Chci opustit rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5937
14.10.22 08:50
@samá práce píše:
@utopia
Zase z toho nedělej tragédií. Vždyť je tomu dítěti už pět let. To už je skoro samostatná jednotka. Jídlo, pití, trošku poňuchňat, večer přečíst pohádku a mezitím nějaký výlet, hřiště apod. Kdyby žila ve vyspělém světě a né v komunistickým bordelu, kde jsou maminky 4 roky doma, by mazala v roce do práce a s velkou pravděpodobností by dítě už navštěvovalo předškolní zařízení aspoň dva, tři dny v tejdnu. Jestli si zakladatelka neporadí s pětiletým, tak ať se sebere a jde. A nečeká na dobu až si z rodinného rozpočtu nešetří víc. Normální děcko se s tím srovná.

Jako asi jo… mému dítěti je 2,5 roku a vidím ohromný rozdíl v nárocích pro mě jako pro mámu narozdíl od věku, kdy mu bylo pár měsíců nebo třeba rok. Jakože je tohle větší pohoda. Takže máš pravdu, že to nejhorší, co se týče péče má za sebou a teď je to hlavně věc výchovy. Jenže se snažím pořád pamatovat na to, že já to dítě chtěla a od začátku se manžel zapojuje a já mám dost chvil pro sebe. To zakladatelka nemá a prostě se to nastřádalo a v kombinaci s nechtěným těhotenstvím a posléze i nechtěným mateřstvím to nebude med. Bude to vnímat úplně jinak. Pro nás je to třeba mít to nejhorší za sebou, pro ní pořád čím dál větší hrůza, kdy už nestačí dítěti obstarat základní potřeby, ale musí s ním interagovat, vychovávat ho a to může být pro vyhořelého člověka bez lásky k dítěti mnohem horší, než když to bylo mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
14.10.22 09:19
@Anonymní píše:
@Liberalissima chce nulový kontakt jen platit alimenty nic vic

Aha tak to je blbý, aspoň ten obvíkend a nějakou tu středu by fakt dávat mohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
14.10.22 09:24

@utopia Jo, něco podobného také znám.

No a ke všemu je moje dítě postižené, takže to odporuje jejich představě a berou to jako selhání, co mi kolikrát dávají pěkně sežrat. A otec? Utekl za hony daleké. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
14.10.22 10:05
@samá práce píše:
@utopia
Zase z toho nedělej tragédií. Vždyť je tomu dítěti už pět let. To už je skoro samostatná jednotka. Jídlo, pití, trošku poňuchňat, večer přečíst pohádku a mezitím nějaký výlet, hřiště apod. Kdyby žila ve vyspělém světě a né v komunistickým bordelu, kde jsou maminky 4 roky doma, by mazala v roce do práce a s velkou pravděpodobností by dítě už navštěvovalo předškolní zařízení aspoň dva, tři dny v tejdnu. Jestli si zakladatelka neporadí s pětiletým, tak ať se sebere a jde. A nečeká na dobu až si z rodinného rozpočtu nešetří víc. Normální děcko se s tím srovná.
:mrgreen: Ha, jak máš starý děti? Jako 5letý samostatná jednotka, jo? No kdyby dítě bylo extrémně bezproblémové, ve škole oblíbené a hodné, úkoly dělající a skvěle se učící, mající hodně kamarádů, se kterými může lítat venku až do večera, tak možná…sice zajistit doktory, zubaře, kroužky, úklid, hygiena, oblečení a jídlo se neudělá samo, ale mohlo by být hůř.
Upřímně se přiznám, že mám dost starostí a zařizování i s 18 letou. Mám děti 3 a ani jedno není úplně bez problémů. A starosti a práce je s nimi celou dobu a párkrát jsem kvůli tomu měla psychické i fyzické potíže, totálně vyčerpaná. A to je miluju.
Ty jsi chlap, možná máš pocit, že většina věcí okolo dětí tak nějak plyne sama, ale tvůj názor je teda úplně mimo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
14.10.22 10:12
@veria píše:
Ja jenom furt nechapu, z ceho je tak zoufala a ustvana. Z jednoho petiletyho zdravyho ditete? 8o
Stacilo by si na manzelovi vybojovat trochu casu pro sebe a bylo by to stopro lepsi. Neverim ze k tomu diteti nic neciti. Je jen vyhorela a da se to resit, kdyby se ji chtelo.Příspěvek upraven 13.10.22 v 23:25

Tak si to přečti znovu, když pomalu chápeš nebo nerozumíš psanému textu. Takhle žít nevydrží nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
14.10.22 10:23

@safina
Až se příště narodím, budu na rodičáku. Větší flákárna snad ani není. Když jsem měl děti malý, spádové nemocnice a v nich doktory. Autobusy jezdily jen ty kde se nastupovalo u řidiče. Liberta se tam nějak nevešla. Takže 10 km pěšky k městské dopravě. Auto bylo až Š105 za šílené peníze, lednice přes známou a pračka romo. Sunar na lístky a na školku se musely mít napracované hodiny v akci Z. A dalo se to i bez psychických potíží. Jó, u nás byla nejhorší puberta a kluk nastěhováný už v sedumnácti. Teď s vnoučaty je to brnkačka. Škol, obchodů a doktorů jak nas ráno a doma skoro automaty na vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45718
14.10.22 10:47
@safina píše:
Tak si to přečti znovu, když pomalu chápeš nebo nerozumíš psanému textu. Takhle žít nevydrží nikdo.

Jak zit? Ze je sama na jedno decko ale manzela ma, moc nepomaha a jen nosi penize? (A to nevime jak moc nepomaha). Nezijou takto tisice zen? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
14.10.22 11:08
@samá práce píše:
@safina
Až se příště narodím, budu na rodičáku. Větší flákárna snad ani není. Když jsem měl děti malý, spádové nemocnice a v nich doktory. Autobusy jezdily jen ty kde se nastupovalo u řidiče. Liberta se tam nějak nevešla. Takže 10 km pěšky k městské dopravě. Auto bylo až Š105 za šílené peníze, lednice přes známou a pračka romo. Sunar na lístky a na školku se musely mít napracované hodiny v akci Z. A dalo se to i bez psychických potíží. Jó, u nás byla nejhorší puberta a kluk nastěhováný už v sedumnácti. Teď s vnoučaty je to brnkačka. Škol, obchodů a doktorů jak nas ráno a doma skoro automaty na vše.

Jó, to za nás… :lol: :lol: :lol:

Klasika 🤦 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
14.10.22 11:16
@samá práce píše:
@safina
Až se příště narodím, budu na rodičáku. Větší flákárna snad ani není. Když jsem měl děti malý, spádové nemocnice a v nich doktory. Autobusy jezdily jen ty kde se nastupovalo u řidiče. Liberta se tam nějak nevešla. Takže 10 km pěšky k městské dopravě. Auto bylo až Š105 za šílené peníze, lednice přes známou a pračka romo. Sunar na lístky a na školku se musely mít napracované hodiny v akci Z. A dalo se to i bez psychických potíží. Jó, u nás byla nejhorší puberta a kluk nastěhováný už v sedumnácti. Teď s vnoučaty je to brnkačka. Škol, obchodů a doktorů jak nas ráno a doma skoro automaty na vše.

Když je všechno tak snadné a skvělé, tak doporučuji si vzít do péče několik těžce postižených dětí. Pak by lidé jako ty viděli jaká je brnkačka být doma s dítětem. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4108
14.10.22 11:18
@veria píše:
Jak zit? Ze je sama na jedno decko ale manzela ma, moc nepomaha a jen nosi penize? (A to nevime jak moc nepomaha). Nezijou takto tisice zen? :nevim:

Když si to přečteš ještě jednou, tak zjistíš, že byla tyrana v dětství a evidentně nemá toto trauma zpracované. Já doufám, že takto tisíce žen nežijí.

Já si nedokážu představit, že zakladatelka od dítěte odejde, a bude vše v pořádku. Dítě není její problém, ten má hluboko v sobě. Svědčí o tom i to, že není schopna vymezit svoje hranice. Buď své břímě řešit nechce, nebo z toho má strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
14.10.22 11:57
@veria píše:
Ja jenom furt nechapu, z ceho je tak zoufala a ustvana. Z jednoho petiletyho zdravyho ditete? 8o
Stacilo by si na manzelovi vybojovat trochu casu pro sebe a bylo by to stopro lepsi. Neverim ze k tomu diteti nic neciti. Je jen vyhorela a da se to resit, kdyby se ji chtelo.Příspěvek upraven 13.10.22 v 23:25

Zoufalá a uštvaná být může, neboť dopředu věděla, že na tento způsob života není stavěná. Dítě nechtěla. A to je prostě něco jiného, než když člověk ty své děti miluje a chce pro ně to nejlepší. Ona evidentně věděla, proč do toho jít nechce.

Jedna věc je, že je někdo tak nezodpovědný a i přes svůj odpor do dítěte jde. Nechat se přesvědčit je fakt hrozný „argument“.

Druhá věc je ale to, že trochu určitě pomůže již zmíněné přerozdělení práce okolo domácnosti a dítěte. Problém ale je s nespolupracujícím manželem. To je pak těžké. Když je tahle situace v kombinaci s druhým rodičem sobcem, co má dítě na háku.

Nejhůř je na tom to dítě. Škoda že nebyl dán k adopci dříve. Teď určitě už je do nějaké míry psychicky poškozen. Po odchodu matky bude zaručeně ještě více.

Též bych doporučila psychoterapii a najít milující chůvu, co by nasytila emoční potřeby dítěte, může to ledascos zachránit. Matka nemusí být mistr světa, ale dostupná ano.

Nevím, koho mi je víc líto. Asi dítěte. Zakladatelko zajdi k odborníkovi, prosím, někdo se tu již zmínil o traumatu, souhlasím, že ošetření vlastních ran může klukovi pomoci. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45718
14.10.22 12:05
@Hibou píše:
Když si to přečteš ještě jednou, tak zjistíš, že byla tyrana v dětství a evidentně nemá toto trauma zpracované. Já doufám, že takto tisíce žen nežijí.Já si nedokážu představit, že zakladatelka od dítěte odejde, a bude vše v pořádku. Dítě není její problém, ten má hluboko v sobě. Svědčí o tom i to, že není schopna vymezit svoje hranice. Buď své břímě řešit nechce, nebo z toho má strach.

V uvodnim prispevku o tyrani neni rec. A jinak ano, ziji takto tisice zen a mnohe dokonce i bez toho aspon platiciho manzela, samy s postizenymi detmi atd.
No nic, my to tady nevyresime, zakladatelka se uz asi neozve. Snad to dopadne pro to dite nejak prijatelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
14.10.22 12:28
@veria píše:
Jak zit? Ze je sama na jedno decko ale manzela ma, moc nepomaha a jen nosi penize? (A to nevime jak moc nepomaha). Nezijou takto tisice zen? :nevim:

No tak dobře, pro tebe: zakladatelka je od rána do večera na dítě a chod domácnosti sama, dítě sice „chodí“ do školky, ale je pořád nemocné, takže se o něj pak sama stará a pracuje po nocích. V důsledku toho trpí nedostatkem spánku, je vyčerpaná. Nikdo nikdy za celých 5 let jí dítě nepohlídal, ani nevezl kočár. Navíc, je hodně soudná a nestěžuje si, co vše dělá. Kluk měl několik úrazů, co kolem toho musela zřejmě opět sama absolvovat nevypisuje, nehledě na nemoci, kdy nemůžeš ani na chvíli od dítěte odběhnout za celý den. Takže doma minimálně týden bez možnosti vyběhnutí ven a to se třeba opakuje každý měsíc. Manžel zřejmě houby vydělá, když musí zakladatelka pracovat i s nemocným dítětem a po nocích. Nedá se s ním mluvit o nějakém řešení a prostřídání. Nehledě na to, že ona dítě nechtěla, přesně tohoto se bála, ale byla manželem a jeho rodinou do té situace dotlačena. A ta rodina teď na dítě kašle a na zakladatelku taky.
Ne, tak opravdu nežijí tisíce žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45718
14.10.22 12:42
@safina píše:
No tak dobře, pro tebe: zakladatelka je od rána do večera na dítě a chod domácnosti sama, dítě sice „chodí“ do školky, ale je pořád nemocné, takže se o něj pak sama stará a pracuje po nocích. V důsledku toho trpí nedostatkem spánku, je vyčerpaná. Nikdo nikdy za celých 5 let jí dítě nepohlídal, ani nevezl kočár. Navíc, je hodně soudná a nestěžuje si, co vše dělá. Kluk měl několik úrazů, co kolem toho musela zřejmě opět sama absolvovat nevypisuje, nehledě na nemoci, kdy nemůžeš ani na chvíli od dítěte odběhnout za celý den. Takže doma minimálně týden bez možnosti vyběhnutí ven a to se třeba opakuje každý měsíc. Manžel zřejmě houby vydělá, když musí zakladatelka pracovat i s nemocným dítětem a po nocích. Nedá se s ním mluvit o nějakém řešení a prostřídání. Nehledě na to, že ona dítě nechtěla, přesně tohoto se bála, ale byla manželem a jeho rodinou do té situace dotlačena. A ta rodina teď na dítě kašle a na zakladatelku taky.
Ne, tak opravdu nežijí tisíce žen.

Mas tam hodne veci, ktere z prispevku zakladatelky nevyplyvaji a jsou to jen tvoje domnenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4108
14.10.22 12:47
@veria píše:
V uvodnim prispevku o tyrani neni rec. A jinak ano, ziji takto tisice zen a mnohe dokonce i bez toho aspon platiciho manzela, samy s postizenymi detmi atd.
No nic, my to tady nevyresime, zakladatelka se uz asi neozve. Snad to dopadne pro to dite nejak prijatelne.

To si představ, že čas o času zakladatel do své diskuze v průběhu něčím přispěje a doplní tak informace. Reagovat pouze na úvodní příspěvek je poněkud omezené.

Také máš ráda takovou tu podporu, když jsi z něčeho nešťastná nebo zničená (nebo jsi tak dokonalá, že se ti to neděje?) a postěžuješ si někomu a on tě odpálkuje s tím, že tisíce jiných jsou na tom stejně nebo ještě hůře, tak si nemáš co stěžovat? To, že na tom jsou tisíce jiných stejně (což si v tomto případě fakt nemyslím), přece neznamená, že se z toho byť jen jedna nemůže hroutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí