Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Džajna No já už se těším na porod. Snad nebudou v červenci extra pařaky.
Ono se to dá, ale blbě se mi dejchá a pořad ze mě leje… No a jasně pořád nateklý nohy. Hezky jsme si prcka naplánovali.
Trochu ti závidím, že to máš až v lednu.
![]()
@mmch píše:
@MUFICE Já jsem to myslela teď v těhotenství.![]()
Jinak mi léto nevadí. Ale s tím pupíkem je to horší.
No, já mám zimní dítě, tak tohle neznám ![]()
@fenny já nejsem vyplašená, jen smířená s tím, co by se všechno mohlo stát
samozřejmě, že se s gynekologem poradím
s tím oblékáním to je pravda, ale tak stejně bude velká zima, tak kam bych chodila, budu doma a čekat na porod ![]()
@mmch já bych asi umřela
ale musíš to nějak už přetrpět, hlavně ať se porod v pořádku vyvede a moc tě nebolí
to jo, my jsme zas neplánovali prcka vůbec, ale stalo se no
![]()
@Džajna My také neee. Chtěli jsme až příští rok. Alr nevadí. Strašně se těšíme. Děkuju. Já si to nějal zatím nepřipouštim. Věřim Honzíkovi, že mě nebude moc trápit. ![]()
@mmch tak to je dobře
a kolik ti je let? Honzík- hezké jméno
určitě nebude, musíš věřit ![]()
To neodhadnes…ja se kolem 20tt citila totalne netehotne, busem jsem teda nejela ale autem pres 10 hodin, z toho jsem polovinu ridila…zastavovali jsme mozna co ty 3 hodiny, na zachod jsem kazdou chvili nebehala, spatne mi nebylo…ale nikdy nevis ![]()
@beruska9 to opravdu nevím no, každý to má jinak, chtěla bych se taky cítit tak dobře, a chodit jen jednou za 3 hodky na záchod, ale už teď chodím jednou za 1-1,5h, tak se bojím, že v 5. tt to bude daleko horší
uvidím jak se budu cítit na konci srpna jak psychicky, tak fyzicky a radši poletíme za last minute někam ![]()
@Džajna Je mi 29. Víš já se snažim si nepřipouštět, že by to byla hrůza nooo. Hlavně tam chci být sama, tatínek nás uvidí až po akci.
Chci mít na to klídek.
A tobě?
@Envie Já jsem 32tt a cesta MHD je za trest. Přesně jako ty. Já jak cítím smrad, tak mě to strašně nakopává.
A že jich je těch lidí. Vždycky stojím uplně u okýnka jinak by bylo po mě. ![]()
@mmch mě je 20 let
, tak hlavně aby to dopadlo v pořádku všechno
já se ještě rozhoduji, jestli mít či nemít tatínka u porodu ![]()
@Džajna píše:
@emma77 a myslíš si, že ty kontrakce byly způsobené tím, že jsi byla tak aktivní? To mě mrzí, že jsi byla nebo jsi v nemocniciale tak musíš to brát tak, že se mohlo stát něco daleko horšího
jinak děkuji za radu, určitě se na to poptám
Ne, to si nemyslím. Některé věci prostě neovlivníš. I doktor mi řekl, že je v pořádku, že dokud jsem necítila žádné obtíže, tak jsem fungovala tak, jak jsem zvyklá. Je teda pravda, že aktuálně žijeme v zahraničí a přístup doktorů je tu možná trochu benevolentnější, než jsem byla zvyklá u nás:)… Takže teď už jen ležím, břicho tvrdne, ale v normě, a čekám a věřím, že to ještě nějaký týden 2v1 vydržíme:).
Jen jsem chtěla říct, že při cestování bych si ohlídala to pojištění a zvážila jak je na tom se zdravotní péčí země, do které jedu.
@Džajna Týýý joo, mlaďounká maminka.
Paráda. U Vás ať je taky všechno v pořádku. Je to jen na tobě no. Každý to má jinak. Já se nechci soustředit ještě na chlapa. Víc by mě to znervózňovalo. Já se znám. ![]()
Jo dobra pripominka s tim pojistenim…bacha na to, ze spousta pojistek vylucuje proplaceni jakychkoliv veci souvisejicich s tehotenstvim
@emma77 Aha, no tak to je zvláštní, že celý těhu nic a pak až v tom 5. měsíci se to takhle nepříjemně zkomplikovalo
..Držím palce ať vše dobře dopadne ![]()
Ano, ohlídám si pojištění, děkuji ![]()
@mmch Ano dost mladá no
ještě jsem mimi fakt neplánovala, ale co stalo se a asi to tak mělo být
..To je nadruhou stranu pravda, navíc můj přítel omdlívá už jen při odběru krve, tak by mě zajímalo co by to s nim udělalo kdyby kouknul tam „dolů“
a starosti o něj u porodu opravdu mít nechci ![]()
@beruska9 jj, děkuji dám si na to pozor ![]()
Na dovcu v patem mesici by jsem jela, ale ne autobusem. Autem to je za 12 hodin, autobusem tak 20 hodin. Navic nohy si clovek nemuze natahnout a jestli jsou nejake smrady v autobuse, tak to je jak na bliti. To radsi si uziji dovcu na prehrade a budu se prochazet po lesich nez tolik hodit to se mnou drkotat v autobuse.