Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Úplně mám slzy v očích a velkou radost.
To je ten nejlepší vánoční dárek na světe, že jo?
Užívejte si svého opojného štěstí.
![]()
MOC GRATULUJI K VÝBORNÝM VÝSLEDKŮM TO JE PARÁDA A KRÁSNĚ SI TO ŠTĚSTÍ A RADOST UŽÍVEJTE PŘEJI VŠE JEN NEJLEPŠÍ A AŤ SI UŽ TO ŠTĚSTÍ JEN UŽÍVÁTE STÉJNĚ JAKO MANŽELKA TĚHOTENSTVÍ!!!!
PŘEJI TY NEJKRÁSNĚJŠÍ VÁNOCE!!
Petře, my Ti to říkaly, že to vychází často falešně pozitivní
Ne, zlehčuju situaci, je to super, mám moc velkou radost. Moc si to užívejte, za chviličku ho máte venku
Krásné vánoce!
hopa26 píše:
Musím napsat,ještě celý rozechvělý-všechno v pořádku.
Včera jsme absoluvovali odběr plodové vody,dnes jsem volal s manželkou pro výsledky z rychlého testu a vypdá to na 99,9% dobře,povídal pan primář.Než se sem přihlasí manželka,aby poděkovala také,chci všem kdo nám drželi palce poděkovat za pomoc a podporu.
Už vím co je ryzí štěstí.
Petr.
To je krásná zpráva!
Ale ne nečekaná, myslela jsem si, že to tak bude. Myslím, že tohle vám udělá víc radosti než všechno ostatní, co najdete zítra pod stromkem. A přeji aby ty příští Vánoce byly už o jednoho zdravého človíčka pod stromečkem početnější ![]()
L.
Zdravím všechny, které nás tu během našeho trápení podporovaly!
Ty, které podobné martyrium prožily asi vědí, že není jednoduché nemyslet ve dne v noci na to nejhorší. Zvlášť před svátky, kdy Vám každý gratuluje, přeje nádherné Vánoce a všichni „musí“ být šťastní..
Ale teď šťastní opravdu jsme ![]()
Je mi naprosto lehce, krásně, s manželem kolem sebe chodíme a jen se usmíváme a oba víme svý.. Je to prostě nepopsatelný, jak nádherné Vánoce díky doc.Baxové a ostatním ochotným lidem prožíváme. Přitom stačilo málo a to si dost dobře stále uvědomujeme. Na celkové výsledky si ještě 2 týdny počkáme, takže ještě nějaký červíček pochybností je,ale jsme oba zdraví, spolu velmi šťastní, celé těhu zatím kromě této události naprosto OK (teda já jsem takový drobek-vážím 48 kg a přírůstek stále kolísá jen 0.5kg sem, 0.5 kg tam, bříško jen nafouklé), tak proč bychom si zdravé mimi nezasloužili, že? ![]()
Děkuju mnohokrát všem, které se podílely na přínosných info i za podporu, kterou jsme potřebovali a omlouvám se dodatečně, že jsem byla schopná Vaši podporu a účast prožívat jen zprostředkovaně přes mého nej muže, který sice občas načůrá mimo mísu, ale jinak je to ten nejbáječnější chlap na světě ![]()
Děkujeme a přejeme všem, které by měly stejný problém, nechť je vyřešen stejně „rychle“ a dobře jako ten náš!!!
Pavlína
hopa26 píše:
Zdravím zkušené maminky,vůbec nevím co si mám počít.
Moje manželka se vrátila od gynekologa s pláčem,že je to špatný.
Když se nepatrně uklidnila,vydoloval jsem z ní tyto informace.Byla na testu krve,dnes dostala výsledky a v nich je nějaká vysoká hodnota,která ukazuje na možnost Down syndromu-1ku9 Je v 15 týdnu těhotenství.Pracuju s lidmi s mentálním postižením v chráněném bydlení a máme tam tzv. dauny… Vím že se ještě nedá poznat ani z plodové vody jak silný daun by to měl být,k tzv. daunovi se váže vždycky ještě n´áká nemoc nejčastěji nemoc srdce,podle plodové vody poznají ,že něco není v pořádku,ale daun se dá poznat úplně podle ultrazvuku-nejčastějí kvůli nadměrně velké hlavičce,rozhodně,ale až někdy mezi 5-6 měs.
Sám se vystrašený také,ale protože jsem od přírody optimista a hlavně musím manželce dodat sílu,poprosím o jakékoliv informace co mám dělat.
Doporučuji vyšetření praze na kvalitní klinice…
Ostatní hodnoty jsou v normě,je zdravá,já taky,nikde v rodině Down není,je jí 28 let a bude to naše první dítě.
Co mne ale ničí je to,že má jít na odběr plodové vody,nicméně až za 3 neděle-do FN Hradec Králové.
Děkuju Petr.
Posílám pro všechny,kteří budou v podobném stresu,konečný výsledek.
Už více než měsíc máme doma krásné a zdravé miminko-takže vše dobře dopadlo.
Ještě jednou díky všem za radu a pomoc a pokud bude někdo vystresovaný pročítat toto vlákno,snad ho alespoň trochu uklidní,že ne všechno co na začátku vypadá hrozně,také hrozně dopadne.
Petr
Strašně moc gratuluji, pročetla jsem to celé a vím, co to je. Prošla jsem si tím samým. Chlap se snažil pomoci co to šlo, ale tajně brečel na záchodě. I u nás to dopadlo dobře a máme 3.měsíční mimi.
Tak ještě jednou. ![]()
HOpa26: Je krásný, že manželku podporuješ, my s manželem zažili to stejné, moje riziko bylo 1:15 a doktorka mě ještě vystresovala, že je to akutní a že na odběr musím okamžitě, takže ve středu mi řekla výsledky a v pondělí jsme valili na gen.konzultaci a odběr plodovky. Pak jsme 14dní čekaly na výsledky a já jen brečela, manžel mě podržel na celé čáře, ale bylo vidět, jak s tím sám bojuje. Odběr je v pohdoě, manžel to teda nesl těžko, pořád mi drtil ruku a říkal, jak se o nás bojí, vlastně mě to pomáhalo, připadala jsem si kapku… nevím jak to říct… podporovalo mě, že není nějakéj hrdina, že můžu podpořit taky já jeho. Prostě vzhledem k tomu, že vše dopadlo dobře, beru to jako velice kladnou zkušenost a další obrovské sblížení těch dvou, co to prožívají. Držte se a nebojte, Tripl testy jsou falešné a HLAVNĚ!!! výsledky neovlivníte, stresem akorát ublížíte miminku… HODNĚ sil a ať to dopadne na výbornou ![]()