Chodíte během Vánoc a Silvestra do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Letos je to za 8 let podruhé, co mám na Štědrý den volno. Poprvé jsem ležela v porodnici. Jinak každý rok pracuju, mám za sebou noční dvanáctky na Štědrý večer i Silvestra.
Víš, ono když si to odmakáš a hned ze startu kariéry se neofrňuješ, tak se možná i někam vypracuješ. Tyhlety princezny jsem zažila… většinou frfňaly, frfňaly, až ve firmě dofrfňaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám v sociálních službách, takže Vánoce, Silvestr, vlastně všechny svátky chodíme do práce. Těžko můžem na týden zavřít a nechat klienty samotný. To nevím, co by nás po návratu čekalo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dcera taky bude v práci i na Silvestra. A když měla brigádu v mekaci, byla tam do šesti do večera, jela potom domu posledním busem, který vůbec ten den jel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak by me zajimalo, zakladatelko, chodis do restauraci a obchodu ve svatky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodím do práce- dělám v obchodě. Toto období je nejsilnější- lidé hodně nakupují cukr, mouky, nebo třeba alkohol. Je pravda, že s malou dcerkou to mám složitější- ale vždycky se dá domluvit nějaké hlídání. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám každý rok na Vánoce i silvestra. Pokud ti to nevyhovuje změn zaměstnání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to já jsem naopak v prvním zaměstnání do práce chodit musela, takže když v tom současném nemusím, tak to beru jako luxus! ![]()
Příspěvek upraven 16.12.19 v 17:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel si kolem svátků dovolenou dát nemůže. Vychází to jak kdy, tento rok je v práci 24., 26. 28., 29. a na Stedry den pracovni pohotovost na telefonu. Az nastoupim po RD ja, pokud pujdu pracovat v oboru, na svatky mit volno budu temer urcite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám v nepřetržitém provozu 12ky. U nás je normální a kolegiální, že bezdětné si dobrovolně berou Štědrý den a silvestra, aby ty „dětné“ mohly být doma s rodinou. Na silvestra jet v 16 hodin domu? To je paráda, ne? Představ si, že máš službu na Nový rok a vstáváš tedy ve 4 ráno. To nemáš silvestra vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve svatky mame zavreno, ale mezi svatky mame klasicky pracovni den. S kolegy se proste stridam… jeden rok ja volno na Vanoce a v praci na Silvestra, dalsi rok obracene. Jedna z nas tam zustat musi.
Prvni prace te rozmlsalo no
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je teda fakt, že když se člověk zamyslí, že jsou lidé, co do práce MUSÍ (lékaři, saniťáci, hasiči, policisté, pečovatelé, řidiči MHD a tisíce dalších), tak nějaké „nechce se mi na Silvestra“ zní značně trapně.. Většina zaměstnavatelů dává zaměstnancům volno, pokud to jen trochu jde. Fakt neznám firmu, kde by nutili sekretářky, asistentky nebo třeba uklízečky odmakat šichtu na Štědrý den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V předminulé práci (prodavačka) jsem byla na Silvestra, na Štědrý den šly jen ty holky, co nedojížděly. V minulé v místě bydliště mi dokonce měla vyjít směna na Štědrý den. Naštěstí teď nosím poštu a ta ve svátek nechodí. Na Silvestra ovšem normálně do práce jdu, na tom mi nepřijde nic divného. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojte, mám takový dotaz jak to máte kolem svátků - nebo co je podle vás normální?
Jde o to, že když jsem chodila do své první práce v životě (veřejná správa) bylo naprosto normální si kolem Vánoc a Silvestra vzít dovolenou (třeba naposled jít do práce 20.12. a pak až jít do práce 2.1.). Pokud někdo chtěl jít do práce během svátků v pracovní dny, tak ať si jde - většinou využívali ženský, co už měly odrostlé děti nebo před důchodem - nejezdili na návštěvy, Vánoce a svátky neřešily, byly samy a do práce šly. Pracovala jsem tam 4 roky, takže jsem byla dost v šoku, když jsem pak nastoupila do nového zaměstnání (recepce na hotelu), kde tohle samozřejmě neexistovalo a na truc mi napsali směnu na Silvestra 31.12. noční - takže zatímco všichni kolem přípitek, ohňostroj, já jsem počítala uzavírku kasy jako každou noční o půlnoci. Od začátku roku pracuju zas v jiné společnosti na oddělení HR a opět - 23.12., 27.12., 30.12. a 31.12. že musím do práce, dovolená neexistuje. Přitom se nejedná o pozici, která by ty 4 poslední dny v roce nepřežila, kdyby tu nikdo nebyl. Navíc máme slíbeno, že toho 31.12. na Silvestra možná budeme moct končit dříve - v 15:00, což je fakt výsměch.
Mám prostě jen vysokou laťku, protože v mém 1. zaměstnání v životě bylo normálka si brát dovolenou? Přítel pracuje taky v administrativě celý život a vždy si bere dovolenou snad od 15.12. až do 2.1., jen já mám pořád práce, kde si dovolenou na svátky vzít nemůžu.
Aha, taky tady se to bere. Já byla vždyky překvapená, kolik lidí si myslí, že má nějaký nárok na volno mezi svátky.
![]()
Jsou to normální pracovní dny. na preázdniny už jsi trochu velká, ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Behem svatku jsem musela do prace asi orvni 3 roky, kvuli tomu ze jsem byla nejmladsi a ze hvezdy ktery tam byly sluzebne dele uz to tak proste mely zavedeny i kdyz uz mely treba 15lety deti, ktery na ne vicemene uz nebyly zvedavy, ale jednou si to tak zacedly tak by se na ne vymlouvaly pomalu do jejich 30
No ctvrtej rok jsem se nastvala a sdelila, ze jedu na hory pres Vanoce a at si tam drepi kdo chce a kupodivu to vzaly. To uz je nejaky ten rok a od te doby jsem nebyla pres svatky v praci ani jednou a takto mi to vyhovovalo i proto ze manzel je stavbyvedouci a 20 stavby zaviraji a znamena to pro nas delsi dovolenou, kterou stravime spolu a s rodinou, ptz v lete si dovolenou vetsinou vzit nemuze, max. treba dva dny. Ted jsem na matersky, takze jsem rada, ze to resit nemusim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Je teda fakt, že když se člověk zamyslí, že jsou lidé, co do práce MUSÍ (lékaři, saniťáci, hasiči, policisté, pečovatelé, řidiči MHD a tisíce dalších), tak nějaké „nechce se mi na Silvestra“ zní značně trapně.. Většina zaměstnavatelů dává zaměstnancům volno, pokud to jen trochu jde. Fakt neznám firmu, kde by nutili sekretářky, asistentky nebo třeba uklízečky odmakat šichtu na Štědrý den
Štědrý den je svátek.
Ale mezi svátky u nás uklízečky a asistentky normálně chodí. My je k práci potřebujeme.
Jakože si budeme zvedat telefony, řešit provozní věci a uklízet sami, protože je „mezi svátky“? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit