Půjčka u Cetelem bez vědomí manželky

2212
19.3.14 17:32

Cetelem,bez vědomí manželky

Dobrý den, máme v rodině hrozný problém… nechci přesně uvádět detaily..
Jedna osoba si vzala půjčku u cetelem před několika lety asi 400.000,– bez vědomí manželky… nevěděla o tom, dokud ji do práce nezavolali z Cetelemu, že chybí doplatit nějaké splátky.. Samozřejmě o ničem nevěděla a říkala že to musí být omyl. V tom ale četl její jméno i její rodné číslo :cert: :cert:!!! No manžel zapíral, pak přiznal že si tedy u nich tuto částku půjčil, ale nechce ukázat smlouvu a ani žádné jiné údaje! Prostě nic!! Je možné že na smlouvě bude spolužadatel-manželka, její údaje? doklady? a možná i falešný podpis???!!! :cert: :cert: Známý nám říkal že do částky 300.000,– nepotřebuje podpis partnera, tohle je ale více!!! :cert: Má v plánu zavolat na Cetelem a chtít poslat tu smlouvu (nezná číslo smlouvy), Myslíte že ji smlouvu pošlou? že ji řeknou co se děje? kolik je aktuální dluh. Popřípadě poradte jak na ně, aby smlouvu poslali atd. Prosím nepiště jak velký je to průser, dobře to všichni v rodině víme!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
19.3.14 17:35

@brulinka normálně podat trestní oznámení - jestli zfalšoval její podpis, tak má chlapec hodně velký problém. Ale je otázka, zda mu nestačilo rodné číslo :think: bohužel, podpis druhého opravdu třeba není. Jinak na cetelem volat může, ale oni jí smlouvu asi nepošlou - pokud ona není hlavní osobou, jen je spoludlužníkem :zed: stalo se mi podobné s ex a providentem - chtěli prachy po mě (už jsme byli rozvedeni). Protože došlo k falzu podpisu, stačilo říct, že jdu na pčr a smlouvu velmi rychle stornovali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.3.14 17:36
@brulinka píše:
Dobrý den, máme v rodině hrozný problém… nechci přesně uvádět detaily..
Jedna osoba si vzala půjčku u cetelem před několika lety asi 400.000,– bez vědomí manželky… nevěděla o tom, dokud ji do práce nezavolali z Cetelemu, že chybí doplatit nějaké splátky.. Samozřejmě o ničem nevěděla a říkala že to musí být omyl. V tom ale četl její jméno i její rodné číslo :cert: :cert:!!! No manžel zapíral, pak přiznal že si tedy u nich tuto částku půjčil, ale nechce ukázat smlouvu a ani žádné jiné údaje! Prostě nic!! Je možné že na smlouvě bude spolužadatel-manželka, její údaje? doklady? a možná i falešný podpis???!!! :cert: :cert: Známý nám říkal že do částky 300.000,– nepotřebuje podpis partnera, tohle je ale více!!! :cert: Má v plánu zavolat na Cetelem a chtít poslat tu smlouvu (nezná číslo smlouvy), Myslíte že ji smlouvu pošlou? že ji řeknou co se děje? kolik je aktuální dluh. Popřípadě poradte jak na ně, aby smlouvu poslali atd. Prosím nepiště jak velký je to průser, dobře to všichni v rodině víme!!

Pokud je spolužadatel, tak by měli. Těžko říct, jestli ale po telefonu :think: Jinak smlouva půjde dohledat dle RČ, toho bych se nebála. Menžela nakopat do prdelee ovšem :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
19.3.14 17:39

Taky me to napadlo, je to normalne uverovej podvod. Desny 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
19.3.14 17:52

Jenže zatím nevíme jestli tam podpis je či není…Není to jak zjistit, máme pouze indicie: telefon z cetelemu-rodné číslo, a to že manžel nechce ukázat smlouvu, to se radši rozvede, nebo „přes jeho mrtvolu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
19.3.14 17:58

@martina.se takže opravdu je možné tohle udělat?? 8o to tam ta osoba nemusí fyzicky být /u toho podpisu/… to je hnus…
Nevím bych radši, at tam podpis je, a manželka se z toho může vyvlíknout, ale to zklamání to je smutné :,(

Podotýkám nejedná se o mě, ale o mé nejbližší… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
19.3.14 18:04

Tak Cetelem jsme dělali půjčky a opravdu u vyšší částky museli být podepsaní oba manželé a neumím si představit to takhle zfalšovat, to by byl pěkný průser i pro mě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
19.3.14 18:06

Většina bank chce nad určitou částku podpis manžela a manželky. U cetelemu to bude podobné. Kopii smlouvy by Vám posla měli máte na to právo pokuď jste spoludlužnik. A i by Vám měli říct dlužnou částku. Rozhodně bych tam zavolala a požadovala vysvětlení. Pak šla vše oznámit na policii. Pozor ale budou vyslýchat manžela a samozřejmě i člověka který to s ním sepsal. Ale počkejte až budete mít kopii smlouvy ať máte důkaz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
19.3.14 18:07

@dani24687 prosím u jak vysoké částky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
19.3.14 18:10
@brulinka píše:
@dani24687 prosím u jak vysoké částky?

už jsem doma skoro dva roky, opravdu neřeknu :,( má paměť je v háji :roll: ale můžu zjistit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
19.3.14 18:45

Sehnala bych si tu smlouvu a šla to udat na policii. Manžel je hajlík a já bych ho v tom řádně vykoupala a pak kopla do zadku. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.3.14 19:24
@brulinka píše:
@martina.se takže opravdu je možné tohle udělat?? 8o to tam ta osoba nemusí fyzicky být /u toho podpisu/… to je hnus…
Nevím bych radši, at tam podpis je, a manželka se z toho může vyvlíknout, ale to zklamání to je smutné :,(Podotýkám nejedná se o mě, ale o mé nejbližší… :(

jo, fakt to možné je :zed: ale jde o podvod - pokud je tam tedy ten podpis :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.3.14 19:25
@brulinka píše:
Jenže zatím nevíme jestli tam podpis je či není…Není to jak zjistit, máme pouze indicie: telefon z cetelemu-rodné číslo, a to že manžel nechce ukázat smlouvu, to se radši rozvede, nebo „přes jeho mrtvolu“

s takovým volem bych se rozvedla a ještě na něj podala trestní oznámení.. humus tohle. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
6.6.14 18:23

Tak potvrzeno na smlouvě je falešný podpis manželky :( Co dál? :nevim: (Netýká se to mě, ale někoho blízkého.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
6.6.14 18:27

@brulinka ujasnit si, co chce od života. Pokud se chce zbavit podvodníka, tak zajít na policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel