Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mischelinka Autem bych jela mnohem radši než autobusem, přeci jen v autě si řidiči řekneš a on ti zastaví, ale v autobuse na tebe nikdo ohledy brát nebude
..Přesně tak, nevím jak mi bude, teď samozřejmě si nic rezervovat nebudem, počkáme na poslední chvíli a vyberem si něco z Last minute ![]()
@Džajna Já tě uplně chápu, taky bych vyrazila hned, ale mě by to asi zničilo.
A hlavně to asi fakt neni dobrý kvůli mimísovi. Tak pak už pojedete jako rodinka a nebo bude hlídat taťka a ty si pojedeš odpočinout.
No a to si doma ještě pobudeme, ale to už budeme mít zábavičku. ![]()
@mmch Tak ty už to máš za pár viď
..no termín porodu mám v lednu, takže sotva pojedem v létě někam na dovču, mimčo bude ještě hodně malý, a budu určitě furt kojit, takže hlídat nikdo moc nebude
tak jsem chtěla teďka ještě honem někam vyrazit, když pak už mě čeká jenom leháro doma do porodu a po porodu ta zmíněná zábavička
myslím, že to ale taková zábavička furt nebude no ![]()
@Džajna No já jo, ale utíká to děsně rychle. První půlka se vlekla a teď je to děs.
Já nemyslela hned příští rok, ale až prcek povyroste.
Třeba vyrazíte letos. Co ty víš. Mě ale teplo nedělá vůbec dobre. Já bych nejradši zimu a sníh.
![]()
To je fakt hodně individuální, já jsem byla vloni v 16tt autobusem na poznávacím zájezdu na 8 dní
a bylo to perfektní
Tyhle dálkový spoje mají wc svoje, nevolno mi bylo pouze na trajektu (a to i celýmu netěhotnýmu busu). Pokud to nechcete objednávat dopředu a čekáte na last, tak počkej a uvidíš jak se budeš cítit.
@Džajna píše:
@mmch Jejej tak to se mám na co těšit koukámvím no, četla jsem, že je lepší cokoliv jen né autobus, ale když naše auto by do Chorvatska už asi nedojelo a letecky je to až moc drahé
.. Byla jsem všudě možně na dovče, ale Chorvatsko za mě opravdu nejlepší, nejčistší moře a tak
..Jojo doma je to zlo, vůbec už nevim co bych dělala, hrozný
Nebo si kup nějaký wellness pobyt v ČR a můžete to kombinovat s výlety v přírodě a po památkách. Na Slevomatu je hromada takových pobytů. Ještě mě napadají termály na Slovensku nebo v Madarsku, to je autem kousek.
Já jsem byla akční celé těhotenství, takže nikoho neodsuzuju za to, že si chce ještě užít dovču:). Přidám ale svou zkušenost a pohled na věc.
Myslím, že v případě úvah o cestování stojí ještě za zvážení, že po 20tt se může stát cokoliv a sebemenší komplikace může znamenat prodloužení pobytu na daném místě o pěkných pár týdnů.
Já měla těhotenství naprosto bezproblémové, neomezovala jsem se nijak, každý den jsem byla aktivní, plánovala jsem dovolenou, obecně cestujeme hodně. A ve 26tt z ničeho nic přišly kontrakce, následovalo pár dní v nemocnici, a od té doby pobyt na lůžku. Člověk prostě nemůže předvídat. Zrušená dovolená je samozřejmě to poslední, co mě teď trápí:)…
Takže pokud plánujete, ne vždycky to musí vyjít a hlavně - ohlídejte si cestovní pojištění, u některých je v podmínkách psáno, že se nevztahuje na zdravotní péči spojenou s těhotenstvím!
@Envie píše:
@Džajna bus fakt neriskuj. Nestoji to za to. Bezohledni lidi okolo, sklopi si na tebe sedacku a bude jim to jedno. Ja jsem ted paty mesic a neumim si to uprimne predstavit v autobuse.
A to má někdo trpět za to, že za ním jede těhotná? On chce taky své pohodlí a tazatelce je, pokud jsem dobře četla, pohodlí jedno ![]()
Tak já bych do toho klidně šla, měla jsem obě těhotenství naprosto bez potíží, ale jak píšou holky - nechat rozhodnutí až na poslední chvíli, uvidíš, jak ti bude. Pokud budeš v pohodě, není absolutně důvod sedět doma na zadku. Na druhou stranu, to, že ti třeba nedělá dobře ta cesta autobusem (např. tvrdnutí břicha), můžeš zjistit až po cestě a to už bude trošku pozdě ![]()
@mmch jojo, už se těším na společnou dovču s malým
.. Taky mám o hodně radši zimu ![]()
@Petronka a kde jsi byla na poznávacím? A jak dlouho si jela?
já vim, že je záchod i v autobuse, ale asi by mi to bylo blbí tam furt chodit, navíc, když budu od něj daleko, tak za jízdy vstávat a ještě jít až k němu riskovat nebudu ![]()
@MUFICE když já bych o hodně radši to moře, tropické počasí, palmy atd. to je moje:-) nějaký wellness pobyty mě zrovna moc nelákají ![]()
@Envie ano, máš pravdu. Autobus si asi fakt nerisknu, nebo uvidím jak se budu na všechno cítit a taky podle ceny ostatních zájezdů, v Řecku jsem ještě nebyla, tam bych se ráda mrkla ![]()
@emma77 a myslíš si, že ty kontrakce byly způsobené tím, že jsi byla tak aktivní? To mě mrzí, že jsi byla nebo jsi v nemocnici
ale tak musíš to brát tak, že se mohlo stát něco daleko horšího
jinak děkuji za radu, určitě se na to poptám ![]()
@zvidavajanca no jedno, kdyby měl někdo předemnou rozáhlou sedáčku do polohy v leže a tlačil by mi ji na břicho a tím ohrožoval mimi, tak by mi to jedno určitě nebylo ![]()
@fenny tak každý se cítí jinak, také bych chtěla být v pohodě a troufnout si na to, ale uvidíme no, přeci jenom letadlem jsem všude za chvilku, a co se přesně může stát, když břicho začne tvrdnout? ![]()
@mmch píše:
Mě ale teplo nedělá vůbec dobre. Já bych nejradši zimu a sníh.![]()
Mám to přesně naopak, zimu přežívám, kdyby to šlo, tak bych jí zrušila. Brala bych celý rok léto a teploty kolem 25C
![]()
@MUFICE Já jsem to myslela teď v těhotenství.
Jinak mi léto nevadí. Ale s tím pupíkem je to horší. ![]()
@Džajna Nemusí se stát vůbec nic a nebo taky může dojít k předčasnému porodu/potratu. Pokud dá bříško tímto způsobem najevo, že se mu něco nelíbí, pak je dobré s danou činností přestat, což by se v případě toho autobusu asi těžko uskutečňovalo. Ale to je jenom takové co by, kdyby. Pravděpodobnost, že miminku bude vadit zrovna cesta autobusem, asi nebude moc velká ![]()
@MUFICE @mmch holky,já mam léto ráda, jen když jsem někde v tom vedru u vody, jinak když se potim doma, nebo chodim někde venku, vedrem nemůžu ani spát, furt se mi točí hlava, to mi zrovna nesedí, nejradši mám podzim-vítr, listí to je moje
musí to být hrozné ještě s už tak velkým bříškem se pařit v těch vedrech
jsem ráda, že mám termín až na ten leden
..
@fenny jejda,no tak kdyby se mi něco takového nedej bože stalo, nikdy bych si to neodpustila, za to mi žádná dovolená opravdu nestojí. Uvidím jak na tom budu koncem toho srpna ![]()
@Džajna Já jsem tě ale nechtěla vyplašit, jak říkám, sama bych klidně jela. Možná by teda nebylo od věci to zkonzultovat s gynekologem, jak by se na to tvářil on. Plus si pohlídat nějaké to lepší pojištění, kdyby něco. Jinak já jsem naopak ráda, že budu rodit (už podruhé) v létě, já bych zase nechtěla v zimě oblíkat vrstvy oblečení přes pupek a zavazovat boty - takhle nahodím tílko, sukni, šoupnu do nazouváků a je to… ale vedra mi teda zle nedělají ani v těhotenství, já si to takhle víc užívám ![]()