Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Že to je podraz
aby ses pak nedivila, že manžel dítě nepřijme tak, jak si představuješ.
Kdybys ty dítě nechtěla a manžel jo a na tajňáka ti ho udělal, tak bys to brala jak?
@Rive píše: Že to je podrazaby ses pak nedivila, že manžel dítě nepřijme tak, jak si představuješ.Kdybys ty dítě nechtěla a manžel jo a na tajňáka ti ho udělal, tak bys to brala jak?
Nevím jak bych to brala.. Ale, už 5 let říká že dite bude chtit za par let… Mě je 27 za měsíc 28 nechci dítě ve 30+, protože taky nemusím otěhotnět hned…
S tímhle podrazem by se mi žilo špatně…Raději bych se snažila s manželem domluvit.
Podrazy nedelej. Je to hnusne a jednou se to stejne provali. Normalne si promluvte.
Vysvetli mu, ze nechces byt stara matka a dalsi leta deti odkladat. Nez se cilene snazit, domluvte se, ze tomu nechate otevreny prostor. Bud si dite najde cestu driv nebo pozdeji.
@ivculka píše:
S tímhle podrazem by se mi žilo špatně…Raději bych se snažila s manželem domluvit.
Zkouším několik let.. miluju ho, ale ja vrazdim pohledem každou maminku kterou vidím…
Dítě je záležitost obou rodičů. Můj přítel taky nechtěl. Rok jsme o tom diskutovali proč mít nebo nemít. Já měla dost dobré argumenty, takže to nakonec pochopil. Do dnes dítě nemáme, ale jen kvůli zdravotnímu problému.
Za zády bych mu to nikdy neudělala.
To je strašnej podraz, dítě musí chtít oba rodiče, to nejde jinak. I když chápu, že nechceš být stará matka a souhlasím, že je nejvyšší čas, tak takto se to neřeší. Místo toho si raději v klidu promluvte.
Jen blbni…abys pak nezůstala sama, bez manžela…
a manžel bude mít dalších 20 let vyživovací povinnost k dítěti, které ani nechtěl.¨promluv si s ním, vysvětli, že je vše pro dítě připraveno (zázemí,…) a nač chce čekat, případně jak dlouho by chtěl počkat. ěŽe nemládneš, že to taky nemusí jít hned, a když se rozhoupe za pět let, tak už to nemusí jít vůbec.
Tam budeš muset potom pocitat s tím že dítě budeš vychovávat sama. Chlapy nejsou tak blbý jak si myslíš. To že ti selhala antikoncepce můžeš zkoušet jedině tady.
Ještě ti poradím : já cíleně vysadila HA. To jsem mu samozřejmě oznámila, řekla jsem mu, ze buďto si vezme kondom (vím ze by si ho nikdy nevzal), nebo ať se hlídá. Hlídání mu vydrželo půl roku, pak řekl, že to teda necháme v osudu.
Fuj. Podle mne to nejhorsi co partner muze udelat tomu druhemu. Manzela asi ani nemilujes kdyz jsi schopna tak premyslet.
To je obrovsky podraz. Vůbec si nedovedu představit, že bych něco takového chtěla provést svému manželovi.
Za mě, asi bych začala tlačit na pilu častějšími hovory. Aby věděl, že to není chvilkovy rozmar, že to neumím pustit z hlavy. A na jednu stranu je i realita, že pokud chce čekat ještě deset let, je možné, že ty ne a že bude lepší, abyste si našli partnery, kteří názor na toto tema sdílí.
Tak mu řekni: vysazuju antikoncepci, necháme tomu volný průběh. Vyčítala by sis to, kdyby o tom nevěděl. Já tě chápu, chlapi k tomu dozravaji později. Řekla jsi mu to dost důrazně? Ví o tom, jak moc tě to trápí?
Hnus největšího stupně. Byt chlapem a zjistit, že žena tajně vysadila antikoncepci, kopnu ji do řiti.
Dobrý den, je mi 27 let a biologické hodiny u mě tikaji.. Manželovy je 28 a dítě ještě nechce že to cítí tak za pár let..
Já beru antikoncepci a napadlo mě ji za jeho zády vysadit… Jak byste se k tomu postavili?? (pak bych mu asi řekla že jsem prášky brala normálně)