Chtěli byste vědět, kde je vaše dítě o prázdninách?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61155
24.6.20 17:50
@Lurin píše:
Možná vám tahle otázka připadá divná… Tak to vysvětlím. Mám díte (syn, 9 let) ve střídavé péči s bývalým manželem, prázdniny máme rozsudkem rozdělené na období po dvou týdnech Asi před týdnem a něco jsem se ho zeptala, v jakých termínech a kam s ním pojede o prázdninách. Čistě pro to, abych věděla, kde a kdy moje díte bude a taky pro lepší plánování mého času s ním. Ze strany manžela komunikace nulová - neodpověděl na mail, který jsem posílala 2× a do telefonu, když jsem mu volala, mi řekl, že ještě vlastně neví (přijde mi divné nevědět, když za dva týdny má dítě na prázdniny a já měla od dítěte informaci, že táta kupoval na podzim zájezd do Chorvatska). Na 3 mail opět nic. Protože jsem věděla že z jeho strany jde o další záměrné komplikování komunikace a atmosféry, šla jsem se zeptat na ospod, jak to mám řešit, když potřebuji vědět informace o mém dítěti a manžel nesděluje, poslali nás do rodinné poradny, společně. Tam jsem se dozvěděla, že mi otec dítěte vlastně nic takového říkat nemusí a pomalu jsem tam musela obhajovat, proč vlastně potřebuji vědět, kam a kdy dítě jede. Chápu, že nemusí, ale přijde mi to úplně normální to druhému rodiči sdělit, že dítě odjíždí třeba 2. 8. k moři a vrací se 13.8. Tak jsem odcházela se smíšenými pocity…

Tak v situaci která teď je třeba ještě ani neví jak to s tim Chorvatskem bude :nevim:
Taky ten zájezd mohl dávno stornovat, jak strasili s tim, ze letos prázdniny u moře určitě ne..
Jinak kdyby ho bral k moři, tak to bych určitě vědět chtěla už teda kvůli balení a chtěla bych info, že dobře dojeli atd.
Ale nějaký výlety po Čechách bych asi neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
24.6.20 17:56
@WERISKA píše:
Já to chci vědět taky o letních prázdninách. Já třeba toto ráda vím z důvodu, kdyby se komukoliv něco stalo./ at otci, či dítěti /.At vím jakým směrem a jak daleko mám vyrazit :nevim: Přijde mi to normální
@Petra Z píše:
@riccius ale no tak…
Vem to naopak, on pojede do Chorvatska a pak půjde na ospod žalovat, že maminka dítě dostatečně nepřipravila :nevim: protože nemělo plavky a opalovák.
Prostě je to podle mě slušnost, nic víc v tom nehledej

Tak KDY chápu, a je to neoddiskutovatelné, a dávám za pravdu alli_ii. Ale jestli si to datum (30.4. bývá úzus) nestanovili u soudu, mají blbé právníky, a buď se musí domluvit spolu, nebo zas přes soud.
Ale otázka kde?/kam? Pokud oba rodiče spolu nekomunikují, což bude asi případ zakladatelky, tak asi volání exmanželky bude asi poslední varianta. A pro mrtvolu spěchat nemusíte.
PS: K čemu Vám bude třeba info, že jede do Chorvatska?
A snad je otec svéprávný a nečeká, že maminka dítě komplet připraví, on ho jen vyzvedne v plné polní, a pak zase vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
24.6.20 18:02
@riccius píše:
Tak KDY chápu, a je to neoddiskutovatelné, a dávám za pravdu alli_ii. Ale jestli si to datum (30.4. bývá úzus) nestanovili u soudu, mají blbé právníky, a buď se musí domluvit spolu, nebo zas přes soud.
Ale otázka kde?/kam? Pokud oba rodiče spolu nekomunikují, což bude asi případ zakladatelky, tak asi volání exmanželky bude asi poslední varianta.A pro mrtvolu spěchat nemusíte.
PS: K čemu Vám bude třeba info, že jede do Chorvatska?
A snad je otec svéprávný a nečeká, že maminka dítě komplet připraví, on ho jen vyzvedne v plné polní, a pak zase vrátí.

stačí úraz, proč hned mrtvola :nevim: Ráda vím kde moje dítě bude, stát se muže cokoliv.

Příspěvek upraven 24.06.20 v 18:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
24.6.20 18:02
@Netopirek píše:
Tak já se zajímám jen o to kdy si holku vezme. Ale kde s ní bude nijak nezjišťuji. :nevim:
Vždy se jen zeptám co ji mám sebou zabalit.

Taky tak

A v devíti letech už měla telefon takže mi občas napsala kde byli a co dělali.

@Petra Z píše:
@riccius ale no tak…
Vem to naopak, on pojede do Chorvatska a pak půjde na ospod žalovat, že maminka dítě dostatečně nepřipravila :nevim: protože nemělo plavky a opalovák.
Prostě je to podle mě slušnost, nic víc v tom nehledej

Tak já třeba považuju za normální že když beru dítě k moři plavky zařídím. Navíc mají střídavku takže předpokládám že dítě má zázemí u obou rodičů… Přece ho nestěhují sem a tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
24.6.20 18:06
@Lurin píše:
Možná vám tahle otázka připadá divná… Tak to vysvětlím. Mám díte (syn, 9 let) ve střídavé péči s bývalým manželem, prázdniny máme rozsudkem rozdělené na období po dvou týdnech Asi před týdnem a něco jsem se ho zeptala, v jakých termínech a kam s ním pojede o prázdninách. Čistě pro to, abych věděla, kde a kdy moje díte bude a taky pro lepší plánování mého času s ním. Ze strany manžela komunikace nulová - neodpověděl na mail, který jsem posílala 2× a do telefonu, když jsem mu volala, mi řekl, že ještě vlastně neví (přijde mi divné nevědět, když za dva týdny má dítě na prázdniny a já měla od dítěte informaci, že táta kupoval na podzim zájezd do Chorvatska). Na 3 mail opět nic. Protože jsem věděla že z jeho strany jde o další záměrné komplikování komunikace a atmosféry, šla jsem se zeptat na ospod, jak to mám řešit, když potřebuji vědět informace o mém dítěti a manžel nesděluje, poslali nás do rodinné poradny, společně. Tam jsem se dozvěděla, že mi otec dítěte vlastně nic takového říkat nemusí a pomalu jsem tam musela obhajovat, proč vlastně potřebuji vědět, kam a kdy dítě jede. Chápu, že nemusí, ale přijde mi to úplně normální to druhému rodiči sdělit, že dítě odjíždí třeba 2. 8. k moři a vrací se 13.8. Tak jsem odcházela se smíšenými pocity…

Tak data kdy ho bude mít víš ne? Klukovi je 9 let, tak mu řekni ať ti napíše, až mu táta rekne kam pojedou… Nebo mu porid sledovací aplikaci do mobilu… Ano ideální to není, ale asi bych tohle řešila spíš u školkoveho dítěte max. Prvnaka… Nejspíše v dobe koronaviru zajezd zrušily… Já jsem neplanovac, tak taky ještě nevím 5 týdnů z osmi, co budeme dělat a kam pojedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.6.20 18:08

V CR bych neresila. Ze jedou do zahranici, to bych chtela vedet.
Je blbe, kdyz si dospeli lide poridi dite. Pak se rozejdou a nechapu, ze si delaji trapne naschvaly, chodi se ptat na OSPOD, neodpovidaji si na e-maily. Rozchazi se partneri. Opravdu nepochopim, ze si musi delat zle, kdyz maji stale neco spolecneho a to je dite. Viditelne jste zaslouzeni oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
24.6.20 18:10
@WERISKA píše:
stačí úraz, proč hned mrtvola :nevim: Ráda vím kde moje dítě bude, stát se muže cokoliv.Příspěvek upraven 24.06.20 v 18:03

Ano, stat se muze cokoliv, ale informace jedeme k moři ma stejne nulovou informacni hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
24.6.20 18:10

@alli_li Zakladatelka pise, ze prazdniny maji rozdelene po dvou tydnech, tak snad terminy vi. Jde ji o to vedet KDE dite je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.6.20 18:13
@Lurin píše:
Kdyby se zeptal, tak bych mu to řekla. Informace, do plánuju letos, jsem mu dala. Vím, že si může dělat, co chce. Ale mě to přijde normální a základní, tyhle informace sdělit, když se druhý ptá.

mě to teda přijde jako základ slušné mezilidské komunikace. I rozvedení rodiče by se měli respektovat a při výchově děcka spolupracovat. Ovšem když se to pokazí, asi se toho nijak právně nedomůžeš. Něco jiného by bylo, kdyby ses zpětně třeba dozvěděla, že spolu dělali něco nebezpečného, nevhodného, aniž by se tě zeptal na souhlas…Třeba že sjížděli rozbouřenou řeku, skákali bungee jumping atd…To je pak na místě zpětně se ozvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
24.6.20 18:14

A on ma jeho pas?
My si teda zahranicni dovolene sdelujeme. Ono to souvisi i s predavanim, budto ten zajezd přečuhuje nebo jinak koliduje. Jedna z veci, na ktere jsme se silene vzajemne vyprudili a ktera od te doby funguje. Jasne, ze chci vedet, ve ktere zemi mam dite :roll:

• Citovat
  • Upravit
12007
24.6.20 18:17
@Petra Z píše:
Přijde mi to jako slušnost mezi rodiči.
Jednou spolu mají dítě, tak snad překousnu ego a nebudu dělat naschvály.
A pokud to chce máma dítěte vědět, to snad není problém říct, hele, zatím plány nemám, nebo třeba plánujeme moře, kemp, cokoliv.
U nás vždycky vím, kde je syn, když někam jede s tátou, zrovna tak táta syna ví, když s ním někam jedu já
Teď nemyslím nákup v Lidlu

Ale tak on ji rekl, ze jeste nevi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
24.6.20 18:19
@j.a.n.i1 píše:
Ano, stat se muze cokoliv, ale informace jedeme k moři ma stejne nulovou informacni hodnotu.

Ano, to už ale záleží na lidech na tom jak se umí dohodnout. Když by šlo o moře..Já řeknu kde budeme, nebo on řekne kde budou a oba si navzájem alespon napíšeme, že jsme dojeli v pořádku. A když jde o zahraničí mi to přijde naprosto v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
24.6.20 18:19
@Kelsey píše:
V CR bych neresila. Ze jedou do zahranici, to bych chtela vedet.
Je blbe, kdyz si dospeli lide poridi dite. Pak se rozejdou a nechapu, ze si delaji trapne naschvaly, chodi se ptat na OSPOD, neodpovidaji si na e-maily. Rozchazi se partneri. Opravdu nepochopim, ze si musi delat zle, kdyz maji stale neco spolecneho a to je dite. Viditelne jste zaslouzeni oba.

Prosim te, az ujdes kousek cesty v jejich botach, tak mudruj. To uplne miluju, kdyz jeden rodic dela peklo a ten druhy je obvinen, ze se s nim neumi dohodnout. Ne, fakt to nemusi byt chyba obou, staci jeden zhrzenej macho a mas ze zivota cirkus! A ver, ze jsou lidi, kteri se dokazi skvele pretvarovat a manipulovat, to je odpoved na otazku, jak je mozne si s magorem poridit dite…hlavne, dokud je po jeho, tak je v hrozne pohode, jakmile ne, tsk tu máš…

No nic, ne kazdy je proste tak moudry, aby mohl rozdavat rozumy na internetu :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
33155
24.6.20 18:20
@PaníKadrnožková píše:
A on ma jeho pas?
My si teda zahranicni dovolene sdelujeme. Ono to souvisi i s predavanim, budto ten zajezd přečuhuje nebo jinak koliduje. Jedna z veci, na ktere jsme se silene vzajemne vyprudili a ktera od te doby funguje.**Jasne, ze chci vedet, ve ktere zemi mam dite :roll:
**
přesně tak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
24.6.20 18:23

Ja to taky chci vedet. Ale sama planuju vsechno tak den predem, treba i dovolenou u more, takze sice vylety a vyjezdy netajim, ale ani je neoznamuju. To se pak doinformuje zpetne a v prubehu. A deti si muzou cokoli vykomunikovat s druhym rodicem samy. Ja taky volam jim, prubezne, a ptam se jich, jak se maji. Prijde mi to tak prirozene. Nijak na silu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí