět, že mu chutná ![]()
No nic, jdu si vás přečíst, Fífa ještě spinká, ale za chvilku ho budu budit.
Tak zatím ahoj a pěkný večer
Zdravíme :--) Já na net chodím ve vyšetřených chvilkách, většinou večer, kdy bych už dávno měla spát a využívat toho, že malý je v pelíšku. Jinak my ještě pořád plně kojíme a malý ochutnal něco jiného než mlíčko jen párkrát, když míval dříve bolení, tak jsem dávala čajík po lžičkách proti nadýmání. Ale jinak plně kojeným děckám, plus těm, co jsou přikrmováni stačí mléko, nemusí pít čaj. Ovšem opět jsem narazila na různé názory i od lékařů. Mám bezva tip pro případ rýmy - od Nobilis, Eoné nebo Hádka olejíček do nosu. Kamarádky to mají všechny otestované na svých ratolestech a bezva to pomáhá. Takže kdo z vás něco ví o aromat. olejíčcích, snad ani nemusím říkat. Stojí to pár kaček a miminkám se tím čistí čumáček a posiluje imunita, super. A perfektní je též levandule když se dá do aromalampičky, teď je třeba těm tvorečkům zlepšit náladu a posílit, ostatně aj pro nás je to moc příjemná záležitost. Takže přejeme pevné zdravíčko a mamkám pevné nervy.