Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pomka píše:
Vidíš a když půjdeš na pracák, tak budeš čerpat sociální dávku (podporu). A je to správný, prostě bys na ni měla nárok. Stejně tak přeci zakladatelka, když je hendikepovaná a je pro ni obtížné sehnat práci. V takovém případě jí přeci nemůže nikdo dávky vyčítat nebo odpírat, pro takové jsou určené. Proto znovu říkám, nechápu, kam se ta diskuze zvrtla, jak se někde zmíní sociální dávky, tak si každý představí povaleče, který nic nedělá a ani nechce, ale proboha, jsou i lidi, kteří je využívají oprávněně a nemyslím si, že by si lebedili, mnuli ruce a vyhovovalo jim to. Prostě blbá situace a já jim to nezávidím.
jí ale stát neschválil nic, takže nárok nesplňuje
@Moňas.p píše:
a světe div se, já jsem právě ta prodavačkaStát si to jistě nepodělal sám. To lidi tomu přispěli, protože kupují raději levný sračk. y, než kvalitní potraviny. Nemají na to někteří a já to chápu
Hele, to máš pravdu, lidi taky. Ale protože moje mamka je taky prodavačka, tak si někdy kolikrát říkám, kam to dospělo
kdybych s ní nebydlela, tak by neměla ani v zimě na topení a taky by si musela pro dávky. A asi by se mi nelíbilo, kdyby to někdo odsuzoval.
@Pomka píše:
Hele, to máš pravdu, lidi taky. Ale protože moje mamka je taky prodavačka, tak si někdy kolikrát říkám, kam to dospělokdybych s ní nebydlela, tak by neměla ani v zimě na topení a taky by si musela pro dávky. A asi by se mi nelíbilo, kdyby to někdo odsuzoval.
já to neodsuzuju, jen se mi nelíbí uvažování:
„chci dítě, však stát s o nás postará“ a nějaký alimenty taky dostanu.
Ono to tak jistý totiž není a taky to není hned a co budu dělat do doby, než proběhne soud o výživném? atd…
@Moňas.p píše:
já to neodsuzuju, jen se mi nelíbí uvažování:„chci dítě, však stát s o nás postará“ a nějaký alimenty taky dostanu.
Ono to tak jistý totiž není a taky to není hned a co budu dělat do doby, než proběhne soud o výživném? atd…
Měl by se postarat, právo mít dítě, by měl mít každý, schopný myslet. A né jen vysokoškolák s platem ing. ![]()
@MambaJ píše:
Státu platí VŠICHNI daně - stát by se měl postarat o VŠCHNY.
Nebo, si budeme hrát na rasisty a skupiny?
Ona nemaká, tak daně neplatí
@MambaJ píše:čteš vůbec co píšu? Já nemám ani maturitu, o tom to není!
Měl by se postarat, právo mít dítě, by měl mít každý, schopný myslet. A né jen vysokoškolák s platem ing.
@MambaJ píše:
Měl by se postarat, právo mít dítě, by měl mít každý, schopný myslet. A né jen vysokoškolák s platem ing.
tak totoje slušná perla
takže jinými slovy JÁ si pořídím dítě, ale STÁT se má postarat?
slušný
právo mít dítě má každý, nikdo ani netvrdí opak, ale když se nepostará ani sama o sebe, tak je prostě nesmysl si to dítě pořizovat ![]()
@Verunecka289 píše:
tak totoje slušná perla
takže jinými slovy JÁ si pořídím dítě, ale STÁT se má postarat?
slušný
právo mít dítě má každý, nikdo ani netvrdí opak, ale když se nepostará ani sama o sebe, tak je prostě nesmysl si to dítě pořizovat
bože, je mi tak dobře, když to někdo napíše za mě ![]()
@Jemys píše:
Ona nemaká, tak daně neplatí
Ona sice nemaká, ale chleba si do obchodu koupit jde, tam se snad neplatí DPH? ![]()
@Moňas.p píše: čteš vůbec co píšu? Já nemám ani maturitu, o tom to není!
A o čem?
@Verunecka289
Bereš mě moc za slovo, napsala jsem „KAŽDÝ, SCHOPNÝ MYSLET“, pokud se zakladatelka, neumí ani vykakat sama bez rodičů, je to něco jiného. ![]()
@MambaJ píše:
A o čem?
@Verunecka289
Bereš mě moc za slovo, napsala jsem „KAŽDÝ, SCHOPNÝ MYSLET“, pokud se zakladatelka, neumí ani vykakat sama bez rodičů, je to něco jiného.
Jo, jde si ho tam koupit za peníze od rodičů - super
To ať si pořídí těch dětí zrovna víc ![]()
a světe div se, já jsem právě ta prodavačka
Stát si to jistě nepodělal sám. To lidi tomu přispěli, protože kupují raději levný sračk. y, než kvalitní potraviny. Nemají na to někteří a já to chápu