Preventivní zubní prohlídka během koronavirové pandemie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5726
1.11.20 15:38
@evulinda79 píše:
Nechápu tyhle zajímavý strachy, chodíte na nákup, ven, k jiným lékařům a zubaře se bojíte? trochu na hlavu, to my bychom se spíš měli bát vás a děláme celý rok bez jediného omezení a lidi chodí naprosto normálně, tedy krom těch co se k nám bojí, ale poté lítají po kauflandu jak smyslů zbavení apropo, u zubaře se můžete nakazit spoustou daleko horších nemocí než je kovid, ale to není potčeba řešit, že? co oči nevidí a uši neslyší…

Tohle házení všech do jednoho pytle je dost krátkozraký, nemyslíš? Jak víš, že kdo se bojí k lékaři, chodí do Kauflandu apod. Mluv za sebe, já třeba do krámu ani nikam mezi lidi nechodím. Jen k lékařům. U gynekologa to mají vychytané, u zubaře nikoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
1.11.20 15:40

Ano, byla jsem 2× na prevenci, na jaře a teď, pak vytrhnout osmičky a v prosinci jdu ještě vrtat kaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
1.11.20 15:42
@Gábííí píše:
Ahoj, tak zrovna na zubním bych opravdu strach neměla. Všichni jsou v respiratorech, rukavice, štít, vše důkladně vydesinfikovano po každém pacientovi atd. Spíše lekari a sestry mají obavy, jelikož nikdy nevíš, jaký bezpriznakovy pacient to tam přinese…

Tk moje zubarka nic z toho nema, v září neměla ani roušku natož něco jinyho. Teď ma max. tu roušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
1.11.20 15:43

@evulinda79 řekla bych, že po kaufu moc lidí běhat nebude. Vidím to u sebe, dvě děcka na krku a představa, že je nechám samotný a jdu si nakoupit, to mě švihne. Hodně lidi využívá nákup po netu, řidič mi pravidelně říká, jak nestíhaj nákupy (potravin) rozvážet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12946
1.11.20 15:49

Nechodím, protože moji lékaři s úderem koronaviru zavřeli ordinace a když chci něco jiného, než recept na mail, tak mám smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
1.11.20 15:50

@debra.morgan tak to je samozřejmě její věc, její zdraví, horší je, že tím riskuje nákazu pacientů a tohle je vědomé porušení všech zásad. Je to ale asi jedna z mála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
1.11.20 16:02

Můj zubař na jaře neordinoval, nebyly ochranné prostředky. Teď funguje - štít, respirátor, desinfekce, větrání, on sám se nakazit nechce. Děti byly v „koronadobě“ na prevenci 2×, žádné čekání, vše na čas (a to je to menší zubní klinika), vše bez problémů. K zubaři, co ordinuje v dnešní době bez roušky nebo spíš respirátoru bych nešla. Dtto narvaná čekárna - to se přece dá lehce ošéfovat. Můj zubař pravidelně nestíhá, tak sestra volá nebo posílá SMS, ať přijdu později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
1.11.20 16:25

Ráda bych šla ale jako vždy se tam nemůžu dovolat.. Ale já tu koronu beru tak jako s nadhledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
1.11.20 16:36

Tak zubarebych nerusila ani neodkladala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
1.11.20 17:41

Ano chodím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
1.11.20 19:10
@Lil Kitkatt píše:
Lidi jsou bezohledný. K mamce do práce takhle přišla paní s děckama a hodinu tam s ní něco vyřizovala. Nakonec se jí mamka zeptala, jak se vlastně má a ona, že nic moc, že akorát byla ona i děti na testech na covid. :zed: No a co víc, samozřejmě byla pozitivní ona i jedno dítě. :zed: Normálně na facku.. :cert:

To je neskutečný 8o Já taky byla na testech, nakonec negativní, byla to jen viróza, ale dokud jsem neměla sms zprávu o negativitě, tak jsem se stranila i vlastní rodiny (jako ono to úplně nejde, ale jelikož museli chodit do práce, tak jsem prostě netrávila s nima ty 4 dny tolik čas). Opravdu neskutečné jak se ty lidi chovají, pak se to nemá tolik šířit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
1.11.20 20:30

Zrovna tento týden jsem nás k zubařce objednala na preventivní prohlídku na prosinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
1.11.20 20:43

Ted jsem byla u zubarky na preventivce, poliklinika a bylo tam docela plno, pulku lidi s rouskou pod nosem, nulove rozestupy, tak se znovu bojim a to bych potrebovala opravit zuby, nevim mno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
1.11.20 22:26

Já byla teď ve čtvrtek na preventivce, protože jsem nahodou v pondělí potkala mou zubařku a když jsem slyšela, že už uvažuje, že to na čas zavře, honem jsem se vmáčkla na kontrolu. Sestra hned ve dveřích mi postříkala ruce dezinfrkcí, musí se zout boty, a pusu 20vteřin vyplachovat ústní vodou. Pak normálně vyšetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
1.11.20 23:04
@evulinda79 píše:
Nechápu tyhle zajímavý strachy, chodíte na nákup, ven, k jiným lékařům a zubaře se bojíte? trochu na hlavu, to my bychom se spíš měli bát vás a děláme celý rok bez jediného omezení a lidi chodí naprosto normálně, tedy krom těch co se k nám bojí, ale poté lítají po kauflandu jak smyslů zbavení apropo, u zubaře se můžete nakazit spoustou daleko horších nemocí než je kovid, ale to není potčeba řešit, že? co oči nevidí a uši neslyší…Příspěvek upraven 01.11.20 v 15:19

Ty opravdu nevidíš rozdíl? 8o Do obchodu (jak píšeš do Kauflandu, já tam nechodím)i k jinym lékařům chodím, ale v respirátoru. Což je tedy rozdíl a jsem trochu chráněná. Když to u zubaře musíš naplno otevřít hubu bez jakekoli ochrany a spolehat jen na zubaře, který se třeba dostatečně nebo i vůbec nechrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí