Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@denisskaa ano, tahle únava je pro borelu typická. I samozřejmě pro spoustu dalších… někde jsem i čerla, že ty bakterie/paraziti prostě umí vychytávat ATP (zdroj energie) z buněk či co. Takže i to, co si chudák oslabený organismus pracně vyrobí, mu ty brebery sežerou ![]()
Je to taková únava, kterou zdravý člověk nezažije, tam se totiž dobijí baterky spánkem. Tady u toho ne :/
@quera píše:
Dobrý den, mnoho symptomů, co zde jsou popisované, mám při borelioze. Ráda bych se zeptala, zda jste se vyléčili, uživatelé a uživatelky? Nebo aspoň odhalení příčin? Psychika to ve většině případů prý způsobit neumí…aspoň to říkal MUDr. Klubal, k tomu se dá jít na komplexnější testy. Sice si člověk připlatí, ale už pomohl mnoha lidem. U státních doktorů neudělají testů z krve moc, mají limity a přes ně nepůjdou
Jak je vám dnes, @milkoy? A u vás, @kackakocka - nevrátilo se to po porodu? @Sebasty a @denisskaa a @Havran007 - jak u vás? Mně připadá, že vše má tu příčinu v infekci, jak píše @martin 35 - mimochodem, máte zkušenost s boreliozou? Vyléčil jste ji?
tak momentálně jsem celkem v pohodě, když jsem unavený, jdu si místo kávy lehnout. Kávu teď piju jen o víkendu. Připadal jsem si po ní unavenější. Ale naměřili mi párkrat dost vysoký tlak, začal jsem na to brát nějaké léky a zbavil jsem se úplně zimomřivosti. Ikdyž bych čekal že s vyšším tlakem mi bude tepleji. Únavu už mívám vyjímečně, tam mám podezření na souvislost s rýmou, protože mi příjde že mi ta únava výchází někde z místa mezi očima, jako by mě tam někdo praštil. Na nohu beru Detralex a pokud se fyzický nepřepínám, tak nebolí. Včera jsem si trochu zacvičil, rozproudil krev, únava přešla, ale chytla mě angína ![]()
Hele s tim kafem je to pravda me je taky po nem soufl jako by ym to bralo energii
@mikoy píše:
Mám Chronický unavový syndrom už delší dobu.Byla sem letos v létě na imulogii a tam mi bylo z jištěno z krve že sem prodělala virus EB a taky chlamydie na to mi dr.dala nějaké ATB na přelečení…Momentálně přežívámmám dvě malé děti a jsem tak hrozně unavená to je hrozný. Brní mě a palí tělo. Pořád mám hrozně unavené očí že stěží koukám. Bolej mě kosti a klouby..Do všeho se musim nutit. Jenom bych polehávala. Jsem taková unuděná, bez energie. Nevíte co na to pomáhá…na další kontrolu k dr.jdu až v dubnu
to nevim jak zvládnu..
Zdravím jak zvladate dneska ty únavy? Budu ráda za jakoukoliv radu. Též bojují ž unavovym syndromem.. ![]()
@mikoy píše:
Mám Chronický unavový syndrom už delší dobu.Byla sem letos v létě na imulogii a tam mi bylo z jištěno z krve že sem prodělala virus EB a taky chlamydie na to mi dr.dala nějaké ATB na přelečení…Momentálně přežívámmám dvě malé děti a jsem tak hrozně unavená to je hrozný. Brní mě a palí tělo. Pořád mám hrozně unavené očí že stěží koukám. Bolej mě kosti a klouby..Do všeho se musim nutit. Jenom bych polehávala. Jsem taková unuděná, bez energie. Nevíte co na to pomáhá…na další kontrolu k dr.jdu až v dubnu
to nevim jak zvládnu..
Zdravím jak zvladate dneska ty únavy? Budu ráda za jakoukoliv radu. Též bojují ž unavovym syndromem.. ![]()
Zdravím kdo má prosím zkušenost s unavovym syndromem? Dá se to nějak zmírnit nebo vyléčit? Z ničeho nic mě to několikrát do roka úplně skoli..Prosim o rady ????
Trpím chronickým únavovým syndromem již déle než 4 roky, takže bych ráda pomohla těm, kdo hledají, tápají, neví co jim je. Také jsem si tuto fázi prošla a čím je delší, tím hůř pro pacienta. Nemá smysl, abych se snažila předat konkrétní informace, protože vše lze najít na stránkách www.me-cfs.eu. Je to oficiální web Klubu pacientů ME/CFS CZ (chronický únavový syndrom). Profesionální, perfektně ozdrojované články, aktuální info. Jen mi trvalo bohužel delší dobu, než jsem na tento web narazila Držím palce!!!
Jsem přesvědčena, že je to jen název pro něco, kde se již lékaři nesnaží najít příčinu. Mnohdy nevidí třeba infekci… skrytou… Ale nepátrají dál. Lépe řečeno o tom nechtějí slyšet
Ale je moc fajn, že se to dnes dá vše otestovat. Vím, co to je proležet přes dva roky bez sociálního kontaktu, jen přežívat. Moc bych všem vám přála, abyste tu příčinu brzy našli, nemluvím o nějakých duchovních příčinách, což je dnes „móda“, na to se dá svést cokoli. Ale skutečného původce, ať už organického (bakterie, vir, parazit jiný) nebo najdete třeba lék, který vám pomáhá ![]()
Léčba ME/CFS (chronického únavového syndromu)
Děkuji quera za odezvu a za přání. Nevím, jestli je myalgická encefalomyelitida alias „chronický únavový syndrom“ jen název. Pro někoho určitě, ale proti těmto názorům už stojí velká síla vědců, kteří hledají její příčinu, diagnostický biomarker, snad časem i lék. Máte pravdu, zatím by se lékaři měli snažit léčit to, co léčit lze a co je zřejmé, viz http://me-cfs.eu/lecba-me-cfs/.
Prvním problémem pro nováčky
je broblematická diagnostika, ale i tady už se máme čeho chytit a co nabídnout lékařům, kteří nesledují dění kolem ME/CFS v zahraničí. Symptomy ME/CFS jsou charakteristické. Tady je odkaz na mezinárodně uznávanou diagnostickou příručku, český překlad: http://me-cfs.eu/…re-iom-2015/
Hodně štěstí!