Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@evulinda79 píše:
Nechápu tyhle zajímavý strachy, chodíte na nákup, ven, k jiným lékařům a zubaře se bojíte? trochu na hlavu, to my bychom se spíš měli bát vás a děláme celý rok bez jediného omezení a lidi chodí naprosto normálně, tedy krom těch co se k nám bojí, ale poté lítají po kauflandu jak smyslů zbavení apropo, u zubaře se můžete nakazit spoustou daleko horších nemocí než je kovid, ale to není potčeba řešit, že? co oči nevidí a uši neslyší…
Tohle házení všech do jednoho pytle je dost krátkozraký, nemyslíš? Jak víš, že kdo se bojí k lékaři, chodí do Kauflandu apod. Mluv za sebe, já třeba do krámu ani nikam mezi lidi nechodím. Jen k lékařům. U gynekologa to mají vychytané, u zubaře nikoliv.
Ano, byla jsem 2× na prevenci, na jaře a teď, pak vytrhnout osmičky a v prosinci jdu ještě vrtat kaz.
@Gábííí píše:
Ahoj, tak zrovna na zubním bych opravdu strach neměla. Všichni jsou v respiratorech, rukavice, štít, vše důkladně vydesinfikovano po každém pacientovi atd. Spíše lekari a sestry mají obavy, jelikož nikdy nevíš, jaký bezpriznakovy pacient to tam přinese…
Tk moje zubarka nic z toho nema, v září neměla ani roušku natož něco jinyho. Teď ma max. tu roušku.
@evulinda79 řekla bych, že po kaufu moc lidí běhat nebude. Vidím to u sebe, dvě děcka na krku a představa, že je nechám samotný a jdu si nakoupit, to mě švihne. Hodně lidi využívá nákup po netu, řidič mi pravidelně říká, jak nestíhaj nákupy (potravin) rozvážet ![]()
Nechodím, protože moji lékaři s úderem koronaviru zavřeli ordinace a když chci něco jiného, než recept na mail, tak mám smůlu.
@debra.morgan tak to je samozřejmě její věc, její zdraví, horší je, že tím riskuje nákazu pacientů a tohle je vědomé porušení všech zásad. Je to ale asi jedna z mála.
Můj zubař na jaře neordinoval, nebyly ochranné prostředky. Teď funguje - štít, respirátor, desinfekce, větrání, on sám se nakazit nechce. Děti byly v „koronadobě“ na prevenci 2×, žádné čekání, vše na čas (a to je to menší zubní klinika), vše bez problémů. K zubaři, co ordinuje v dnešní době bez roušky nebo spíš respirátoru bych nešla. Dtto narvaná čekárna - to se přece dá lehce ošéfovat. Můj zubař pravidelně nestíhá, tak sestra volá nebo posílá SMS, ať přijdu později.
Ráda bych šla ale jako vždy se tam nemůžu dovolat.. Ale já tu koronu beru tak jako s nadhledem.
@Lil Kitkatt píše:
Lidi jsou bezohledný. K mamce do práce takhle přišla paní s děckama a hodinu tam s ní něco vyřizovala. Nakonec se jí mamka zeptala, jak se vlastně má a ona, že nic moc, že akorát byla ona i děti na testech na covid.No a co víc, samozřejmě byla pozitivní ona i jedno dítě.
Normálně na facku..
To je neskutečný
Já taky byla na testech, nakonec negativní, byla to jen viróza, ale dokud jsem neměla sms zprávu o negativitě, tak jsem se stranila i vlastní rodiny (jako ono to úplně nejde, ale jelikož museli chodit do práce, tak jsem prostě netrávila s nima ty 4 dny tolik čas). Opravdu neskutečné jak se ty lidi chovají, pak se to nemá tolik šířit ![]()
Zrovna tento týden jsem nás k zubařce objednala na preventivní prohlídku na prosinec.
Ted jsem byla u zubarky na preventivce, poliklinika a bylo tam docela plno, pulku lidi s rouskou pod nosem, nulove rozestupy, tak se znovu bojim a to bych potrebovala opravit zuby, nevim mno
…
Já byla teď ve čtvrtek na preventivce, protože jsem nahodou v pondělí potkala mou zubařku a když jsem slyšela, že už uvažuje, že to na čas zavře, honem jsem se vmáčkla na kontrolu. Sestra hned ve dveřích mi postříkala ruce dezinfrkcí, musí se zout boty, a pusu 20vteřin vyplachovat ústní vodou. Pak normálně vyšetří.
@evulinda79 píše:
Nechápu tyhle zajímavý strachy, chodíte na nákup, ven, k jiným lékařům a zubaře se bojíte? trochu na hlavu, to my bychom se spíš měli bát vás a děláme celý rok bez jediného omezení a lidi chodí naprosto normálně, tedy krom těch co se k nám bojí, ale poté lítají po kauflandu jak smyslů zbavení apropo, u zubaře se můžete nakazit spoustou daleko horších nemocí než je kovid, ale to není potčeba řešit, že? co oči nevidí a uši neslyší…Příspěvek upraven 01.11.20 v 15:19
Ty opravdu nevidíš rozdíl?
Do obchodu (jak píšeš do Kauflandu, já tam nechodím)i k jinym lékařům chodím, ale v respirátoru. Což je tedy rozdíl a jsem trochu chráněná. Když to u zubaře musíš naplno otevřít hubu bez jakekoli ochrany a spolehat jen na zubaře, který se třeba dostatečně nebo i vůbec nechrání.