Vozíček za kolo Chariot CX2

Napsat příspěvek
Velikost písma:
584
27.5.18 22:53

Nováček s chariot CX1

Dobrej, máme doma už týden zaparkovaném chariot (bazarovy po 1 dítěti). Jsem z nej taková rozpačita 8o ale třeba mi poradíte.

1. vděčni hrozné Hrka a je na volni :? Všechny z části které se daji rozebrat a vycvaknout tak nejsou nafest. Nejvíc je to znát na másle rukojeti, působí to strašně laciné a nestabilní :roll:
  2. malá má 8 měsíců a každou chvíli čekáme ze si sedne (už leze a stojí takže opravdu každou chvíli), problém je ze nemáme miminovnik ani zmenšování vložku. Pocitově se mi zda ze se tam malá úplně zbořit. Mate tip jak prodělat vajíčko místo miminovniku? Podle manuálu se to nesmí takže jsem nenašla sní návod ???? nebo je nutné koupit tu oporu zad a hlavy?
  3. jak provádíte údržbu?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
28.5.18 09:58

Ahoj,

my jsme cyklovozík dlouze vybírali. Rozhodně bych nešel do bazarového, navíc právě model CX si kupují lidi, kteří ho opravdu hojně využívají a ten kočárek už má prostě lecos za sebou a je to znát na uvolnění konstrukce a spojů.

Navíc celá řada vozíků Chariot nepůsobila pevně odzačátku (ale to nemluvíme o low-cost Croozer a hůře - to vůbec neřeším)

Moje doporučení je zkusit cyklovozík prodat / koupit si jiný buď nový, nebo z bazaru (koukněte třeba na bazoš). Jsou tam i vozíky v záruce nové a ušetříte několik tisíc.

Také bych přemýšlel o vozíku pro dvě děti…je v něm pro dítě více místa a i je více úložných prostorů…my používáme Cougar 2 pro jedno dítě a jsme nadšeni.

Pokud přemýšlíte o in-linech a jogging, tak je lepší vzít Cougar a dokoupit brzdu, než CX, protože CX má ty řídítka opravdu uvolněné a nejde to lépe, ale Cougar má pevné a dodatečná brzda je také pevná.

Nebo pak zvolit úplně nové modely Thule od roku 2017, které jsou opravdu lépe zpracované, ale je to hodně o penězích. Opravdu špička je dnes THULE SPORT, ale v ceně 32-36tis je to masakr.

Dobrá varianta je koupit THULE LITE 16.500Kč a dokoupit brzdu 2.500Kč, pak máte krásný pevný vozík v ceně 19tis

Ale na bazoši se teď prodává Cougar 2 nový v záruce za myslím 21tis, ale proti Lite je to zase o několik levelů lepší vozík, kvalitnější odpružení, boční přívod vzduchu, zavazadlový prostor, je to dvoják atd.

Určitě bych ale model CX rozhodně nedoporučoval. Po testování všech vozíků na trhu na mě neudělal dojem a příchodem nových modelů THULE už podle mě nemá smysl.

Snad jsem Vám trošku pomohl
Petr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
28.5.18 10:02

Dodatečná brzda - je na přední kolo- podle mě na inline pitomý- při jízdě z kopce, jakmile se víc opřeš do řídítek,, v zatáčce se přední kolo hodně nadzvedává, tudíž nebrzdíš. Na zadním kole je rozhodně lepší.
Měli jsme CX ko a žádné uvedené problémy nemělo. Ani první, jednomístný, ani druhý dvojmístný
Bez vložky bych rozhodně nepoužívala.
Autosedačka je na prd - v roce už tam dítě blvě narveš a přitom stále na spoaní potřebuje oporu hlavy. -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
28.5.18 10:05

Opora zad

Ještě doplním ohledně opory zad a trupu je to hodně o velikosti dítěte. My jsme ji zakoupili a malému se tam už v 11 měsících nevešla hlava a celé to bylo naopak ke škodě, neboť mu to hlavu vytlačilo více dopředu.

Oporu jsme pak hned vrátili

My jsme používali miminkovník cca do 10.měsíců a teď to řešíme tak, že máme smotaný ručník, který malému provlečeme pod krkem, když začíná usínat, aby mu hlavička nepadala.

Jinak moc lepšího řešení není a vtom rozmezí věku, kdy není jistota, že dítě drží pevně hlavičku samo bych asi na žádné terény nejezdil.

Zajímavé řešení může být spíše polohování zad, které mají modely Thule Cross a Thule Sport, ale zase je to o penězích.

Třeba model Cross jsme zavrhli, protože model Cougar má boční přívod vzduchu a Cross má boky pevně uzavřeny, takže v případě aplikace pláštěnky do vozíku nejde vzduch a hned se mlží.

No a model Sport byl pro nás finančně moc vzdálen realitě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
28.5.18 10:11

Brzda

Ta dodatečná brzda je na zadní kola a vypadá to následovně

https://www.biketunel.cz/…CX_brzda.pdf

Jinak jste měli štěstí, nebo třeba jste méně nároční. Já jsem testoval několik modelů CX a žádný nevyhověl mým představám, ale v prodejně jsme také diskutovali, že některým lidem to nevadí.

Naopak jsme se setkal s lidmi ještě více pedantskými, než jsme já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková