Chodíte během Vánoc a Silvestra do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nechodim, nemusim. Muj muz dela v praci, kde maji smeny, takze jemu i svatky vychazi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokud jsem pracovala na veterině, do práce jsem chodila i víkendy a svátky. Brala jsem to jako fakt a práce mě bavila. (Svobodná a bez dětí)
Prostě některé profese a firmy „jedou“ pořád. Po přechodu do státní správy není volno mezi svátky problém. Teď jsem na rodičovské, ale po ní, s malými dětmi, budu za to volno moc ráda.
Je to o možnostech a prioritách. Předchozí práce byla náročná fyzicky a někdy i psychicky, časově a za celkem málo peněz. Úřad je vcelku nuda, ale časově i finančně o dost lepší, což s rodinou ocením víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsem mohla a práce umožňovala, tak jsem preferovala práci mezi svátky (na svátek či pracovní volno se nepracovalo). Mám tyto dny ráda, ač je to práce stejná přesto je v tyto dny jiná. I Silvestra v noci jsem jednou strávila na brigádě.
Letos pracovní dny strávím v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nojono, statni sprava je flakarna, ale v normalnich firmach se pracuje. Svatky jsou 24-26 prosince a 1. ledna. Jinak to jsou normalni pracovni dny, i Silvestr. Takze nevim co je to za vysmech kdyz te chteji pustit uz v 15 hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Predstav si, ze by si vzali volno vsechny prodavacky, policiste, sestricky a lekari v nemocnicich, obsluha elektraren, recepcni na hotelech pri vanocnich pobytech,… Jeden cas jsem delala podklady ke mzdam a nejvic prace bylo prave 30.,31. a 1., Silvestr nesilvestr, slo se do prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobulka88 píše:
Jinak by me zajimalo, zakladatelko, chodis do restauraci a obchodu ve svatky?
Ja treba ne. Absolutne nechapu lidi co oblejzaj restaurace na vanocni svatky, prijde mi to smutne, ale proti gustu
myslim si, ze do restaurace muze clovek behem celeho roku. A do obchodu tez nemam potrebu chodit, on clovek behem tech svatku fakt hlady neumre, spis naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Je teda fakt, že když se člověk zamyslí, že jsou lidé, co do práce MUSÍ (lékaři, saniťáci, hasiči, policisté, pečovatelé, řidiči MHD a tisíce dalších), tak nějaké „nechce se mi na Silvestra“ zní značně trapně.. Většina zaměstnavatelů dává zaměstnancům volno, pokud to jen trochu jde. Fakt neznám firmu, kde by nutili sekretářky, asistentky nebo třeba uklízečky odmakat šichtu na Štědrý den
Tak treba na jadernych elektrarnach MUSI mezi svatkama do prace i ty uklizecky
V hotelich asi take. Mozna i o Stedrem dnu.
Příspěvek upraven 16.12.19 v 17:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysticlipstick no me zajimalo, jestli chodi zakladatelka, kdyz tady frfna. My taky nechodime, ale ja jsem naucena, ze co se nelibi me, snazim se nedelat jinym.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kosopemi píše:
Tak treba na jadernych elektrarnach MUSI mezi svatkama do prace i ty uklizecky
Já teda nepracuju v jaderné elektrárně, ale mezi svátkama MUSÍ uklízečky i u nás ![]()
To si proto, že je „mezi svátkama“ máme sami vynášet koše, luxovat a mýt nádobí.
Když to není naše práce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše: Štědrý den je svátek.
Ale mezi svátky u nás uklízečky a asistentky normálně chodí. My je k práci potřebujeme.Jakože si budeme zvedat telefony, řešit provozní věci a uklízet sami, protože je „mezi svátky“?
Tak záleží, co je to za firmu. Protože v domácí firmě o 5ti zaměstnancích fakt není problém dát uklízečce dovolenou, ne? Narozdíl od toho Temelína třeba
@Kosopemi
Ono je to defacto jedno, zda se bavíme o dovolené mezi svátky, nebo směnách o svátcích (tam kde se jede směnný provoz)-v principu je to totéž. Pokud lze a zaměstnavatel je normální, klidně povolí dovolenou mezi svátky/směny dle požadavků zaměstnance na svátky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mezi svátky i ve svátky. Jednou jsem měla 1.1. směnu od 5 ráno. Takže Silvestr nebyl. Šla jsem spát v 8 ![]()
Přijde mi to normální. Vždyť 27-31 jsou normální pracovní dny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my mame mezi svátky zavřeno, pokud nám někdo zavolá a chce něco smysluplného, jdeme do práce my a ne naše děvčata. Zase je to vykoupené tím, že si nesmí vzít dovolenou v létě.
- Citovat
- Upravit
@bobulka88 píše:
@Mysticlipstick no me zajimalo, jestli chodi zakladatelka, kdyz tady frfna. My taky nechodime, ale ja jsem naucena, ze co se nelibi me, snazim se nedelat jinym.
Rozumim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Tak záleží, co je to za firmu. Protože v domácí firmě o 5ti zaměstnancích fakt není problém dát uklízečce dovolenou, ne? Narozdíl od toho Temelína třeba@KosopemiOno je to defacto jedno, zda se bavíme o dovolené mezi svátky, nebo směnách o svátcích (tam kde se jede směnný provoz)-v principu je to totéž. Pokud lze a zaměstnavatel je normální, klidně povolí dovolenou mezi svátky/směny dle požadavků zaměstnance na svátky
„Mezi svátky“ jsou normální pracovní dny ![]()
Ale díky za tenhle náhled. Dřív jsem nechápala, kde se furt berou lidi, co si myslí, že mají nárok na týden prázdnin. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl Ne, jasně, jde o to, že jsou firmy, které mezi svátky jedou na „nouzový“ režim, protože prostě ticho po pěšině. Třeba různí řemeslníci. Kolik myslíš lidí si objednává vestavěné skříně 27.prosince?
A pak třeba v těchto firmách stačí jeden člověk, co zvládne vzít telefon, přijmout objednávku a ten hajzlpapír si klidně vymění, pokud má uklízečku matku samoživitelku, co je s dětmi doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit