Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Lama Lama píše:
Rozdíl v šářce je hoodně velký. ono se to zdá, 11cm, ale jde to to, že neprojedeš leckterými dveřmi, různé užší cestičky…
nebo se nevejdes do vytahu a u temer vsech dveri sundavas kola, aby ses vubec dostala domu ![]()
obcas lituju, ze jsme nevzali croozera, usetrili bysme a vesli se do dveri, mam pocit, ze je o fous uzsi nez chariot
Pokud jste jeste nekoupili tak bych urcite sla nekam premerit! Dulezity taky je jake mate auto - aby se vam vesel do kufru pokud s nim chcete obcas i cestovat… Chariot CX2 se jen tak to neceho nevejde…
Dobrý den lidičky, chtěl bychs e obrátit na vlastníky cyklovozíku CHARIOT CX2 nebo COUGAR 2, kteří používáte tento vozík za kolo.
Koupili jsme nový vozík Thule Cougar 2 amjsme celkem znepokojeni tím, že je poměrně dost hlučný na nerovnostech. Například při jízdě na zámkové dlažbě v něm pořád drncá, což si nedovedu představit, že by miminko či dítě něco takového mělo delší dobu poslouchat.
Rád bych znal zkušenosti z praxe dříve, než se obrátím na prodejce s vadou.
Moc děkuji za názory
@Korenar4 Co znamena dost hlucny? My mame tedy cx 1, ale nevim, proc by v tom mel byt rozdil. A zadneho hluku jsem si nevsimla, na nerovnostech je stejne hlucny jako kolo, to take neni uplne nehlucne.
My ted meli vypujceny za kolo. Mladsi dite melo zlomenou ruku a zakaz kola. Byl lehky, skladny a uvezl dite 125 cm a 23 kg ![]()
Nevim teda jaky to byl presne typ, ake znacka Thule Chariot. Ja byla nadsena z vychytavek typu vetrani, kapsy apod. Hlucny nijak nebyl, ale my jezdili ma Lipne po cyklostezkach a asfaltu. Slozeny jsme ho vezli v aute nahore na strese v rakvi.
No hlučný znamená, že tam pořád něco drncá, že to není plynulá jízda. Kolo přeci je téměř nehlučné. Nicméně nám vozík i při menší nerovností drncá. Jde to odněkud od kol, ale když zastavím, tak na nic nepřijdu a nedokážu identifikovat problém. U těchto vozíků je celkem vše pevně ukotveno. Odpružení je krásné listové, to by též nemělo vydávat žádný hluk. Za ty peníze a označení „mercedes mezi cyklovozíky“ bych právě čekal, že to bude v podstatě úplně nehlučné jako kolo (tedy kolo s odpruženou vidlicí)
O tom žádná, že je suprově vymyšlený. To odvětrání, skladnost a velmi lehká konstrukce je super a po asfaltu se nic nepozná, to jede krásně. Dost dlouho jsme koupi zvažoval, řešil alternativy, bazarový vs. nový, Thule nebo Croozer a vybral jsme tento nový Cougar 2, ale byli jsme z něho spíše zklamaní, když opadlo první nadšení, že konečně končí domácí vězení s dítětem ![]()
@Korenar4 Jestli do toho listoveho odpruzeni nevkladas moc velke nadeje, mne to tedy jako zadny prevrat neprijde. Nevim tedy jak v tom vozis stare deti, ale mne mnohem vic nez nejaky hluk vadi ty litajici hlavy. A proto moc po nerovnostech nejezdime, i kdyz na zamkovce nam jezdi vozik zcela jiste bezhlucne. Zlousel jsi to kolo vest a hledat, odkud zvuk vychazi?
NO naděje do toho odpružení dávám, avšak ty létající hlavy jsou problém.-) jinak my tam máme jedno male mimčo v miminkovniku. Mam podezření, že to dělá místo uchycení cyklosetu nebo uložená kočárková kolečka, ale ten hluk při jízdě slyším spíše odzadu a přítelkyně taky říkala, že ho slyší vzadu…vozík máme především pro cyklo set, při chůzi jsem ho nezkoušel.
Kdybych to uměl, tak dám nahrávku z kamery někam na youtube, třeba byste mi řekli, že je to normální…to by mě asi zklamalo, protože nevím, co lepšího by člověk mohl pro dítě koupit.
Nám to taky trochu na nerovnostech „rachta“. Všimla jsem si toho teda az letos, ksyz jsme sli s vozíkem pesi túru. Dělají to kolečka, maji trochu vuli v tom nasazení. Neni to teda nic dramatického, z ceho bychom nemohli spat, ale mame bazarovy cx1.
@Alushka.S Kolecka nam take rachtaji, predevsim tedy to kolo na beh, ale pri zapojeni za kolo toto mizi. Ale vzpominam si, ze jsem z toho take byla presla, clovek koupi vozik za tu cenu a on hrka na polni ceste jak nejaky forovy kocarek.
Příspěvek upraven 28.07.17 v 07:31
@Korenar4 píše:
Kdybych to uměl, tak dám nahrávku z kamery někam na youtube, třeba byste mi řekli, že je to normální…to by mě asi zklamalo, protože nevím, co lepšího by člověk mohl pro dítě koupit.
Tak tedy osobne si myslim, ze pro dite je vozik za kolo nic moc, takze pokud se chches ohlizet na „to nejlepsi pro dite“, tak ho dej do kocarku a ty se jed projet sam. Za me je super, ze si clovek zajezdi i s ditetem, ale ze by to bylo pro nej neco dobreho, to so nemyslim, viz. ta zalomena hlava. Pro rodice je to ale super, jak za kolo, tak jako kocarek, velmi dobre se veze.
V tom vozíku může hrkat cokoliv-kočárková kolečka, tažná tyč, spoje vozíku-jelikož se dá vše složit, má to vůle. Ono teď to vnímáš více, jelikož je dítě málé a převážně spí nebo brečí a vy máte strach, že ho to ruší. Odlezdili jsme 2 děti od malinka a nejvíce si to užijete až bude dítěti tak 1 rok a pěkně to usedí. To se jim ty lesní „hrkací“ nerovnosti líbí, teď bych volila spíše pěší tůry nebo brusle.
Děkuji za rady a názory. Čím dál více potvrzují moje teorie. Včera večer jsme si byl zaběhat naprázdno s vozíkem a různě jsme měnil odpružení, či úplně odstranil kolečka atd…zdrojů hluku je více. Uchycení kočárkových koleček je volné a lehce též drncá. Zároveň je hluk od poměrně volně napojené tyče cyklosetu…tzn. že pro jogging set to bude dvojnásob. A docela rozdíl je i v tom odpružení, při největší citlivosti je hodně jemné a při i malé nerovnosti průží a randál je od konstrukce a podvozku, které na sebe zpětně dopadají.
Podtrženo sečteno za 23 0000 Kč + výbava dá člověk dohromady přes 30tis nebo i 40tis s lyžařským setem a získá rachtající vozítko
no zklamání to je obzvláště, když jsme museli vytrpět arogantní a namyšlené chování pana prodejce v Thule, kterým měl jediný argument a to: „nebojte se, Thule ví co dělá a proto je nejlepší“
Vyřešíme tedy už jen poslední problém, který se nám nelíbí a tím je kynklající se kola, která jsou evidentně špatně vypnuta a oboje se kolíbají.