Chci dítě! Vysadím antikoncepci... Jsem svině?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15108
23.1.21 21:25

@MartaLil89 Navíc blbost nám partnery nikdo nevybíral, ani nevím, že by se to dělo v generaci mojich rodičů, ročník 48/,47.Seznámili se, vzali, měli děti, nikdo jim do toho nemluvil, kde jsi, asi sto let zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
23.1.21 21:26

@arinecka Tak k tomu má asi víc důvodů. To že ji není třicet neznamená, že přesvědčí dvacetiosmiletou buňku aby fungovala. Co to je za argument. A za mě teda lepší, přijít domu s informací, že by to šlo a že nikdo nemládneme, než si nevyzvednout HA a říkat jak ji poctivě beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
23.1.21 21:26
@terien píše:
Ano, i to je řešení, ale ne ho podrazit

Tak jistě, partnera bych informovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
23.1.21 21:29
@boball píše:
@MartaLil89 Jistě,ale ta těla jsou pořád stejná, vlastně nejsou, dneska jsou tak zasviněné chemií, že můžou být rádi, že otěhotní, co nejdřív. Bohužel.

Tohle jsem psala i v jine diskuzi tady. Problem s pocetim ma 1z5 paru. Takze vetsina je zdrava a mohou pocit uplne normalne. Ja a skoro vsichni pary kolem mne pocali hned behem prvnich par mesicu. Ale samozrejme pokud vlezete na forum plny snazilek ktere maji problem s otehotnenim tak budete mit pocit ze ten problem ma kazdy. Pokud vlezete na forum bodybuildru tak budete mit pocit ze je kazdy bodybuilder, coz fakt neni :mrgreen:
Jinak co se ty chemie tyce, nemyslim si ze se vase generace stravovala mnohem lip ;) lide nikdy nebyli vic posedly zdravym zivotnym stylem a stravou nez dnes. Jedine co je na mnohem vyssi urovni dnes je medicina a tolerance k odlisnostem (u mladych, inteligentnich lidi teda) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
23.1.21 23:08

Diskuzi jsem nečetla, ale u nás to bylo tak, že já začala chtít a tehdy ještě přítel, že má čas. Promluvili jsme si a já mu řekla svoje obavy, že dlouho beru antikoncepci a mám strach, jestli se zadaří. Ustoupil a za 2 měsíce bylo hotovo :lol:. Ted zpětně říká, že jsme si děti měli udělat mnohem dříve :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
23.1.21 23:46
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 27 let a biologické hodiny u mě tikaji.. Manželovy je 28 a dítě ještě nechce že to cítí tak za pár let..
Já beru antikoncepci a napadlo mě ji za jeho zády vysadit… Jak byste se k tomu postavili?? (pak bych mu asi řekla že jsem prášky brala normálně)

Spíš mě baví to, že chlapi tenhle podraz moc dobře znají a baby si myslí, že ne :D… nedávno jsme se tomu smáli…no víš já brala antinu, ale ona mě selhala :D jak častý… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
23.1.21 23:55
@bigl píše:
Ale on má pravdu. Prvorodička ve 29 je stará. Bohužel. Sama jsem měla první ve skoro 29 a stará jsem si připadala.
Dobrý lékař ti řekne, že ideální věk na první dítě je 20-25.
:-) ale, ze jsi to tak mela ty, prece neznamena, ze je to uzus. kdyz ti reknu, ze jsem prvni dite mela 35+ a stara jsem si nepripadala, jeste 14dni pred vysla „Rip“… u druheho to same… je mi ted 45+, beham desitky km mesicne, detem stiham na brnkacku… dobry lekar nebude generalizovat a ohanet se vekem. ja kdyz vidim mlade machny, co funi do 10ti schodu, upachtene zivotem, vse je pro ne problem, nad vsim si lamaji hlavu… tak ti jsou dle meho psychicky, coz jde ruku v ruce s fyzicnem, stare mit male deti… dobry lekar ti rekne, vek je jen cislo… btw. kolikrat jsi byla s detma letos bobovat?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.1.21 00:04
@MartaLil89 píše:
Ale rocnik 69 a rocnik 94 vyrustali v jine dobe a sve mladi prozivali/prozivaji taky v uplne jine dobe. Podle mne to nejde srovnavat vubec. Kazda generace je jina, zije jinak a tak by to melo byt, jinak by k zadnem pokroku a zmenam ve slolecnosti nikdy nedoslo protoze by lidi porad delali a zili stejne jako predchozi generace. Kdysi bylo normalni i to ze zeny nepracuji, vdavaji se v 15ti, porodi 9 deti, rodice jim vybirali partnera a pak se to zmenilo. A ta zmena urcitou casti tehdejsi spolecnosti nebyla vitana protoze jim prislo ze se “lide v tom zbytecne vrtaji” a nezdalo se jim to prirozene. Dnes se nam to vsechno zda uplne normani. Dnesni generace ma tou svobodu vybrat si svoji zivotni cestu, venovat se i jinym vecem nez plozeni deti ve 20ti…
PS. Ve 26ti jsem dite nechtela ani nahodu, mezi 25-30 jsou prave ta nejlepsi leta na uzivani si zivota a svobody. Pro lide kteri to chteji samozrejme. Jsou i takovy co ve 20ti chteji dite a to je taky v poradku. Kazdy jsme jiny

nadherne napsane,… mam stejny pohled na svet, na muj stastny svet… porad nechapu holky, co maji potrebu moralizovat o veku rodicky… kazdy jsme jiny, zajimave, ze tak cini vesmes mlade holky, ktere vi, dle meho jeste o zivote „prd“ a velmi by me zajimal jejich nazor za cca 10-15let. zda si reknou, jooo, mit dite ve 20ti bylo skvele rozhodnuti, mela jsem krasny, bezstarostny zivot, uzila jsem si ho tak, jak jsem si to jako mala holka vysnila… proste, nekdo chce zazit mladi u „plinek“, jiny si uzivat zivota a svobody… kazdeho vec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101765
24.1.21 00:10
@markytka3 píše:
nadherne napsane,… mam stejny pohled na svet, na muj stastny svet… porad nechapu holky, co maji potrebu moralizovat o veku rodicky… kazdy jsme jiny, zajimave, ze tak cini vesmes mlade holky, ktere vi, dle meho jeste o zivote „prd“ a velmi by me zajimal jejich nazor za cca 10-15let. zda si reknou, jooo, mit dite ve 20ti bylo skvele rozhodnuti, mela jsem krasny, bezstarostny zivot, uzila jsem si ho tak, jak jsem si to jako mala holka vysnila… proste, nekdo chce zazit mladi u „plinek“, jiny si uzivat zivota a svobody… kazdeho vec…

Ale tady nikdo nemoralizuje, to, ze idealni biologicky vek na prvni dite je cca mezi temi 20-25 je proste biologicky dany fakt a kecy o uzivani si zivota na tomto faktu nic nezmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
24.1.21 00:16
@j.a.n.i1 píše:
Ale tady nikdo nemoralizuje, to, ze idealni biologicky vek na prvni dite je cca mezi temi 20-25 je proste biologicky dany fakt a kecy o uzivani si zivota na tomto faktu nic nezmeni.

Proc nam ta biologie dovolila mit tak dlouhy reprodukcni obdobi? Prosim o strucnou odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.1.21 00:17

Antikoncepci bych rozhodně hned vysadila a manželovi bych o tom řekla. Je přece nesmysl, abys do sebe cpala hormony, pokud chceš mimino, jen ať si manžel kouká dávat pozor :)
Bude rozmlsaný, že se doteď snažit nemusel, takže pravděpodobnost, že se zapomene nebo nějaká nehoda je dost pravděpodobná. A čím vášnivější budete mít sex, tím pravděpodobnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.1.21 00:19
@j.a.n.i1 píše:

a co to je idealni biologicky vek?… jak moc je tento vek opodstatneny? ok, vajecniky pracuji, telo je pripraveno, ale to ostatni?… nasi generaci bylo vstepovano, ze idealni biologicky vek je 18-22. generace mych rodicu - holka, co nemela do 20ti dite byla divna… nase deti budou mit vstepovano neco jineho… dle meho jsou to studie stejne jako idealni vek pro ockovani, nase generace byla ockovana v 10ti letech, dnesni v 18ti mesicich… dle meho, jakeholiv idealno je irelevantni, bo kazdy jedinec je jiny… a zadny soudny doktor nebude klientce tvrdit, ze uz ma za zenitem a ze mela pocit dite do 25… v me socialni bubline holky rodi 30+, a mohu rici, jedna se o uplne socialni a inteligentcni vzorek nez je tu na emiminu bezne (nikdo neni na davkach, nikdo neresi partnera u pc, nikdo neresi problemy v komunikaci s partnerem, etc…)…

Příspěvek upraven 24.01.21 v 00:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.1.21 00:21

@MartaLil89 Jak komu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.1.21 00:26
@ruzovasrnka píše:
@MartaLil89 Jak komu.

no to by me zajimal, z jakych dat autor cerpal :) :-) :-)… kde pro svuj vyzkum ziskal data :-)… hele vygoogli si tento graf, ktery byl prezentovan pred 30ti lety… myslim, ze se lidstvo za tu dobu moc nezmenilo a graf najdes uplne jiny…

podklady najdes treba tu: https://www.czso.cz/…b322ed0e4b84?… … ja jsem desne „cisilkova“ a pro me nazory jsou smerodatne statistiky… tuhle studii jsem necetla kvuli veku matek, ale chtela jsem si overit svoji teorii ohledne letosni umrtnosti vs. covid… ale to uz je jine tema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.1.21 00:44

@markytka3 Nečetla jsem sice celý text, ale graf, který by obdobně srovnával plodnost vzhledem k věku rodičky jsem nenašla :nevim: Tam se mluví o úhrnné plodnosti (počet dětí za život) v jednotlivých věkových kategoriích žen.
Hele, já nemám vůbec nic proti starším rodičkám ani prvorodičkám (sama jsem rodila třetí ve 36ti), ale prostě pokles plodnosti s věkem je statisticky nepopíratelný fakt. To ti potvrdí každej gynekolog. A samozřejmě - jsou výjimky, které v 45ti otěhotní, že si chlap jednou nedal pozor, jenže na každou takovou připadá xxx zoufalých snažilek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí