Chodítko od Ježíška

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41882
25.10.14 17:41

@krusty moje mamka je 65 ročník, zrovna jsem jí říkala, že se tomu některé,,starší,, generace diví. A ona mi donesla knížku, vydanou v 87 roce a je tam jasně naspáno o nevhodnosti těhle věcí. A to prý tady ani nebyly k dostání. Tak by to možná chtělo rozšířit obzory. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.10.14 17:42

@Proužek k čemu je to dobrý? Jinak doporučuji choditko-vozík z Ikea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-P
1421
25.10.14 17:43
@CokeLady píše:
Třeba moje sestra ho používá a ty, co ho odsuzují nazývá „ty eko- moderní matky, co trávěj život na internetu“, ale taky dá dítěti klidně v půlroce guláš. :nevim: Prostě ať si každej dělá co chce, jsou to jeho děti. Zakladatelko - konkrétné radu nemám, já to nepoužívala,mně to přijde jako odkladiště pro líné maminky, tak dítě mrsknou do chodítka, aby dalo na chvíli pokoj a hýbalo se tak, jak ještě neumí-

mám stejný názor, ale i přes to jsem ho také občas využila, abych mrňouse zabavila, když mi lozil do skříní a já potřebovala uvařit či poklidit :oops: nebyl tam sice pořád, ale občas ano :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.10.14 17:45
@Proužek píše:
Ahoj Maminky.

Potřebovala bych od Vás radu a pomoc ohledně chodítka. Rádi bychom jej pořídili malé k Ježíšku. Čím více funkcí, tím lépe.. kdyby to bylo chodítko a hopsátko v jednom (i s odjímatelným pultíkem), tím lépe… máte zkušenosti? Poradíte? Určitě aby to byla taková ta sedačka.. ne „pojízdný vozíček“ o které se dítě opírá.

Děkuji :)

Proužku, záleží na tom, pro jak staré dítě to chce. Pro dítě, které už samo sedí a chodí, bych chodítko klidně pořídila, ale spíš jako odkládač v době, kdy potřebuju dítě zabavit, abych mohla třeba vytřít nebo tak něco. Ale to už by pak asi bylo lepší, kdyby to nebylo chodítko, ale sedátko :lol: Ale pokud to chceš pro nechodící dítě, tak fakt radši ne. Hrozně je to zleniví a pěstují si špatné návyky. Moje sestřenice jako malá bývala v hopsátku a pak furt hopsala po špičkách a strejda s tetou měli velký problém ji to odnaučit :? Podobné návyky budou i s chodítka pro nechodící dítě. Třeba moje děti se s chodítkem potkaly v jedné restauraci v dětském koutku a využívali ho jako vozítko - vždycky tam jednoho posadily a pak s ním jezdily :lol: Ale na to už je lepší odrážedlo ve formě autíčka nebo mašinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.10.14 17:45

@krusty a znáš význam slov skolioza a lordoza? ;-) Tyhle krásné problémy může mít dítě, které se dávalo do choditka, či skakadla ;-) Až se budeš ptát pediatra, tak opatrně jak se zeptas, někteří pediatri jsou na chodítka tohoto tipu vyloženě alergičtí ;-) Možná by to možná chtělo nejdříve nastudovat jak se má vyvíjet pohybový aparát maleho děcka a pak kritizovat odpovědi zde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
25.10.14 17:46

Chodítka se u nás objevila asi před 15-20 lety, když předtím byla používána zejména v zámoří a západní Evropě. Od začátku jejich používání se objevovaly kontroverzní názory. Nejprve se zpochybňoval pozitivní vliv na vývoj chůze u kojence ve druhé polovině prvního roku. Hlavní výhrady byly k tomu, že tento způsob obchází přirozenou vývojovou fázi verti- kalizace a mobility. Nebyl prokázán časnější začátek chůze, spíše jsou doklady o opoždění Dále se poukazovalo na nepříznivý vliv na vývoj páteře, je popisována asymetričnost pohybů dolních končetin v charakteristice chůze, nedostatečný vývoj obranných reflexů při pádech běžných pro pokusy první krůčky (dítě při nich padá většinou lehce na zadeček). Závažné byly popisy neurologických sympto- mů připisovaných používání chodítek zejména spastických diplegiía na druhé straně maskování časných příznaků neurologického postižení kojence, které se diagnostikovalo díky používání chodítek později. Hlavním pro- blémem byl ale nárůst závažných úrazů v souvislosti s používáním mobilních chodítek. V roce 1999 bylo v USA přijato na oddělení intenzívní péče 8.800 dětí se závažným úrazem způsobeným používáním chodítek. V letech 1973-1998 zemřelo 34 dětí v USA na úraz souvi- sející s používáním chodítek. Řada publikací je o závažném popáleninovém úrazu u starších kojenců a batolat v souvislosti s používáním chodítek. Z více než 500 odkazů v Medline není žádný, který by přinesl pozitívní zkušenosti s používání chodítek.
Uvedené zkušenosti vedly Americkou pediatrickou asociaci k vydání zásadního dopo- ručení již v roce 2001, které doporučuje zcela zrušit používání chodítek v péči o dítě. V někte- rých zemích je vydán zákaz jejich prodeje a používání (Kanada). V Evropě je publikováno v prosinci 2003 stanovisko Britské pediatrické společnosti s podobným doporučením a navíc přímou výzvou pediatrům, aby na nebezpečí používání těchto pomůcek upozornili všechny rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
@krusty píše:
@Proužek zasnu jake tu jsou odpovedi a mrzi me to. O choditku, ze je skodlive slysim poprve, ja ho jako mala mela a i to skakadlo, byly zvlast, problemy nemam a to jsem se narodila s nevyvinutymi kyclemi.
Planovala jsem diteti taky choditko koupit, tak jsem ted na rozpacich, co zpusobuje, ze je choditko uz nevhodne? Mozna bude dobre se na to zeptat doktora, ne vsechny rady tady stoji za neco :) pokud ti to dr. nevymluvi, asi bych prozkoumala heureku a hodnoceni z recenzi, kdyz tady padaji rady tipu-darujes ji znicena zada na cely zivot :zed:
to jsou zase ziviny tady :D

vsak si svoje dite do choditka nacpi, ale pak mu hrad rehabilitace ze sveho a ne z verejneho pojisteni ;)

mmch ja tu davala zdroj z rehabilitacniho odd. polikliniky, to ze ty ted nemas problemy neznamena, ze je nebude mit i tvoje dite, mmch kolik ti je let? :?:

• Citovat
  • Upravit
3047

@lyrica proc bych rozsirovala obzory, kdyz jsem dukaz, ze skodlive nebylo…asi jde taky o princip pouziti, ne jako odkladis5e pro deti, ktere jeste ani nelezou… 8o
to nema cenu :) chtel jsem odpovedet zakladatelce, ktera tu polozila normalni dotaz, kdyby se ji hned odpovisalo stylem-lepsi varianta je to a to, zkus se porozhlidnout tady, je tu x clanku, ktere popisuji proc choditko skodi…to radeji nezakladat temata, kdyz tu jsou takovy chytrolini :))) no lepsi se tomu zasmat :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
25.10.14 17:51

@krusty přijde mi mimo, když říkáš, že tobě to neuškodilo, neuškodí to nikomu.
To by se dalo říct i o spoustě věcí, co jsou například zakázané a tak.
Ale chápu, někdo slyšet pravdu prostě nechce. Takže ať si klidě dobrovolně riskuje ( i s vědomím, že to zdravé není a prospěšné už vůbec ne ).
Nerozumím ale jednomu, děti mám dvě a u obou u mě,,odložení,, znamená, že je dám ( dávala jsem, prvnímu jsou tři ) na zem. Nechápu, proč je odkládat zrovna do téhle šílenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
25.10.14 18:00
@krusty píše:
@lyrica proc bych rozsirovala obzory, kdyz jsem dukaz, ze skodlive nebylo…asi jde taky o princip pouziti, ne jako odkladis5e pro deti, ktere jeste ani nelezou… 8o
to nema cenu :) chtel jsem odpovedet zakladatelce, ktera tu polozila normalni dotaz, kdyby se ji hned odpovisalo stylem-lepsi varianta je to a to, zkus se porozhlidnout tady, je tu x clanku, ktere popisuji proc choditko skodi…to radeji nezakladat temata, kdyz tu jsou takovy chytrolini :))) no lepsi se tomu zasmat :)))

Jedna vlaštovka jaro nedělá, aneb jeden člověk není statisticky významnou proměnou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
25.10.14 18:06

@Ester13 Mně to vždycky připomene ty diskuse: Kamarádka kouřila celé těhotenství a její dítě je v pořádku! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
25.10.14 18:11

@Litta Jo, takže z toho vyhodnotíme, že kouření není škodlivé :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
25.10.14 18:12
@krusty píše:
to nema cenu :) chtel jsem odpovedet zakladatelce, ktera tu polozila normalni dotaz, kdyby se ji hned odpovisalo stylem-lepsi varianta je to a to, zkus se porozhlidnout tady, je tu x clanku, ktere popisuji proc choditko skodi…to radeji nezakladat temata, kdyz tu jsou takovy chytrolini :))) no lepsi se tomu zasmat :)))

To, ze tobe neublizilo, neni dukazem neskodlivosti, stejne jako, kdyz kurak nedostane rakovinu plic, neni dukazem neskodlivosti koureni. Ale tak k rozsirovani obzoru te nikdo nutit nemuze, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
25.10.14 18:13
@Litta píše:
@Ester13 Mně to vždycky připomene ty diskuse: Kamarádka kouřila celé těhotenství a její dítě je v pořádku! :mrgreen:

Přesně to jsem chtěla napsat. Máma prochlastala celé těhotenství a já jsem členem sdružení Menza, porodní hmotnost 3750g., takže nějaký fetální alkoholový syndrom je nesmysl. Takže dámy, chlastejte houfně celé těhotenství!!! Budete mít chytré dítě s ideální porodní váhou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
25.10.14 18:36

Choditko jsem mela..kdyz ale uz maly chdil sam..pichla jsem ho tam, kdyz jsem potrebovala, ze si chvili neublizi. ale zakladajici, radsi ani ne, ono to fakt nici zada. ikdyz ja byla posazena po domacku vyrobenem choditku a patez mam jak prut- nastesti. zkus jiny darek, co choditko, co ditko tahne pred sebou? houpacku na dvere? hopsatko… vyberes dobre! ;)

co je dnes za den, ze tu vsechny rypete??? ty v.ole to je horsi jak cerny den na burze :roll: se hodte do klidu :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí