Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bytsamsebou píše:
Ne. Akorát při užívání HA není tak silná, jak bez antikoncepce. To samé platí o menstruaci. Bez antikoncepce jsem při ovulaci mívala výtok a občasné píchání v podbřišku, s ní nemám nic z toho.
Pri HA nemas ovulaci zadnou, HA ji blokuje. A MS neni pri HA prava menstruace, jen pseudo krvaceni - reakce na pokles hormonu v pauze.
Ovulace je uvolneni vajicka, co by jako byla ‘slabsi’ ovulace?
@hani28 píše:
Pri HA nemas ovulaci zadnou, HA ji blokuje. A MS neni pri HA prava menstruace, jen pseudo krvaceni - reakce na pokles hormonu v pauze.
Ovulace je uvolneni vajicka, co by jako byla ‘slabsi’ ovulace?
Presne tak. Jen to neni pseudo krvaceni, ale pseudomenstruacni krvaceni.
@hani28 @Janča6 o, že to blokuje/ tlumí ovulaci ale neznamená, že ji na sobě nepoznáš. Stejně jako s menstruací/pseudomenstruačním krvácením. U obou může mít stejné projevy, změny nálad, horší pleť, příbytek na váze, atd., akorát slabší/tlumenější.
@Tomie HAK neberu už několik let, nebylo to myšleno, tak, že je to záležitost dnů týdnů nebo měsíců. Akorát, že poslední dobou je to intenzivnější během plodných dnů, ovulace.
Mám to tak. HA neberu už spoustu let a za tu dobu jsem se naučila hodně vnímat svůj cyklus. Ovulaci poznám naprosto bezpečně a ano cítím se hezčí, mám pěknou pleť, nejsem nafouklá, mám dobrou náladu, hodně chci sex. Týden před menstruaci mám PMS, pupínky, nálada špatná, jsem lehce na*ratelná, jsem nafouklá, bolí mě prsa, jsem více unavená. Vždy si to brzy uvědomim a snažím se tomu nepodléhat a chovat se normálně, ale hormony se mnou také třískají. S menstruaci přijde takový větší klid, šílenství odchází ale unavená jsem nadále. Po MS zase akční období a následná ovulace. ![]()
Napada me otazka, je pro zenu prirozenejsi reagovat na vykyvy hormonu v cyklu zmenami nalad atd. jako zakladatelka nebo mit po cely cyklus naladu, chtic, energii a pocit atraktivity zcela konstantni a nijak nepocitovat ovulaci ani ms? Bavme se pouze o zenach s prirozenym cyklem, tedy neuzivajicich HA.
@Švédka87 To ano
Ale ne s někým, kdo mi za normálního stavu
nic neříká a naopak se navzájem spíš vyhýbáme. Jakmile ale nastanou plodné dny, ovulace, tak bych ho fakt nejraději
akorát mě v tom brzdí jeho závazky a to, že je to pořád člověk z práce, u kterého navíc nevím jak to má on směrem ke mě.
Blbý je, že teď mi fakt vrká
a zítra máme spolu pracovní povinnosti.
![]()
Příspěvek upraven 07.01.24 v 15:20
@Bytsamsebou píše:
Ne. Akorát při užívání HA není tak silná, jak bez antikoncepce. To samé platí o menstruaci. Bez antikoncepce jsem při ovulaci mívala výtok a občasné píchání v podbřišku, s ní nemám nic z toho.
Sorry, ale to strašná blbost… jak jako není tak silná? To by mě zajímalo, co to znamená ![]()
@Amalthea píše:
Sorry, ale to strašná blbost… jak jako není tak silná? To by mě zajímalo, co to znamená
Během menstruace jsem krvácela 5-7 dní silně, bolest břicha, hlavy,… S HA trvá slabé krvácení 4 dny, bolest břicha minimální, hlavy vůbec…během ovulace silný výtok, píchání v břiše. S HA bez výtoku, občas v podbřišku slabě píchne. Pocity a nálada úplně stejné…
odborně ti to určitě nevysvětlím.
@Bytsamsebou Je to nesmysl. Nemůžeš mít ovulaci, když do sebe cpeš hormony, které zabraňují otěhotněnim a tím i ovulaci a plošným dnům. ![]()
@Anonymní píše:
@Tomie HAK neberu už několik let, nebylo to myšleno, tak, že je to záležitost dnů týdnů nebo měsíců. Akorát, že poslední dobou je to intenzivnější během plodných dnů, ovulace.
Protože jsi sama a nemas tedy takove sexualni vybití, protože mas vek na plození, protoze at chceme nebo ne, porad jsme zvířátka? ![]()
@Bytsamsebou píše:
Během menstruace jsem krvácela 5-7 dní silně, bolest břicha, hlavy,… S HA trvá slabé krvácení 4 dny, bolest břicha minimální, hlavy vůbec…během ovulace silný výtok, píchání v břiše. S HA bez výtoku, občas v podbřišku slabě píchne. Pocity a nálada úplně stejné…odborně ti to určitě nevysvětlím.
O to se ani nesnaž. Píšeš nesmysly. Při užívání antikoncepce nemáš ovulaci vůbec. Tečka. Nemáš ani menstruaci. Je to pouze krvácení z vysazení, ale neni to menstruace.
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou Je to nesmysl. Nemůžeš mít ovulaci, když do sebe cpeš hormony, které zabraňují otěhotněnim a tím i ovulaci a plošným dnům.
@karkarka píše:
O to se ani nesnaž. Píšeš nesmysly. Při užívání antikoncepce nemáš ovulaci vůbec. Tečka. Nemáš ani menstruaci. Je to pouze krvácení z vysazení, ale neni to menstruace.
Dobře, lajcky pro tebe, nemám menstruaci, nebo ovulaci, pouze,,něco jako", co bezpečně poznám
. Jestli ty né,… ![]()