Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Mě třeba cvičení doma ani v posilce nebaví a vzdala bych ho taky hned. Najdi si pohyb, který tě bude bavit a nebudeš ho dělat jen kvůli postavě. Může to být v podstatě cokoli, ideálně, abys zvedla tepovku a zapotila se, laicky řečeno. Já třeba chodím na rychlé procházky, alespoň 2× týdně si dám hodinu chůze, vychází mi to tak na 7 kiláků a je to bezva. Ale základem je prostě jídlo. Zhubla jsem 20 kilo v době, kdy jsem měla dvě malé děti a čas na sebe téměř nulový, takže jsem tak maximálně jednou týdně vyběhla na půl hodiny po okolí.
@celkemspokojena píše: VíceAbych byla upřímná, tak moc dobrou fyzičku nemám. Kolik minut pro začátek je ideální cvičit?
Já jsem v první řadě omezila cukry. Úplně jsem vynechala slazené nápoje a piji jen obyčejnou vodu a čaje. Úplně jsem vyřadila sladkosti jako nejrůznější bonbony, čokolády, sušenky atd.
Na začátku jsem měla strašný absťák a cca po měsíci a půl mi to dokonce přestalo chybět. Najednou, když si dám banán, přijde mi hodně sladký a dobrý ![]()
Za druhé… začala jsem cvičit postupně. Nejdříve 20 minut denně (když mě bolelo tělo, tak den pauza).
20 minut je krátká doba, že jsem schopná se k tomu dokopat i když se mi nechce. Hodně mi pomohlo, když jsem si každé ráno sedla a udělala si seznam úkolů, co ten den musím udělat (mezi nimi i cvičení) a pak odškrtávala.
Samozřejmě občas vynechám a z toho režimu vypadnu (nebo přijde něco co mi ten režim přeruší) a já pak do toho musím zase naskakovat.
Ale je důležité si z toho udělat návyk - rutinu.
Ahoj, za mě určitě si najít nějaký pohyb co tě bude bavit, ikdyby to měla být jen rychlejší chůze. Doporučuji hubnutí s ketodiet - jde to plynule, neměla jsem hlad a chutnalo mi to, obzvlášť jejich proteinové nápoje a pečivo. Každopádně na každého funguje něco jiného, já mám odzkoušeno tohle. ![]()
@VeronikaV33 píše: Více
Tohle je zlo, jsk muzes doporučovat chemické koktejly (a ještě drahé).Zakladatelko, za par korun mas zdrave snídaně - ovesne kaše s ořechy a ovocem nebo vajecne omelety jsou x krát levnější a ani do sebe nedostávás blivajzy se složením jak v chemické laboratoři. K tomu trochu pohybu a maximální omezení cukru - tím myslím skryté, jde vybrat sunka, jogurt, passata, cokoliv, kde už žádné gramy cukru nejsou.Jo a postavu asi nebudeš mít úplně dokonalou, já mám 180 a při 78 kilech už vypadam poměrně mohutne, řekla bych tak nadvaha pět kilo, cili věřím, ze tvoje optimismu bude někde k 70 kilům.
Každý jsme jiný a na každého funguje něco jiného, ale fakt si dávej reálné cíle! Pokud ti všichni říkají, že máš krásnou postavu, tak určitě nepotřebuješ zhubnout 20kg

Dej si 5-10kg, nikde není dané, že pak musíš skončit, ale budeš mít radost, že jsi uspěla. Když si dáš 20kg a zhubneš „jenom“ 10kg, budeš zklamaná, že jsi to nedotáhla
A jak už to padlo, vyber si, co tě baví (alespoň trochu pokud tě pohyb nebere) a dělej to 3× týdně. Hlavně nepřepal začátek, pokud nemáš super fyzičku