Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dachsenka píše:
Ano pak jak bych měla dítě bych si hledala chlapa, který by měl taky dítě a hledá ženskou. Takto at chci nebo nechci, mám problém najít chlapa, protože každý každý pozná, že v mý letech uháním chlapa jen na dítě, jsem taková prý upjatá a ne uvolněná. Takto když budu mít dítě to bude o nečem jiném.
Budeš zase upjatá, že hledáš chlapa s vlastním velkým bytem, dostatkem peněz a ochoty živit tebe a cizí dítě. A to nemluvím o tom, že s dítětem se mnohem hůř seznamuje, už není tolik možností běhat večer po akcích a večírcích.. I když s maminkou doma, které dítě nechám doma.. Dělej jak myslíš, ale teda ![]()
@phoebe003 píše:
@Dachsenka dam Ti jednu radu. Pokud mas kamarada, ktery je ochotny udelat Ti dite, zeptej se ho, zda s Tebou nechce zkusit nejaky cas zit. Treba se z toho vyklube laska. Ve dvou se to lepe tahne… Poku nevyklube, alespon bude mit dite nejake zasemi. Spolu si uz snad bydleni poridit zvladnete.
A to jako, když si nenajde chlapa, tak nebude mít zázemí jo? Tak to je fakt gool ![]()
@MambaJ ja jen logicky uvazuju, treba je zrovna tahle moznosr realna. Jako nezlob se na mne/ nebo zlob je mi to burt, ale kdyz nema dost financi aby se osamostatnila, tak nemuze vychovavat dite. Aby bylo zabezpecene. Je fajn, ze rodice pomuzou, ale roce asi nejsou nesmrtelni ze?
@phoebe003 píše:
@MambaJ ja jen logicky uvazuju, treba je zrovna tahle moznosr realna. Jako nezlob se na mne/ nebo zlob je mi to burt, ale kdyz nema dost financi aby se osamostatnila, tak nemuze vychovavat dite. Aby bylo zabezpecene. Je fajn, ze rodice pomuzou, ale roce asi nejsou nesmrtelni ze?
Není to jednoduché, ale když se chce, tak to de. Dítko sice nebude mít tablet a adidasky, ale bude mít něco, co některé děti z „bohatších“ rodin nemají a neznají a to je, láska. Hlady neumřou, třeba mají nějaký majetek, byt ve vlastnictví, pokud není hloupá, najde si „oplod-ňovače“ s dobrými alimenty a bude to. ![]()
@Moňas.p píše:
ale chápeš, že ti rodiče tu nebudou navěky?
Naveky ne, ale treba 20 let jeste jo. A zakl.snad taky nezustane naveky sama. Kdybych mela planovat s,,kdyby,, tak nemam nic. Protoze co kdybych nemela na splatky, co kdyby se manzelovi neco stalo. Tak jsem sama a v podnajmu.
To jsou ty predsudky a vidiny spatnych kdyby do budoucna.
@MambaJ píše:
@Moňas.p Nemáš pravdu v tom, že nemusí být vůbec špatná máma, tady momentálně jde jen o peníze. To že má hendikep, ty víš jaký?Pokud má kde bydlet, co jíst, tak proč by dítě mít nemohla. A co člověk, který má dítě peníze a ze dne na den je na mizině, to má to dítě odstřelit, aby neměl pověst „nezodpovědný“???
Nepíšu, že bude špatná matka, jen že je nezodpovědná. Hendikep nevím, jaký má, ale sama psala, že si už kolik let nemůže najít práci. Je jí 34 let, tak práci nemá nejspíš tak 10 a víc let.
Má kde bydlet jen díky rodičům. Co jíst má taky díky nim a díky brigádě, o kterou s velkou pravděpodobností přijde. A rozdíl mezí ní a člověkem, který o vše přijde je velký. Ona vědomě chce dítě přivést na svět, i když ví, že to sama nezvládne
@Verun83 píše:
Proc telenovela, zatim vy vsechny tady uvadite drama. Vsechny zijete v nejakym predsudku, ze to bude des a chudak dite, ale treba ne. Bude mit u sebe babi, dedu, mamku a tatu taky bude vidat. Zakladatelka sama musi vedet, zda na to ma nebo ne.
Ne, to vůbec vědět nemusí. To bude vědět, až bude pár let s dítětem, za těchto podmínek, žít.
@Verun83 píše:
Naveky ne, ale treba 20 let jeste jo. A zakl.snad taky nezustane naveky sama. Kdybych mela planovat s,,kdyby,, tak nemam nic. Protoze co kdybych nemela na splatky, co kdyby se manzelovi neco stalo. Tak jsem sama a v podnajmu.
To jsou ty predsudky a vidiny spatnych kdyby do budoucna.
ale ona není schopna se postarat sama o sebe a to má brigádu. Jak otěhotní, tak ji mít asi nebude a další krk k obživě na cestě. To není kdyby, to jsou fakta
@MambaJ jo aha s dobrymi alimenty a rovnou ji poslem pro socialni davky ne? At uz to ma kompletni
![]()
@Moňas.p píše:
Nepíšu, že bude špatná matka, jen že je nezodpovědná. Hendikep nevím, jaký má, ale sama psala, že si už kolik let nemůže najít práci. Je jí 34 let, tak práci nemá nejspíš tak 10 a víc let.Má kde bydlet jen díky rodičům. Co jíst má taky díky nim a díky brigádě, o kterou s velkou pravděpodobností přijde. A rozdíl mezí ní a člověkem, který o vše přijde je velký. Ona vědomě chce dítě přivést na svět, i když ví, že to sama nezvládne
Nešlo to napsat lépe. ![]()
Proc ja si vlastne lamu hlavu? Vzdyt ten zivot je taaaaak jednoduchej..
Rict ji jak to je, ja bych teda svemu diteti nelhala v tehle veci. Kdybych vedela, ze male dite doma nesnesu a financne to nezvladnem, tak bych ji to tak rekla.