Chodítko od Ježíška

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25189
26.10.14 08:06
@j.a.n.i1 píše:
@avm3 No, kde jinde, že :mrgreen: pak tedy ještě v postýlce pod polštářem…

Jo :D Tak tam jsem ještě nic nenašla :D Ale mobil mi jednou dala do takového toho podhlavníku, co je přišitý k potahu na křeslo a je tam zip. Ještě jsem že jsem ji koutkem oka viděla a mobil hraje… cokoliv jinýho bych tam asi nenašla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20854
26.10.14 09:57

Zdravím,
urážející uživatelku jsem odtajnila a blokovala. OT příspěvky jsem smazala.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
26.10.14 10:02

@admin Ještě by bylo dobré napsat, kdože to tedy byl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.10.14 10:24
@j.a.n.i1 píše:
@admin Ještě by bylo dobré napsat, kdože to tedy byl :think:

Markri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20854
26.10.14 10:31

Šlo o @Bublinka02.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
26.10.14 10:32

Já jsem tohle chodítko měla pro obě děti. Ta starší je už dospělá, byla v tom hodně. Protože ji to bavilo a já nejsem o jeho škodlivosti přesvědčená. Je zdravá. Možná jsem ji tam odkládala, prostě nejsem supermatka co se dítěti věnuje každou minutu dne.
Druhou dceru to tak nebavilo, takže tam byla pouze minuty, kdy jsem si potřebovala někam odskočit. Teď je jí 2,5 a dost si s ním hraje. Našla ho na půdě a bohužel ho chtěla dolů. Leze do něj, jezdí v něm jako autem, vozí zvířátka. Takže pro nás to nejsou vyhozené peníze. A i kdyby byly, pořád jsou moje a každému je houby po tom, za co je utrácím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.10.14 10:33
@admin píše: Šlo o @Bublinka02.Monika

8o Tady jich bylo víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.10.14 15:39
@VitHan píše:
Já jsem tohle chodítko měla pro obě děti. Ta starší je už dospělá, byla v tom hodně. Protože ji to bavilo a já nejsem o jeho škodlivosti přesvědčená. Je zdravá. Možná jsem ji tam odkládala, prostě nejsem supermatka co se dítěti věnuje každou minutu dne.
Druhou dceru to tak nebavilo, takže tam byla pouze minuty, kdy jsem si potřebovala někam odskočit. Teď je jí 2,5 a dost si s ním hraje. Našla ho na půdě a bohužel ho chtěla dolů. Leze do něj, jezdí v něm jako autem, vozí zvířátka. Takže pro nás to nejsou vyhozené peníze. A i kdyby byly, pořád jsou moje a každému je houby po tom, za co je utrácím.

Přesně, některé děti chodítko baví a na chvíli se zabaví. taky nevěřím, že je škodlivé, samozřejmě pokud je tam větší dítě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
26.10.14 19:17
@Ester13 píše:
Přesně to jsem chtěla napsat. Máma prochlastala celé těhotenství a já jsem členem sdružení Menza, porodní hmotnost 3750g., takže nějaký fetální alkoholový syndrom je nesmysl. Takže dámy, chlastejte houfně celé těhotenství!!! Budete mít chytré dítě s ideální porodní váhou :D

Jenze mozna kdyby nechlastala, tak nejsi jen clenem Mensy, ale jejim prezidentem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tohle zrovna rikala kamaradka, doktorka. No, ale mohla byt mozna vedecka sila na mezinarodni urovni, ze? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
26.10.14 20:10
@VitHan píše:

To bylo tak stabilní a bezpečené, že ses nebála, že spadne? 8o Jen se ptám, sama s chodítkem zkušenost nemám.
Jinak já tam taky jako dítě byla. Z čeho mám bolavá záda, těžko říct. Je to dneska civilizační nemoc, ale kdo ví, jestli na tom chodítka nemají svůj díl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.10.14 20:17

@avm3 my měli od švagorvé a to fakt by nikde nespadl.. Prostě byl vevnitř, sám nevylezl a bylo to hodně naširoko, ani by se nepřevrátil.. Spíš by mohl třeba do něčeho najet shodit atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
26.10.14 20:27

Můj bratr měl chodítko… je to už.. ehm.. 23 let :D.. takové to provopočáteční.. předek měl obalený utěrkou aby si nevyrazil zuby. Žádné následky nemá a to v něm trandil celý dny :). Já chápu - a dokážu pochopit ty, které se těchto věcí bojí. Ale to by se člověk pak musel bát všeho. Já bohužel nemám tolika času, abych četla různé studie, když dítě spí. A nebo si hraje na hrací dece se zvířátky. Tedy jsem myslela, že od toho tu je diskuze, kde se zeptám a přečtu si věci z praxe. Nevím.. dnes je všechno byznys. Očkování, všechny serepetičky které byste měli mít, protože jinak nebude dítě nikdy spokojené a zdravé… já jako malá jsem si hrála na písku, kam chodily evidentně dělat potřebu divoké kočky, cucala jsem vajgly co jsem v něm našla (říká máma :D), když mi spadl párek na zem, udělala jsem fůůůůůů.. a snědla ho i se špínou, ktera na něm byla :D. Jedla jsem kytky z louky, které určitě potkaly také nějakého živočicha. A hořčici nám teta kydala na buřty klackem :D. Tenkrát žádné studie nebyly. Dneska je to z větší části pouze komerční tah a nikdo mi nevymluví, že ne. Všechno je o penězích. Ať si každý kope za to, co je mu milejší.. ale ať nevnucuje svou pravdu ostatním agresí a dominantním postavením - já mám pravdu. Moje dítě určitě není BIO a nežije v igelitovém sáčku produkující vlastní atmosféru, určitě se mnou zažilo i dost „nezdravých“ chvílí… Děti jsou ve vývoji do 21 let, pak se růst a všechno zastavuje (prý). A do té doby co? Kdy skončí naše mateřská opatrnost? Co židle ve školách? Na nichž děcka sedí několik hodin denně a několik let? Zádové opěrky nejsou zrovna kandidáty na příkladné anatomické tvarování… a co jejich aktivity po škole? Tablety, počítače… upřímně.. já už málokdy vidím děti, že si venku hrají s křídou a skáčou panáka, nebo jinou hru.. Můžeme se snažit eliminovat škodliviny v jejich okolí… ale to co odrazíme my.. si oni určitě najdou časem někde jinde… ( nebudu kouřit, nebudu pít alkohol, nebudu pokoušet nervy paní učitelky atd.)… :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
26.10.14 20:42

@Proužek Já se všeho rozhodně nebojím :) ale do chodítka bych dítě nedávala ani kdyby mi ho někdo daroval, natož to kupovat. A ani kdyby mi nějaká nová emerická studie tvrdila, že to neškodí. :D
Používám selský rozum + si i něco přečtu. Ale tady mi přijde i z důvodů toho selského rozumu, nejen studií, že je to zbytečné to prostě pokoušet používat.
Dítě si ke stoji a chůzi samo dojde až zpevní svaly, do té doby si doleze kam potřebuje a zabaví se i jinak. Předčasně ho dostat s pomocí nějakého udělátka do pozice, na kterou ještě tělo není připravené, z toho může mít v budoucnu problémy. Nemusí, ale proč to pokoušet že. Tohle ovlivnit jako matka můžu, spoustu dalších věcí až tolik ne, tak se z nich hroutit nebudu, tož tak :)

ale jestli jsi rozhodnutá to koupit, tak to prostě kup, moje dítě to není :) a mě to netrápí, že na to má někdo jiný názor, nakonec následky svých rozhodnutí neseme sami ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
26.10.14 21:10

To nebyla narážka konkrétně na chodítko :), to tak globálně a celkově :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
26.10.14 21:14

@Proužek Jistě, nic se nemá přehánět, ale na druhou stranu - pořizovat víceméně zbytečnost, která prokazatelně škodí je už silně nad rámec nepřehánění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí