Chat-z-domu, Cloudworkers, E-moderators 2025

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
22.8.25 10:16

@anett.m Děláš tu práci na živnost? Můžu se zeptat na pár otázek? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1548
22.8.25 10:20

Já neptám proč, já se ptám, proč u chat z domu živnost být nemusí jak nám říkali a u cloudworkes ano? Účetní mi říkala něco jiného tak pátrám, protože jsem na ÚP takže živnost mít ani nemůžu. O to tady jde. Nechci mít problémy, proto se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.8.25 10:23

@Zuzik94168 ano, ale já pracuji na živnost normálně, tohle mám jako přivýdělek, takže mám hlavní. Ale klidně mi napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.8.25 10:26

@sharka84 a tohle ti řekl kdo? U CW to taky nikdo nekontroluje, takže nemusí. Tak když nechceš tak si ji nezakládej😀
Tak to by ti asi měli říct tam, já na ÚP nikdy nebyla, tak nevím jak tohle funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1548
22.8.25 10:27

Tak jsem psala známé, co dělá na finančáku, tak pak dám info. Když jsem se ptala přímo u firmy, tak mi napsali, ať si to zjistím sama, že oni mi nemůžou radit. Fajn co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.8.25 10:30

@sharka84 no, právě že u nich jsem se ptala a taky mi nedokázali odpovědět. Přitom nechápu proč, taky musí mít živnost, tak by jako lidi poradit mohli… No nechápu. Každopádně dej prosím vědět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.8.25 10:30

@sharka84 Dobře, napiš 😊 Ano, vím že tohle neřeší. Je to prostě na nás, jak se rozhodneme. Ale vzhledem k tomu že tam je hodně žen na mateřský, co píšou, tak si myslím že ty taky tu živnost nemají a peníze si nechávají zasílat na Revolut účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.8.25 10:32

@anett.m poslala jsem ti zprávu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1548
22.8.25 10:37

@anett.m Anetko, prosím, a když to jde na ten Revolut účet tak je to bezpečnější? Nechci nic obcházet nebo nepřiznávat a hlavně nechci mít problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.8.25 10:45

@sharka84 to jsou starosti, že? :mrgreen: člověk si chce přivydělat pár korun a pak má nervy z toho, jestli nebude nějaký problém. Já jsem ještě k tomu teď v 9.měsíci, takže si z toho možná přivodím porod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1548
22.8.25 10:52

@Zuzik94168 No právě. A tak si říkám, jestli mi to za tu tisícovku měsíčně vůbec stojí. Člověk je rád za každou korunu a já mám hrozný strach z nějakých pokut nebo tak, protože na ně prostě nemám. Teď jsem navíc na pracáku, takže všechno špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.8.25 10:54

@sharka84 tomu rozumím. Já pak na rodičáku taky budu mít almužnu, takže jsem si chtěla ještě přivydělat něco navíc, dokud mám relativně dost času. No uvidíme, co na to ta tvoje známá. Hlavně pak napiš, co ti napsala, jsem zvědavá :kytka:
A jakto, že máš jen 1000 měsíčně? Nemáš čas psát? Já mám tak za týden cca 800, teď jsem měla dokonce 1500, protože měl přítel minulý týden odpolední, tak jsem měla čas psát :mrgreen: a teď už tam mám taky napsáno nějakých 300 zpráv a to ani nemám moc čas tento týden, spíš po večerech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1548
22.8.25 11:08

@Zuzik94168 ty si u chat z domu že? Tam je to týdně. U CW je to měsíčně. Jsem sice doma na ÚP protože jsem musela v práci skončit ze zdrav. důvodů - mám po bouračce páteř v háji tak dlouho nevydržím sedět. No, psala mi, že jak chodí ty jejich faktury, tak ty se musí přikládat k daň. přiznání do bodu 3 ale jestli na to musí být živnosťák si myslí, že ne ale že si není jistá. Nikdo to tam u nich ještě neřešil. Že si mám zavolat na živnosťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.8.25 12:51

@sharka84 tak Revolut účet je známý tím že tam se na nic jen tak nepřijde. Nechávají si tam zasílat výplatu i lidi co mají exekuce a exekutor ve většině případů na to nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1548
22.8.25 13:07

@anett.m děkuji moc, to mi moc pomohlo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie