Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
No, pokud je zaměstnaná v kavárně a ten penzion je někde jinde, tak je nejisté, že přidělovat náhradní práci tímto způsobem je OK. Ta náhradní práce by měla být přiměřená a ne nějaká otročina.
@Ivan PPZ píše:
No, pokud je zaměstnaná v kavárně a ten penzion je někde jinde, tak je nejisté, že přidělovat náhradní práci tímto způsobem je OK. Ta náhradní práce by měla být přiměřená a ne nějaká otročina.
Mytí oken a úklid je otročina, jo?
Tak dík, že to konečně nějakej chlap uznal…
Možná by stálo popřemýšlet nad tím, že majitelé restaurací jsou momentálně v háji. Jsou naprosto bez příjmu a stejně musí platit režie a platy zaměstnanců. A je trochu mimo po nich chtít, aby si ještě na velký úklid najímali agenturu, když už mají placené zaměstnance bez činnosti. Teď je čas na solidaritu, protože by taky mohla být zakladatelka brzo bez práce…
@Janli píše:
Mytí oken a úklid je otročina, jo?![]()
Tak dík, že to konečně nějakej chlap uznal…
Možná by stálo popřemýšlet nad tím, že majitelé restaurací jsou momentálně v háji. Jsou naprosto bez příjmu a stejně musí platit režie a platy zaměstnanců. A je trochu mimo po nich chtít, aby si ještě na velký úklid najímali agenturu, když už mají placené zaměstnance bez činnosti. Teď je čas na solidaritu, protože by taky mohla být zakladatelka brzo bez práce…
Asi tak..Mě to přijde pochopitelné, že zaměstnavatele se snaží vymyslet nějakou práci, většinou velký úklid. Přichází každý den o zisk, já bych se modlila, aby to nezavřel úplně. Což se u většiny malých firem stát prostě může. Nevěřím, že to otevřou do deseti dnů, jak bylo nejdříve schváleno
@Janli píše:
Jakýmu riziku tě vystavuje v prázdným penzionu? Že si zlomíš nehet nebo ohneš hřbet? Ty jsi teda fňukna! Ve chvíli, kdy mám švagrovou lékařku na interně a ošetřuje tam pacienty s Covidem, je mi z takových lidí jako ty šoufl!
Na interne ošetřuje pacienty s Covid?
ti se s nad léčí na infekčním. Nebo ne?
@Janli píše: …
Možná by stálo popřemýšlet nad tím, že majitelé restaurací jsou momentálně v háji. Jsou naprosto bez příjmu a stejně musí platit režie a platy zaměstnanců. …
Teď je čas na solidaritu, protože by taky mohla být zakladatelka brzo bez práce…
No, zrovna v pohostinství jsou podnikatelé známí tím, že jejich sociální cítění vůči zaměstnancům je příkladné. Proto všem platí min. mzdu, aby zaměstnanec nemusel odvádět vysoké daně, ne? ![]()
Co se té náhradní práce týká- myslel jsem to obecně- nejen mytí oken. Prostě tahle situace neznamená, že zaměstnanec musí přistoupit na „cokoli“.
@Ivan PPZ píše:
No, zrovna v pohostinství jsou podnikatelé známí tím, že jejich sociální cítění vůči zaměstnancům je příkladné. Proto všem platí min. mzdu, aby zaměstnanec nemusel odvádět vysoké daně, ne?
Co se té náhradní práce týká- myslel jsem to obecně- nejen mytí oken. Prostě tahle situace neznamená, že zaměstnanec musí přistoupit na „cokoli“.
No tak celkem pochybuju, že by majitel kavárny/cukrárny kromě úklidu nutil personál třeba šlapat chodník nebo vyvážet žumpy z celého okresu…
![]()
A pokud se zaměstnancům nelíbí, že mají za plný plat uklidit provozovnu, když nemají do čeho píchnout, můžou dát výpověď a nahlásit se na pracák… S trochou štěstí pak můžou mít veget i několik let…
![]()