Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MartaLil89 píše:
Napsala jsem ze mi ani jeden nerekl ze lprave 20-25 je ten nejlepsi vek. Rekli ze pokud je zena zdrava a plodna tak prvni tehotenstvi ve 20ti nebo ve 30ti nebude nejak odlisne. Pokud ma normalni porod a narodi se ji zdrave dite tak jakou pak roli hraje to kolik je ji let?Pokud je nemocna/neplodna/porodi nemocne dite tak ji muze byt i tech 20 a proste ma smulu. Nevim cemu nerozumite.
PS. A ja se vubec nechtela hadat
Ty tomu nechceš rozumět. Je rozdíl první a další těhotenství. A není to tak jen u lidí, třeba u psů se také nedoporučuje první vrh odkládat, v pěti, šesti letech bývá pozdě. Fena má potíže se zabřeznutim, s porodem, bývá menší počet větších mláďat, které se hůř rodí. Pokud má první vrh ve třech letech, většinou to bývá bez potíží, další vrhy také klidně až do osmi let. Tak to je. Věk prvorodiček hraje roli u lidí i u zvířat. Zřejmě to bude o celkové změně a nastavení organismu.
@Zlatývoči píše:
Ty tomu nechceš rozumět. Je rozdíl první a další těhotenství. A není to tak jen u lidí, třeba u psů se také nedoporučuje první vrh odkládat, v pěti, šesti letech bývá pozdě. Fena má potíže se zabřeznutim, s porodem, bývá menší počet větších mláďat, které se hůř rodí. Pokud má první vrh ve třech letech, většinou to bývá bez potíží, další vrhy také klidně až do osmi let. Tak to je. Věk prvorodiček hraje roli u lidí i u zvířat. Zřejmě to bude o celkové změně a nastavení organismu.
Jaky je teda presne ten rozdil mezi prvnim, druhym a tretim vrhem? Nastaveni organismu je u kazde zeny jine. To co je jedna schopna snest ve 40ti jina nemuze ani v 25ti. Nekterym se ve 40ti narodi zdrave dite, jine v 30ti nemocne. To same plati i pro otehotneni. Do CAR chodi mlade zensky a nektere otehotni normalne i po 35ce.
Takze je to podle mne individualni
@MartaLil89 píše:
Jaky je teda presne ten rozdil mezi prvnim, druhym a tretim vrhem? Nastaveni organismu je u kazde zeny jine. To co je jedna schopna snest ve 40ti jina nemuze ani v 25ti. Nekterym se ve 40ti narodi zdrave dite, jine v 30ti nemocne. To same plati i pro otehotneni. Do CAR chodi mlade zensky a nektere otehotni normalne i po 35ce.
no každý gynekolog ti řekne, že pokut by se rozhodovalo pouze z fyziologického hlediska, tak nejlepší je rodit v 18 - 24 letech, prostě tělo v té doby je mladé a přitom optimálně připraveno
@MartaLil89 píše:
Pravděpodobně v hormonálních i fyzických změnách organismu. Starší tělo hůř snáší změnu, ktetou nezná. Teď mluvím o zdravém organismu. Nastartuješ potřebné ve správný čas. Není to o tom, že pak to nejde, jde o zvýšené riziko a pravděpodobnost komplikací všeho druhu.
@stinga píše:
no každý gynekolog ti řekne, že pokut by se rozhodovalo pouze z fyziologického hlediska, tak nejlepší je rodit v 18 - 24 letech, prostě tělo v té doby je mladé a přitom optimálně připraveno
Prosim precist co pisu nez zacnete komentovat. Zadny lekar mi tohle nikdy nerekl. Proc zenske reprodukcni obdobi trva do prechodu (cca 45ti let)? Proc hloupa priroda zaridila tak dlouhe reprodukcni obdobi, kdyz je nelepsi vrhnout v 18ti? Proc po 25ce zena neztraci menstruaci a moznost pocit? Asi se ta hloupa priroda zapomela konzultovat s gynekologem a emimi maminkami
@MartaLil89 Ženy myslely určitě první dítě v tomto věku a ty další klidně později.
@boball píše:
@MartaLil89 Ženy myslely určitě první dítě v tomto věku a ty další klidně později.
A ja se ptala v cem je rozdil mezi prvnim a desatym ditetem a nikdo tady mi nebyl schopny odpovedet
protoze rodil neni
@MartaLil89 píše:
Prosim precist co pisu nez zacnete komentovat. Zadny lekar mi tohle nikdy nerekl. Proc zenske reprodukcni obdobi trva do prechodu (cca 45ti let)? Proc hloupa priroda zaridila tak dlouhe reprodukcni obdobi, kdyz je nelepsi vrhnout v 18ti? Proc po 25ce zena neztraci menstruaci a moznost pocit? Asi se ta hloupa priroda zapomela konzultovat s gynekologem a emimi maminkami
Tak já nevím jestli sis někdy četla něco o těhotenských, porodních komplikacích nebo o postiženích, které dítě muže mít, ale snad u každého máš vyšší věk jako rizikový faktor. A o to právě jde, o RIZIKO. Nikdo ti neříká, že ve 45ti nejde mít zdravé těhotenství, bezproblémový porod a zdravé dítě, je jen větší riziko, že tomu tak nebude. Nic víc, nic míň. A samozřejmě, dá se mít potíže i ve 20ti, jen je to riziko menší.
@MartaLil89 píše:
A ja se ptala v cem je rozdil mezi prvnim a desatym ditetem a nikdo tady mi nebyl schopny odpovedetprotoze rodil neni
Pokud se s prvním vrhem čeká moc dlouho, je to pro tělo větší šok, než když má odrozeno brzo a pak si vesele pokračuje. Prvorodička třeba ve 42 letech na tom bude stoprocentně hůř, než ta co čeká například třetí kus.
@boball píše:
Pokud se s prvním vrhem čeká moc dlouho, je to pro tělo větší šok, než když má odrozeno brzo a pak si vesele pokračuje. Prvorodička třeba ve 42 letech na tom bude stoprocentně hůř, než ta co čeká například třetí kus.
To je zase individualni.
@arinecka píše:
Z jakého důvodu by tohle měl doktor říct? Není jí ještě ani 30
A proc by nemohl? Mne to doktorka tez rekla, ze uz bych to nemela odkladat a neni mi ani 30. Ne kazda je plodna do 40
@MartaLil89 píše:
Stinga má pravdu, myslela jsem, že tohle je známé i těm, co moc chytrosti nepobrali… ![]()
@MartaLil89 píše:
To je zase individualni.
Jako je individuální úplně všechno, ale je to tedy takové víc pravděpodobné.
@Aduš8 to takhle brát nemůžeš. Svagrova, první těhotenství 24, ted druhé 27 a jeden problém za druhým, riziková vzdy od začátku do konce, pokaždé císař, protože byly velké problémy, první těhotenství se jim podařilo at po roce a pomoci iui, druhé ivf. Ja první těhotenství 32, druhé ted budu rodit v 35 a pohoda. Jen nevolnosti. A povedlo se vždy na prvni dobrou.
Můžu ti takových textů nakopírovat klidně 50, ale když budeš chtít, sama si to najdeš.
https://www.novinky.cz/…tvi-40302558
https://www.vitalia.cz/…0-50-letech/
https://www.idnes.cz/…142_deti_haa
https://www.wikiskripta.eu/…hromozomové_aneuploidie_ve_vztahu_k_věku_matky