Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Moňas.p píše:
tak to není. Ne dobře fin. zajištění, ale jen zajištění. Tací, kteří se o dítě mohou postarat a ne doufat v pěknou budoucnost
Víš co, ale takových lidí je čím dál míň. Já beru jako zajištěného člověka i takového, který má kde bydlet, pracuje. A to, že dělá za minimálku třeba, tak se taky potom těžko financujou potřeby dítěte. To by je ale dost lidí pak nemělo. Já mluvím právě o těch, kteří obrací korunu a vlastně pracují atd. Taky mají děti.
@rokris píše:
@Moňas.p No, jsem prostě taková. Umím ocenit a neva mi, že je někdo lepší.![]()
@MambaJ píše:
Státu platí VŠICHNI daně - stát by se měl postarat o VŠCHNY.
Nebo, si budeme hrát na rasisty a skupiny?
Ten, kdo nepracuje daně neodvádí, naopak mu stát ještě platí zdravotní
@phoebe003 píše:
@MambaJ no tak v tom pripade tedy jo. To at si poridi tech decek rovnou pet, my ji budeme z dani zivit a ona bude nit to po cem touzila. Tak proc ja krava pitoma jeste porad chodim do prace? Ono je tady malo tech polomacenych vyzirek…
Přesně. Vykašli se na práci, na chlapa, spolehni s na stát a žij pěkně. Však na vodu a chleba bude vždy a když ne, tak někdo určitě pomůže. Nebo zavoláme TV Nova, jistě nám najde nějaký hodný sponzory
@phoebe003 píše:
Ja bych nekterym rovnou zakazala mit deti!
Drsné slova a komu pak by si to zakázala? Uklízečce, protože má minimální plat? ![]()
@Pomka píše:
Víš co, ale takových lidí je čím dál míň. Já beru jako zajištěného člověka i takového, který má kde bydlet, pracuje. A to, že dělá za minimálku třeba, tak se taky potom těžko financujou potřeby dítěte. To by je ale dost lidí pak nemělo. Já mluvím právě o těch, kteří obrací korunu a vlastně pracují atd. Taky mají děti.
taky obracím každou kačku, ale děti uživím. Zakladatelka ne
Ženy, tak proč se na práci nevykašlete, když si myslíte, že nepracujícím je tak dobře?
Já si to teda fakt nemyslím a nic jim nezávidím. Ani ty sociální dávky, na který přispívám. Vadí mi zneužívání, podvody, to jo. Ale kdo čerpá a má nárok, ať čerpá. Ony to nejsou závratný sumy. A prosím vás, mluvím tady o slušných lidech, kteří se o děti starají, ale prostě patří mezi sociálně slabé. Nemluvím tady o „nepřizpůsobivých“. O těch se bavit nechci. Na to má asi každý stejný názor.
@MambaJ píše:
Drsné slova a komu pak by si to zakázala? Uklízečce, protože má minimální plat?
Přesně, aspoň ty mi rozumíš, o čem mluvím. Nebavíme se tady o nemakačencích.
@MambaJ píše:
Drsné slova a komu pak by si to zakázala? Uklízečce, protože má minimální plat?
ta má aspoň nárok na mateřskou ale. Zakladatelka NE. Já dělala vždy za minimální mzdu, vždy pod 9tisíc čistýho, ale mám nárok na mateřskou, rodičák, mám se kam do práce vrátit a i kdyby ne, tak můžu jít na pracák a nezůstanu doma úplně zdarma do doby, než najdu další práci.
@Moňas.p píše:
Přesně. Vykašli se na práci, na chlapa, spolehni s na stát a žij pěkně. Však na vodu a chleba bude vždy a když ne, tak někdo určitě pomůže. Nebo zavoláme TV Nova, jistě nám najde nějaký hodný sponzory
Zitra davam vypoved
ono uz to nejak dopadne. ![]()
@MambaJ zakazala bych to tem, kteri se nedokazi postarat ani o sebe. Ne tem kteri pracuji. At je to treba hajzlbaba, zafna prace nesmrdi. A ja jdu varit.
@Moňas.p píše:
taky obracím každou kačku, ale děti uživím. Zakladatelka ne
Však bych jí taky radila počkat. Mám z ní pocit, že si není vědoma reálného života. Ale kdyby to fakt udělala, dostane 4letý rodičák, alimenty od otce. Jestliže má ochotné rodiče, kteří po ní nechtějí peníze, tak to taky dá. Bude to těžký, ale dá. No já bych do toho nešla, ale není to nemožný.
@Moňas.p píše:
I ten, kdo nepracuje si snad jde, do obchodu koupit chleba a světe div se, tam se také odvádí DPH, takže se prosím zamyslete všeobecně a né, jen pracuje- nepracuje.
Všichni nemůžeme být ředitelé, makléři a vedoucí, stát by měl více odměňovat „těžké“ práce, jako je prodavačka, zedničení a jiné. Pak by si i ten obyčejný člověk, našel práci.
Když se, za to pomalu nic neplatí a ještě, se tam nadřou, jak hov*da, tak se jim pak vůbec nedivím, že sedí doma na zadku a spoléhají na stát. Stát si to podělal, tak ať se postará.
Dal přednost zahraničním firmám, české zlikvidoval a teď bude plakat..
![]()
@phoebe003 píše:
Zitra davam vypovedono uz to nejak dopadne.
@MambaJ zakazala bych to tem, kteri se nedokazi postarat ani o sebe. Ne tem kteri pracuji. At je to treba hajzlbaba, zafna prace nesmrdi. A ja jdu varit.
Sakra, škoda že jsem těhotná. Taky bych sekla s prací a HNED! ![]()
@Pomka píše:
Však bych jí taky radila počkat. Mám z ní pocit, že si není vědoma reálného života. Ale kdyby to fakt udělala, dostane 4letý rodičák, alimenty od otce. Jestliže má ochotné rodiče, kteří po ní nechtějí peníze, tak to taky dá. Bude to těžký, ale dá. No já bych do toho nešla, ale není to nemožný.
Přesně tak to myslím, určitě jsou na tom lidi ještě hůř, ale jít do toho vědomě a dobrovolně je nezodpovědný. Miminko jí přeju, ale každý si zaslouží aspoň trochu slušný život
@Pomka píše:
Přesně, aspoň ty mi rozumíš, o čem mluvím. Nebavíme se tady o nemakačencích.
Je těžký to vysvětlit někomu, kdo se vůbec neorientuje, vůbec netuší, jak to vlastně v Česku vypadá.. ![]()
@Moňas.p píše:
ta má aspoň nárok na mateřskou ale. Zakladatelka NE. Já dělala vždy za minimální mzdu, vždy pod 9tisíc čistýho, ale mám nárok na mateřskou, rodičák, mám se kam do práce vrátit a i kdyby ne, tak můžu jít na pracák a nezůstanu doma úplně zdarma do doby, než najdu další práci.
Vidíš a když půjdeš na pracák, tak budeš čerpat sociální dávku (podporu). A je to správný, prostě bys na ni měla nárok. Stejně tak přeci zakladatelka, když je hendikepovaná a je pro ni obtížné sehnat práci. V takovém případě jí přeci nemůže nikdo dávky vyčítat nebo odpírat, pro takové jsou určené. Proto znovu říkám, nechápu, kam se ta diskuze zvrtla, jak se někde zmíní sociální dávky, tak si každý představí povaleče, který nic nedělá a ani nechce, ale proboha, jsou i lidi, kteří je využívají oprávněně a nemyslím si, že by si lebedili, mnuli ruce a vyhovovalo jim to. Prostě blbá situace a já jim to nezávidím.