Chci se vdát, ale on se ženit nechce!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
29.3.13 17:05
@Bábrdl píše:
Třeba v armádě ti, když jedeš na misi (diplomatickou, ne bojovou :mrgreen: ), tak když si sebou bereš manželku, tak ti za ni armáda platí, zatímco za přítelkyni ne. To, aby si nějaký pan plukovník nevzal do bruselu nejdřív janičku, až ho omrzí tak toničku, potom jarmilku :mrgreen:

To by nebylo vhodné ani na oficiálních příležitostech. Umanželky je přeci jen alespoň částečná jistota, že volil s rozvahou,zatímco „přítelkyně“ může být ženská, co potkal včera v baru. A nastrkovat takovou nějakému velvyslanci by mohla býtg ostuda.

Já jsem „přítelkyně“ a odráží to náš vztah. Jsme partneři, co spole žijí, ale on má svou rodinu (je vdovec), já svou. Kdybychom byli mladší a já chtěla mít ještě dítě, chtěla bych mít jinou úroveň vztahu - manželství.
…no já ti nevím, když mrkneš na statistiky rozvodů, tak bych si tímhle vůbec jistá nebyla :mrgreen:
Já myslím, že v tomhle neexistuje špatné a správné řešení :nevim: Podstatné je, aby ti dva (ať už žijí „na hromádce“, nebo v manželství), šli do toho ve vzájemné harmonii a souhlasu. A ne „já myslel/a“… tato formulka už zabila hodně vztahů
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21543
29.3.13 17:31
@neila píše:
a jak řešíte snoubenky??

Nijak, to je jak přítelkyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
29.3.13 18:29
@PaníBovaryová píše:
Nijak, to je jak přítelkyně.
… Ale to je v rozporu s tím vaším tradicionalismem, nemyslíš? Zásnuby jsou přeci veřejným příslibem manželství! Nebo jste snad vymysleli nová pravidla a svatby zásadně organizujete jako přítel a přítelkyně z ulice? :nevim: takže tě muž nepožádal o ruku??? :jazyk: vy jste ale divná rodinka… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
29.3.13 18:33
@neila píše: … Ale to je v rozporu s tím vaším tradicionalismem, nemyslíš? Zásnuby jsou přeci veřejným příslibem manželství! Nebo jste snad vymysleli nová pravidla a svatby zásadně organizujete jako přítel a přítelkyně z ulice? :nevim: takže tě muž nepožádal o ruku??? :jazyk: vy jste ale divná rodinka… :mrgreen:

Myslím si, že zrovna v ČR institut zasnoubení má poměrně malou tradici - v době komunismu to bylo bráno jako buržoazní přežitek, pracující lid se množil od 17, nevěsty byly z 90% v 3-6 měsíci, zásnuby jako takové byly poměrně vzácné. Takže aby byl snoubenec/snoubenka brán jako opravdu předstupeň manžel/manželka, jako je tomu třeba v GB nebo USA si musíme ještě chvilku počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
29.3.13 18:56

@Brouk Pytlik ale já reagovala na konkrétní pisatelku a příspěvek, ne na zásnuby jako takové ;) a navíc nevím je tahle teorie na místě… Moji rodiče jsou spolu 40 let a zásnuby měli a to v naší rodině nejsou žádnou výjimkou.. Jo a taky nejsou z USA ani GB apod. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
29.3.13 18:57
@neila píše:
@Brouk Pytlik ale já reagovala na konkrétní pisatelku a příspěvek, ne na zásnuby jako takové ;) a navíc nevím je tahle teorie na místě… Moji rodiče jsou spolu 40 let a zásnuby měli a to v naší rodině nejsou žádnou výjimkou.. Jo a taky nejsou z USA ani GB apod. :palec:

Víš co, ono žádná teorie nebude sedět na všechny, takže udělat plně všeobjímající vzorec myšlení je nemožné. A už mlčím, vidím, že se chceš dohadovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
29.3.13 19:11

@Brouk Pytlik No ne, právě že nechci. Já to plně akceptuji, jen jsem ti napsala jak to třeba vidím já, protože takhle to znám ze své rodiny, tudíž mi ten tvůj pohled přišel hodně vzdálený :nevim: to je celé, žádné dohadování :palec: prostě to každý má jinak, mě jen hodně zarazila tamta pisatelka, že když nejsi manželka, nejsi nikdo… 8o :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21543
29.3.13 19:12
@neila píše: … Ale to je v rozporu s tím vaším tradicionalismem, nemyslíš? Zásnuby jsou přeci veřejným příslibem manželství! Nebo jste snad vymysleli nová pravidla a svatby zásadně organizujete jako přítel a přítelkyně z ulice? :nevim: takže tě muž nepožádal o ruku??? :jazyk: vy jste ale divná rodinka… :mrgreen:

Jaká rodinka?? Já mluvím o ofociálních záležitostech města :lol: Moje rodina zve i mého přítele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
29.3.13 19:19
@Maniakova píše:
@pavlinka77
jak se dělá svatba za 2 tisíce a vybere se tolik tisíc navíc, potřebuju radu :mrgreen:

Prstýnky z titanu za 1000Kč Šaty 500Kč
Kytka 200Kč
Svatební koláčky cca 250Kč
Svatební dort mi udělala moje svědkyně jako svatební dar, fotograf byl její partner.
Hostinu s rodinou - řízky se salátem a chlebíčky udělal tchán a i to platil :-)
Pak jsme to šli zapít s kamarádama - já teda jenom nealko :D a každej si platil sám.
Manžel je z 5 dětí a každej nám dal obálku, plus obálka od mých rodičů plus něco málo dali kamarádi - my to po nich nechtěli stačilo nám, že si zaplatili svojí utratu v restauraci, ale oni si většinou nedali říct :D
Přikládám fotku dortu a těch šatů za 500Kč
Ten den jsem si užila, už né tak tu noc :D představa mojí svatební noci nebylo manželovo zvracení do záchodu :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
29.3.13 19:20

Já ne - já ji chápu - pro mě je to taky důležité - svatba, ne ta dovča, na kterou mohu při troše peněz jezdit dvakrát do roka :mrgreen:.
V místě bydliště bývala svatba zdarma, takže náklady jsou opravdu minimální.
Zkus si s ním ještě promluvit, vysvětlit mu, jak moc to chceš ;).

@Gladys píše:
Výběrovost vnímání, určitě se jich taky bude spousta rozvádět :twisted:
Na matrice můžeš požádat o změnu příjmení, myslím, že pokud se děti jmenují po chlapovi, tak stačí důvod, že se chceš jmenovat jako ony.
Já už bych se na manželství vykašlala, společné děti jsou závazek až kam, v podstatě to nic nezmění, společné vlastnictví bych kdyžtak ošetřila smluvně a jela na tu dovču 8)
  • Citovat
  • Upravit
367
29.3.13 19:38

@pavlinka77
Paráda kromě barevných šatů by mi asi nic nevadilo, já za první svatbu dala kolem 30 tisíc a to jsme měli snad 20 lidí, nic extra…ted už budu chytřejší, známe také využiju k focení, česání atd. jen nevím kde hostinu..bramborový salát a řízky a miluju :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.3.13 21:06

@neila : Právně žádný vztah „snoubenka“ neexistuje :nevim: Zasnoubení není skutečný závazek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
1.4.13 17:05

@Maniakova
já musela mít barevný, jelikož jsem neuvěřitelně bílá celej život a vypadala jsem jako smrtka :D i prodavačka řekla rázné NE, takže tak :-)
Hostinu jsme měli normálně doma u tchýně, tchán to všechno připravil, kdyby bylo tepleji, tak by to bylo na zahradě i s grilovačkou, ale bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
1.4.13 17:08
@neila píše:
@Brouk Pytlik No ne, právě že nechci. Já to plně akceptuji, jen jsem ti napsala jak to třeba vidím já, protože takhle to znám ze své rodiny, tudíž mi ten tvůj pohled přišel hodně vzdálený :nevim: to je celé, žádné dohadování :palec: prostě to každý má jinak, mě jen hodně zarazila tamta pisatelka, že když nejsi manželka, nejsi nikdo… 8o :jazyk:

Asi se na to díváš moc osobně a čekáš, že všichni budou respektovat vaše soužití, ale bohužel je stále ještě spousta lidí, kteří život na hromádce neberou rovnocenně. Já jsem jedna z nich. A abych byla upřímná, ani nevím proč, prostě to na mě tak působí. A to znám páry, kteří žijí úplně stejně jako my - společný dům, děti, auto… prostě nachlup stejné, ale nějak uvnitř mám zakořeněno, že k sobě i před ostatními patří muž a žen (manžel a manželka) a cokoliv jiného je míň :nevim:. Není v tom u mě logika, jen pocitově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21543
1.4.13 17:38

@Brouk Pytlik To je právě to, jakmile jste manželé, mohou se všichni stavět na hlavu - stát, církev, tchýně, bývalí partneři, ale vy už patříte k sobě a váš svazek je legální a platný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí