Chodítko od Ježíška

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
25.10.14 17:11

@Elen8 Tohle je diskusní fórum, ne otázky a odpovědi. K tématu to je. Kdyby se tu řešila přezdívka zakladatelky, pak to mimo bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
25.10.14 17:14

@j.a.n.i1 myslim, ze otazka byla JAKE choditko a ne JE CHODITKO VHODNE… ok jsou tu odpurkyne choditek ok beru to, ale proc to cpat cloveku, ketry se na to nepta… to je jako kdybych ja jako vegetarianka napsala na otazku jak upravit kure k obedu FUJ, ZADNE KURE, DEJ SI SALAT… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
25.10.14 17:15

Super nápad. Zničená záda budou malé připomínat tyhle Vánoce celej život :pankac:
Dobře vyberte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.10.14 17:17
@Elen8 píše:
Jako vzdy odpovedi k tematu, byt admin tak tohle zakazu, bud mam co k otazce napsat, nebo drzim h… :zed:

Nejlepsi budes mit project zbozi.cz ale ono je to vse na jedno brdo bych rekla…

Příspěvek upraven 25.10.14 v 17:08

Ja bych zas zakazala zakladat takovyhle diskuze a prodej techhle „choditek“. Obema nam to je tak nejak k nicemu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
25.10.14 17:18

@Elen8 Je zásadní rozdíl cpát někomu svůj životní styl a přesvědčení, a upozornit na to, že některé produkty na trhu můžou mít fatální důsledky pro zdraví ;) Něco jsou názory, něco fakta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.10.14 17:18

@Elen8 já napsala ze žádné, je to odpověď k tématu. Já jsem se dozvěděla až odsud, co perfektního dokáže chodítko udělat s pateri a pod. Pediatr a rehabilitační sestra mi to odkyvali ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
25.10.14 17:20
@Elen8 píše:
@j.a.n.i1 myslim, ze otazka byla JAKE choditko a ne JE CHODITKO VHODNE… ok jsou tu odpurkyne choditek ok beru to, ale proc to cpat cloveku, ketry se na to nepta… to je jako kdybych ja jako vegetarianka napsala na otazku jak upravit kure k obedu FUJ, ZADNE KURE, DEJ SI SALAT… :nevim:

Ale tady se vyskytly i argumenty a výzvy, ať se zeptá odborníků. Takže bys do diskuse ke kuřeti měla napsat: Podívej se na to, v čem to kuře vyrostlo, přečti si tuhle studii o omezení konzumace masa a sežeň si to kuře aspoň od chovatele. I kdyby to pomohlo jednomu náhodnému čtenáři, má to větší smysl než nechat téma bez odpovědi úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
25.10.14 17:22

Nebudu to tu plevelit dohadama, zakladatelce preji at se najde nekdo kdo poradi s tim co chtela a proc to zakladala… hezky zbytek soboty :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
25.10.14 17:23
A „ŽÁDNÉ“ - to snad není odpověd?
@Elen8 píše:
@j.a.n.i1 myslim, ze otazka byla JAKE choditko a ne JE CHODITKO VHODNE… ok jsou tu odpurkyne choditek ok beru to, ale proc to cpat cloveku, ketry se na to nepta… to je jako kdybych ja jako vegetarianka napsala na otazku jak upravit kure k obedu FUJ, ZADNE KURE, DEJ SI SALAT… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.10.14 17:26
@CokeLady píše:
Třeba moje sestra ho používá a ty, co ho odsuzují nazývá „ty eko- moderní matky, co trávěj život na internetu“, ale taky dá dítěti klidně v půlroce guláš. :nevim: Prostě ať si každej dělá co chce, jsou to jeho děti. Zakladatelko - konkrétné radu nemám, já to nepoužívala, mně to přijde jako odkladiště pro líné maminky, tak dítě mrsknou do chodítka, aby dalo na chvíli pokoj a hýbalo se tak, jak ještě neumí-

Mě v tom lítalo první děcko a od 10ti let chodíme na ortopedii a rehabilitace :? Nemůžu 100% říct, že to má z toho, ale desne mě to štve. Je to další nesmyslny krám do bytu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
25.10.14 17:29
@Elen8 píše:

No, když už to chceš k něčemu tedy přirovnávat, tak spíš k tomu, jaké pivo či víno koupit pětiletému na pití :think: taky by ti přišlo jako vnucování životního stylu, kdyby ti někdo odepsal, že je alkohol pro dítě nevhodný…
Nehledě na to, že odpověď žádné je taky odpověď na dotaz jaké :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
25.10.14 17:30

Ráda bych se zeptala zakladatelky, proč preferuje zrovna tenhle druh chodítka, a ne ten druhý, aktivní, co dítěti neškodí.
Nekritizuju, jen bych ráda znala důvod. :mrgreen:
Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
25.10.14 17:37

@Proužek
Zakladatelko možná si o tom nikdy neslyšela, ale chodítko není pro děti moc dobré. Ničí jim to záda a taky pak mnohem později chodí. V západních zemích už jsou i zakázané prodávat. Zkuste se podívat třeba na ty chodítka, ve kterých dítě nesedí, jen s nima chodí. My máme tohle a je super, malej si s ním vyhrál i když jeste nechodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.10.14 17:37
@Elen8 píše:
Nebudu to tu plevelit dohadama, zakladatelce preji at se najde nekdo kdo poradi s tim co chtela a proc to zakladala… hezky zbytek soboty :mavam:

http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61

Lezení je jedním z nejzdravějších pohybů ve vývoji vůbec. Nejen že propojuje hemisféry a tím zlepšuje koordinaci a soustředění, ale hlavně posiluje zádové a břišní svaly a připravuje tělo na sed. Děti, které lezou jsou samy sobě nejlepším terapeutem. Dokáží se prolézt drobnými nesrovnalostmi těla. Lezení zaujímá ve vývoji veliký časový úsek, většinou 4 až 5 měsíců, než začnou děti samy chodit. Bohužel i dnes je dost dětí, které nelezou. Důvodů je více, ale mezi nejčastější patří bezkonkurenčně pasivní sed. Některé děti nemohou lézt kvůli chodítku. Chodítko je pomůcka, která může dítěti jedině ublížit. V žádném případě mu neumožní rychlejší nástup chůze. Je výhodná jen pro rodiče, kteří chtějí mít klid od svých dětí. Dětem se líbí, že vidí z jiné perspektivy a rodiče jsou rádi, že se jim nemůže nic stát. Bohužel se jim nemůže stát ani to, aby lezly. Děti se na vás stávají závislými, seberete jim radost z toho, co dokázaly ony samy. Motivace dětí dostat se do sedu je totiž hnacím motorem celého vývoje.

• Citovat
  • Upravit
3047
25.10.14 17:38

@Proužek zasnu jake tu jsou odpovedi a mrzi me to. O choditku, ze je skodlive slysim poprve, ja ho jako mala mela a i to skakadlo, byly zvlast, problemy nemam a to jsem se narodila s nevyvinutymi kyclemi.
Planovala jsem diteti taky choditko koupit, tak jsem ted na rozpacich, co zpusobuje, ze je choditko uz nevhodne? Mozna bude dobre se na to zeptat doktora, ne vsechny rady tady stoji za neco :) pokud ti to dr. nevymluvi, asi bych prozkoumala heureku a hodnoceni z recenzi, kdyz tady padaji rady tipu-darujes ji znicena zada na cely zivot :zed:
to jsou zase ziviny tady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport