Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co bych třeba zkusila je domluva, že vysadis prášky a pár měsíců se budete chránit jinak. Stejně je to lepší, trochu se vyčistit. Kdoví co udělá tvoje tělo. On bude mít dost času zpracovat, že by dítě mohl chtít… když na to riziko bude muset pokaždé myslet ![]()
Nejsi svině, je to normální chtít dítě. Ale za zády mu nedělej nic, to by se mohlo otočit proti tobě.
Ale promluvila bych si s ním, ať ti řekne na rovinu jak to vidí. Kdy to dítě chce, protože je fakt, že žena donekonečna čekat nemůže.
Taky se můžeš po pár letech dozvědět, že vlastně žádné dítě nechce a bude pro tebe pozdě hledat dalšího partnera pro rodinu.
@Markéta188 píše:
Ještě ti poradím : já cíleně vysadila HA. To jsem mu samozřejmě oznámila, řekla jsem mu, ze buďto si vezme kondom (vím ze by si ho nikdy nevzal), nebo ať se hlídá. Hlídání mu vydrželo půl roku, pak řekl, že to teda necháme v osudu.
Souhlas, tohle fer postup, ja dite chci, takze od ted je ochrana na tobe…
@Anonymní píše:
Nevím jak bych to brala.. Ale, už 5 let říká že dite bude chtit za par let… Mě je 27 za měsíc 28 nechci dítě ve 30+, protože taky nemusím otěhotnět hned…
Po peti letech se jednoduse zeptej manzela, co u neho znamena za par let.
Ale pocitej s tim, ze mozna dostanes odpoved, ktera se ti nebude vubec libit.
Znam jednoho, kterymu i po 15 letech vztahu jeste porad pripadalo, ze je na dite brzy.
Dala bych si to jako podmínku. Pro chlápka je brzy dlouho, on si to dítě pak jednou, až dostane chuť a ty už budeš na to jaksi stará, klidně udělá s mladší. A to se jako morální podraz na rozdíl od vysazení antikoncepce nebere, to ho dav lynčovat nebude.
Takže bych řekla, že jestli to dítě, které bude už pět let „za pár let“ nebude teď, ať si hledá jinou blbku, co mu na tohle skočí. Znám takové čekatelky v okolí (podraz by nikdy neudělaly, to musí být společné rozhodnutí, počkáme si, až bude i on chtít…) a jaksi pořád nic.
Pokud on dítě nechce a za jeho zády by si antikoncepci vysadila, tak svině jsi.
To bych radsi dosla.na gyndu a prisla domu s tim, ze doktor rikal, ze je nejvyšší cas, jestli by se nechtel muz zamyslet nad tim, ze už by to šlo…
A proč takhle pokoutně, normalne mu oznam, ze ti prášky nedělají dobre a ze je už brat nebudeš. No a odtedka to bude na nem a uvidíš, třeba to jednou nevychyta… tož tak
![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 27 let a biologické hodiny u mě tikaji.. Manželovy je 28 a dítě ještě nechce že to cítí tak za pár let..
Já beru antikoncepci a napadlo mě ji za jeho zády vysadit… Jak byste se k tomu postavili?? (pak bych mu asi řekla že jsem prášky brala normálně)
Tak mu řekni, že už se nebudeš cpát chemií jen aby si on mohl užívat, že tedy prášky vysadíš, a pokud dítě nechce, tak se bude muset postartat o ochranu on ![]()
@xjuklickova píše:
To bych radsi dosla.na gyndu a prisla domu s tim, ze doktor rikal, ze je nejvyšší cas, jestli by se nechtel muz zamyslet nad tim, ze už by to šlo…
Z jakého důvodu by tohle měl doktor říct? Není jí ještě ani 30 ![]()
Ja priteli oznamila, ze nebudu brat antikoncepci, protoze mi dela zle. Ale at s tim pocita, vezme si kondom nebo ho vytahne pred vystrikem. Fungovalo to pres rok, na dite se necitil, takze si daval opravdu pozor, sem tam jsme pouzili antikoncepcni cipky. Pred par dny zmenil nazor, ze je asi cas, ja mu rekla k tomu svoje, ze se na dite citim, jsem pripravena, ale zbytek je stale na nem. Dnes me prekvapil tim, ze to uz nehlidal. Bud fakt chce dite, nechtel se mu vytahovat nebo ho chytly zada a nestihal.
Zkus se take tak domluvit. Ja pred tim rokem vedela, ze kdyby nahodou, jsem na miminko pripravena, jen jsem cekala az k tomu dozraje i on a nechala mu volnou ruku.
Jestli to uděláš, je dost velká pravděpodobnost, že se vám to rozpadne, dítě zamává každým vztahem, ale (pro jednoho z partnerů) nechtěné dítě a podvod…
Řekla bych, že prášky brát nechci, ať „si dává pozor“ nebo bere kondom. Třeba to pro něj bude taková otrava, že to dítě uspisi
Nebo to někdy nevychyta, ale aspoň to nebude podvod.
Pokud bys to takto udělala, tak jsi pro mě svi*ne… A nediv se, že tě pak muž třeba opustí… Předpokládám, že alimenty ale po něm chtít budeš, že? Ano, nárok na ně budeš mít… Bohuzel
Víš co, já chápu, ze toužíš po dítěti, naprosto ti rozumim, ale toto není dobré řešení. Spíš s partnerem pořádně prober co a jak a kdy by dítě chtěl on.
Hele já partnerovi řekla, že vysazuji HA a ať se zařídí podle toho. No a když jsem po 7 měsících otěhotněla, tak byl akorát naštvaný, že druhé dítě nechce. Od té doby šel náš vztah do kopru.
Příspěvek upraven 23.01.21 v 17:19